E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol krizinin kazananı Buffett oldu---

Petrol krizinin kazananı Buffett oldu

Petrol krizinin kazananı Buffett oldu
09 Mart 2022 - 10:38 borsagundem.com

Buffett petroldeki yükseliş sırasında dünyanın en zengin 5 insanı arasında servetini yükseltebilen tek isim oldu. Buffett’ın yatırımlarında uyguladığı çeşitlendirilmiş porftöy yapısı şirketi Bershire’ı büyük krizlerden korudu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane borsa yatırımcısı Warren Buffett bir kez daha dünyanın en zengin beş insanı arasında yer aldı. ‘Omaha Kahini’ olarak da bilinen 91 yaşındaki yatırımcı Rusya’nın Ukrayna’ya girmesinin ardından değişen piyasa atmosferinde servetine servet kattı. Buffett 117 milyar dolarlık net varlığıyla Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault ve Bill Gates’in ardından dünyanın en zengin beşinci kişisi oldu.

İlk beş arasındaki diğer isimlerin aksine Warren Buffett’ın serveti 2022 yılında 7,8 milyar dolar arttı. Karşılaştırmak gerekirse dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk’In serveti bu yıl 62 milyar dolar eridi. Bill Gates’in serveti ise 12,5 milyar Dolar azaldı.

CNBC’nin haberine göre Buffett’ın listede beşinci sıraya tırmanmasındaki en büyük etken servetindeki artıştan ziyade diğer isimlerin servetlerindeki düşüş oldu. Ocak ayında net serveti 120 milyar dolardan fazla olan Mark Zuckerberg’in serveti Facebook hisselerinin çöküşüyle birlikte 54 milyar dolar azaldı.

Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, eski Microsoft CEO'su Steve Ballmer ve Oracle'ın Kurucusu Larry Ellison gibi daha önce ilk 10'da yer alan diğer teknoloji patronları, bu yıl teknoloji hisselerindeki düşüş nedeniyle net servetlerinde önemli kayıplar verdiler. Söz konusu kayıplar gerçekleşmeseydi bu isimler listede hala Buffett'ın önünde yer alacaktı.

Buffett'ın yatırım şirketi Berkshire Hathaway’in hisseleri, büyük ölçüde yatırım stratejilerinde çeşitlendirmeye ayrılan pay sayesinde bu yıl şimdiye kadar %7'den fazla arttı. Berkshire'ın portföyünün %44'ü Apple'dan oluşuyor olsa şirketin portföyü yoğun bir şekilde çeşitlendirildi ve Apple hisselerinin de %10 değer kaybettiği teknoloji hisseleri satış dalgasında Berkshire’ın yükselişini sürdürmesine imkan tanıdı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Berkshire’ın portföyü içerisinde iddialı enerji yatırımları da bulunuyor. Petrol şirketi Occidental Petroleum’da 5,1 milyar dolarlık hissesi bulunan Buffett’ın şirketi Ukrayna-Rusya savaşının ardından artan petrol fiyatlarından pozitif etkilendi. Occidental hisseleri sadece geçtiğimiz hafta petrol fiyatlarının 115 dolar civarında bulunduğu süreçte %45 değer kazandı.

Omaha Kahini uzun zamandır yatırımcılara paralarını bir endeksteki her hisse senedini tutan endeks fonlarına koymalarını ve bu sayede otomatik olarak portföylerinde çeşitlendirmelerini sağlamalarını tavsiye ediyor. Örnek vermek gerekirse S&P 500 Endeksi’nde Apple, Coca-Cola ve Google gibi dev şirketler bulunuyor.

Buffett, 2017'de CNBC'ye verdiği demeçte, emeklilik tasarruflarını oluşturmak isteyen insanlar için çeşitlendirilmiş endeks fonlarının "neredeyse her zaman için  en mantıklı yatırım" olduğunu söylemişti. Ünlü yatırımcı açıklamasında, "Sürekli olarak bir S&P 500 düşük maliyetli endeks fonu satın alın. Yüksek ve düşük miktarlarda, özellikle de düşük miktarlarda sürekli satın almaya devam edin" ifadelerine yer vermişti.

ABD petrol için iki ülkeye sarıldı!

