E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri hafif geriliyor---

ABD vadelileri hafif geriliyor

ABD vadelileri hafif geriliyor
16 Aralık 2020 - 08:42 borsagundem.com

Wall Street'teki güçlü yükselişin ardından ABD vadeli endekslerinde hafif bir düşüş yaşanıyor

ABD'de Kovid-19'un ekonomik sıkıntılarını hafifletmek için ortaya konan yeni yardım paketi üzerinde uzlaşmanın yaklaştığı haberlerinin etkili ile dün Wall Street'te yaşanan güçlü yükselişin ardından bu sabah ABD vadeli endekslerinde hafif bir düşüş gözleniyor.

Gerek dünkü güçlü yukarı hareketi sindirmeye çalışan gerekse bugün yapılacak FOMC toplantısından çıkacak kararı verilecek mesajları bekleyen piyasalarda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi düne göre 23 puan, yüzde 0,08 ekside işlem görüyor.

S&P 500 vadeli endeksi düne göre 2 puan, yüzde 0,05 gerilerken, Nasdaq 100 vadeli endeksi ise düne göre 16,50 puan, yüzde 0,13 artıda.

Fed'in bugünkü toplantıda, Kovid-19'a karşı aşılamanın başlamasının da etkisi ile uzun vadeli beklentilerin iyileştiği yeni bir ekonomik görünüm ortaya koyması bekleniyor. Ancak Fed'in tahvil alım programı konusunda bir değişiklik yapmayacağı, oldukça güvercin açıklamalarını devam ettireceği öngörülüyor.

FOMC kararı Türkiye saati ile 22.00'da gelecek ve Fed Başkanı Powell saat 22.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Altın fiyatları teşvikle yükseldi

Çin şirketleri o endeksten de çıkarılıyor

Petrol fiyatları stok sürprizi ile düştü

New York'ta şiddetli kar fırtınası alarmı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)