E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett 3 milyar dolarlık Citi hissesi aldı---

Buffett 3 milyar dolarlık Citi hissesi aldı

Buffett 3 milyar dolarlık Citi hissesi aldı
17 Mayıs 2022 - 12:43 borsagundem.com

Borsalardaki düşüşleri fırsat bilen yatırım efsanesi Warren Buffett, Wall Street devi CitiGroup’un %2,8’inin kontrolü altına aldı. Buffett’ın enerji yatırımları da tüm hızıyla devam ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett Citigroup hisselerine 3 milyar dolarlık dev bir yatırım gerçekleştirdi. Berkshire Hathaway’in CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı olan dünyanın en zengin altıncı kişisi Buffett bu yıl borsaların düşmesiyle birlikte firmasının muazzam büyüklükteki nakit varlıklarının bir kısmını hisse senetlerine yerleştirdi.

Berkshire’ın düzenleyici kurumlara ilettiği raporlara göre dev yatırım firması ilk çeyrekte Citi’nin 3 milyar dolarlık hissesini aldı ve toplamda Wall Street bankasının %2,8’inin sahibi oldu. Buffett’ın bu yatırımı Berkshire’ın otuz yıldan fazla bir süredir portföyünde bulunan Wells Fargo hisselerinin geri kalan kısımlarının satılmasından sonra gerçekleşti.

Financial Times’ın haberine göre Buffett pandemi sürecinde borsaların gerçekleştirdiği olağanüstü ralliyi uzaktan takip ediyordu. Ancak 2022 yılında borsalarda rüzgarın tersine dönmesiyle birlikte efsane yatırımcı nakit birikiminin 51,1 milyar dolarlık kısmını piyasaya sürdü.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Merkez Bankası’nın (FED) şahin politikalara geçmesi, tedarik zinciri krizleri, yükselen enflasyon ve Ukrayna’daki savaş bu yıl borsaların performansını önemli ölçüde düşüren gündem maddeleri olarak öne çıkıyor. Borsalar söz konusu sebeplerle yıl boyunca düşerken büyük teknoloji şirketlerinin, bankaların ve tüketiciye dönük işletmelerin hisse değerlemeleri de büyük darbe aldı.

Berkshire 2021 yılını 146,7 milyar dolarlık rekor nakit varlıklarla sona erdirdi. Bu muazzam miktardaki cephane borsalarda sert düşüşler görülse dahi yatırım devine satın alım için mühimmat sağlıyor.

Citigroup hisseleri bu yıl yüzde 21'den fazla düştü. Hisse S&P 500 Endeksi’ndeki finans sektörü hisselerinin ortalamasının altında performans gösterdi.

FactSet verilerine göre banka on yıldan uzun bir süredir kritik kârlılık metriklerinde Wall Street’teki rakiplerinin gerisinde kaldı. Citi defter değerinin altında dolar başına 52 sentten işlem gören tek büyük ABD bankası olarak öne çıkıyor. Wall Street devi ayrıca Nisan ayındaki mali sonuçlarını açıklarken Rusya’ya bağlı 3 milyar dolarlık zarar konusunda uyardı.

CitiGroup CEO’su Jane Fraser uluslararası perakende bankacılık gibi daha az verimli işletmelerden çıkarak ve varlık yönetimi ve işlem hizmetleri gibi daha kârlı birimlere odaklanarak bankanın gelirlerini artırmayı amaçlıyor.

Berkshire’ı cezbedense sadece değerinin altındaki Citi hissesi değil.

Dev yatırım firması petrol ve doğalgaz şirketi Occidental Petroleum’un 7,7 milyar dolar değerindeki hisse senedini satın aldı ve petrol devi Chevron’daki hisselerini de artırdı. Occidental'ın hisseleri bu yıl neredeyse yüzde 120 artarken, Chevron hisseleri ise yüzde 45 yükseldi. Hisselerdeki bu yükselişte enerji fiyatlarındaki güçlü talep ve Rusya'dan gelen arzın düşmesi ihtimali nedeniyle gerçekleşti.

Buffett'ın şirketi ayrıca, eskiden ViacomCBS olarak bilinen ABD medya grubu Paramount Global'e 2,6 milyar dolar yatırım yaptı ve finans şirketi Ally Financial'da 400 milyon dolar değerinde hisse satın aldı. Paramount hisseleri bu yıl yüzde 7 değer kaybederken, Ally hisseleri ise neredeyse beşte bir oranında düşüş gerçekleştirdi.

Buffett’tan 4 milyar dolarlık teknoloji yatırımı

 

Buffett petrol yatırımına doymadı

 

Petrol krizinin kazananı Buffett oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)