 

DoE petrol stoklarında düşüş bekleniyor

 

Biden: Rusya'dan petrol ve doğalgaz ithalatını yasakladık

 

İngiltere, Rusya'dan petrol ithalatını durduracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zek10 Mart 2022 21:14

    Gemi filosu olan gariban uşağın yakını da ehya oldi desene u zaman

  • baran10 Mart 2022 07:47

    Bir yanda senaryo gereği çıkarılan savaş ve Wall Street Bankerlerinin sabah akşam malını anlatıp reklamını yapılır!  Bir yanda savaş mağdurları ve canını kurtarmaya çalışan zavallılar.  Böyle abuk subuk palyaço kılıklı görüntülerin ardında bir nevi Dünya yı kendine hayran bırakma çabası.  Uzun lafın kısası bunlar cehennem odunundan başka bir şey değil.  Malum Forbes dergisi mütemadiyen Dünyanın en güçlü 10 kadını yok bilmem 10 erkeği,  Ne gücü ulan zibidi?  Az bir zaman sonra pamuğu tıkayıp toprağın altına gönderecekler.  Bunların yaptıkları Holywood filmleri de dahil hep algı oyununun parçaları!   

  • Sai10 Mart 2022 09:41

    Reklamlarını siz yapıyonuz :D Adamlarda tanrı gücü var herkesi kullanıyor her hesabı her ihtimali bilip önceden görüyor ona göre oyun oynuyor filan. :D Virüs yaratıp ölücek listesi bile yapıyorlar vay be. Her konuda rokfel, gates, yok bilmem ne, adamlar neymiş ya varsa yoksa onlar yapıyor. Teoriler ürete ürete adamları tanrı yaptınız bide tapın bari madem mucizevi hünerleri var. Lafa gelince her şey Allah tan diyoruz, ama yorumlarda hepsi bunlardan diyoruz. Biraz şirk gibi geldi bana :D Ortak koşmak böyle bişey olmasın? Parası olan adam güçlüdür güçsüz enayilerde arkalarından laf eder anca bizim gibi. Sanki sizde para olsa ezmeyeceğiniz adam kalmayacak, sizin seviyenize gelmesin diye ana babanızı bile harcarsınız ki yüzlerce şehzade devletin bekası için boğazlanmadı.

  • Kuti10 Mart 2022 00:00

    Adam ölürken bile kazanıyor,nefs işte böyle bir şey

  • baran10 Mart 2022 09:30

    Her şeyi yazıldığı gibi okuyan zavallı  Holywood filmleri ne kadar gerçek ise  bunların yazılı hayatı da o kadar gerçek!  Böyle zavallıların önüne korlar samanı o da otlar durur.  Kapitalizmin nasıl geliştiği belli!  Zavallı Afrikalı köleleri pamuk ve şeker kamışı tarlalarında çalıştırıp,  Yerlilerin topraklarını elinden alan bütün bütün bu haltları yedikten sonra daha fazlasını da yapmak için Darwinizm i uyduran (güçlünün zayıfı ezmesi kadar doğal bir şey yok diyen Kaosçu)  hala sömürüyü kutsallaştıranlara hayran hayran bakan ahmaklara Allah akıl izan vermedikçe bunlar koyun gibi saman yemeye devam edecekler. Çok yazık Kendileri için çok yazık!  O sonradan görme dediğin patronun da aynı senin gibi bunlara bakarak böyle sonradan görme oluyor. Bilseydi böyle olmazdı!  

  • xyz10 Mart 2022 08:31

    Adamın hayatını oku. Bizim sonradan görme yandaş yalaka tayfasından. 3-5 maaş alanlardan daha mütevazi yaşıyor. Nefis olsa kral gibi hayat sürer. Bizdeki sonradan görmelere adamın sahip olduğu serveti vereceksin. Adamların yanına 100 metre yaklaşamazsın. Ha unutmadan adamın avukatı değilim.

  • Borsa gelecektir09 Mart 2022 21:57

    Tabi kazanır oyunu kuran onlar

  • Cello09 Mart 2022 19:32

    Kendileri çok hayirseverdir..yersen!

  • xyz09 Mart 2022 14:25

    Buffett bu. Adam yatırım gurusu. Paranın hangi yatìrımdan kazanacağı kokusunu alma ustası. Yaşlı KURT.

  • Zortlama09 Mart 2022 11:02

    Kasa her zaman kazanır çünkü onlar oyuncu değil oyun kurucu………!!!!!

  • Sai09 Mart 2022 16:22

    Nasıl kazanmış ama 5 inden 4 ü bunun kazandığının on katını kaybetmiş :D Şimdi elon mark gates apple toplanıp buffetin karını bölüşecek. Böyük oyn yeeen. :D

  • Mucise Reis ;)09 Mart 2022 11:00

    İş insanlarımız gibi, keşke devletimizde stokçuluk yapsa :D petrol, doğalgaz, madenler vb. al al al al sakla ağrı dağı altına depolara, tuz gölleri altına, vb. vb. full kar..