E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’ın ikinci adamından balon uyarısı---

Buffett’ın ikinci adamından balon uyarısı

Buffett’ın ikinci adamından balon uyarısı
16 Aralık 2020 - 10:46 borsagundem.com

Warren Buffett’ın şirketinde başkan yardımcılığı görevini yapan Charlie Munger finansal piyasalarda ne zaman patlayacağı belli olmayan bir balon olduğunu belirtti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Warren Buffett’in şirketi Berkshire Hathaway’in Başkan Yardımısı Charlie Munger’ın borsalara ilişkin beklentileri oldukça karamsar. Tecrübeli yatırım uzmanı Apple hisselerini borsalardaki çılgınlığın temsilcisi olarak göstererek “Tüm finans tarihinin neredeyse en dramatik” hissesi olduğunu belirtiyor. Munger söz konusu çılgınlığın derecesini anlatırken şu ifadelere yer verdi:

“John D. Rockefeller’ın imparatorluğuyla karşılaştırıldığında Apple’ın ne kadar değeri oluğunu düşünün.”

Finansal sistemdeki söz konusu çarpıklık sadece Apple’ın aşırı değerlenmesiyle ilgili de değil. Buffett’ın ikinci adamı olan Charlie Munger California Teknoloji Enstitüsü için verdiği uzaktan röportajda borsalardaki boğa piyasası için de çekinceleri olduğunu belirtti.

Munger, “Balonun ne zaman patlayacağını kimse bilmiyor. Balonun Nasdaq’da olması benzeri bir koşunun başka bir yerde hızlı bir şekilde gerçekleşmeyeceği anlamına gelmiyor. Bu inanılır gibi değil. Bunun benzeri bir durum daha önce hiç gerçekleşmemişti” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli yatırım uzmanı gelecek on yılın getirilerine ilişkin karamsar bir öngörü benimsiyor. Munger geçmişteki on yıla göre daha az getiri sağlanacağını belirterek, “Çarpıklık çok büyük ve sistemin yönetilmesi, ödüllendirmeler fazlasıyla budalaca” uyarısında bulunuyor.

Wall Street’teki birçok ayı piyasası destekçisi gibi Munger de ABD Merkez Bankası’nın daha ne kadar hisse senetlerini destekleyebileceğini sorguluyor. Yatırım uzmanı, “Daha önceden gidilmemiş sulardayız. Şimdiye kadar hiç kimse bu büyüklükte para basılmasıyla hiçbir sorunla karşılaşmadan kazanç elde edemedi. Ateşle oynamanın tam sınırına çok yakınız” dedi.

Yurtiçi piyasalarda olumlu görünüm korunuyor

 

ABD vadelileri hafif geriliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI16 Aralık 2020 17:18

    olsun be anam full altındayım keske endeks sıfırlasa .

  • John Galt16 Aralık 2020 12:19

    Adam Buffetın ikinci adamı değil direkt olarak ortağı tüm yatırımları birlikte yönetiyorlar yıllardır

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Aralık 2020 11:55

    Adamların yaşları belki 80-90 fakat hala davalarından vazgeçmiyorlar.bunlar hiç bir şey yiyemiyorlar cola ve patetis püresi ile besleniyorlarmış vucudları kabul etmiyormuş tek amaçları var dinlerine daha nasıl faydalı olabilirim meselesi var bunlarda yani yahudi devletine çok çok yardımcı olayım diyorlar aslında bizim yapmamız gerekeni bunlar yapıyorlar.

  • Mehmet16 Aralık 2020 11:10

    adamın soyadı manidar: charlie mangır

  • EKRİST16 Aralık 2020 17:19

    Bu soyad abd yer yerin ismi.hiç bir anlamı yoktur.