E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett petrol yatırımına doymadı---

Buffett petrol yatırımına doymadı

Buffett petrol yatırımına doymadı
14 Mart 2022 - 16:19 borsagundem.com

Dünyanın en zengin beşinci kişisi olan efsanevi borsa yatırımcısı Warren Buffett geçtiğimiz hafta da Occidental Petroleum hisselerini satın almaya devam etti. Ünlü yatırımcı petrol hissesi için geçen hafta 1,5 milyar dolar harcadı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett bu yılki başarılı kazanç grafiğini devam ettirmeye kararlı gözüküyor. Geçen hafta petrol şirketi Occidental Petroleum'un 91,2 milyon hissesini satın almak için yaklaşık 4,5 milyar dolar harcayan Buffett’ın yatırım firması Berkshire Hathaway, 27,1 milyon hisse daha satın almak için geçtiğimiz hafta 1,5 milyar dolardan fazla para harcadı.

CNBC’nin haberine göre Cuma günü geç saatlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan bildirime göre Berkshire, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 51,03 ila 58,58 dolar arasında değişen fiyatlarla alış ortalaması 56,60 dolardan 27,1 milyon hisse satın aldı. Berkshire Cuma günkü seans kapanış itibariyle 6,9 milyar dolar değerinde 118,3 milyon Occidental hissesi sahibi oldu.

Söz konusu hamlenin ardından Buffett’ın yatırım şirketinin portföyünde Occidental Petroleum hisseleri bildirilen yatırımları arasında bir basamak yükselerek en büyük 9. ABD hissesi yatırımı haline geldi. Berkshire Occidental’ın hisselerinin yaklaşık %12’sinin sahibi oldu.

Occidental Petroleum hisseleri petrol fiyatlarının yükselmesinin ardından son 12 ayda yaklaşık %90 değer kazandı. Berkshire hisseleri ise Cuma günü tüm zamanların en yüksek oranına ulaştı ve 2022'nin başından itibaren %9 yükseldi.

Habere göre Buffett, şirketin 25 Şubat'ta yapılan dördüncü çeyrek bilanço bildirimi sonrasında Occidental hisseleri için yeniden harekete geçti. Buffett bilançoyla ilgili açıklamasında, “Her kelimeyi okudum ve ‘Ben de tam olarak bunu yapardım’ dedim. Pazartesi gününde satın alma işlemlerine başladık ve alabildiğimizin hepsini satın aldık” ifadelerine yer verdi.

Buffett, Berkshire’ın neredeyse 150 milyar dolarlık toplam nakit birikiminin yaklaşık 80 milyar dolarlık kısmını konumlandırmak için fırsat kolluyor. Ancak milyarder yatırımcı rekor seviyelere yakın olan hisse senetleri fiyatları içerisinde istediği türden kârlı yatırımı bulmakta zorlandı. Ayrıca özel amaçlı satın alma şirketleri (SPAC’ler) ve özel sermaye şirketleri de hisse alım fiyatlarını yükseltti. Market Insider’ın haberine göre Buffett’ın Occidental hisselerini agresif bir şekilde satın alması sonunda nakit birikiminin bir kısmını yerleştirmek için cazip bir yer bulduğunun sinyallerini veriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ‘Omaha Kahini’ olarak da bilinen 91 yaşındaki yatırımcı Rusya’nın Ukrayna’ya girmesinin ardından değişen piyasa atmosferinde dünyanın en zenginleri arasında servetini büyütebilen tek isim oldu. Buffett yaklaşık 117 milyar dolarlık net varlığıyla Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault ve Bill Gates’in ardından dünyanın en zengin beşinci kişisi konumunda.

Petrol krizinin kazananı Buffett oldu

 

Borsalarda cesur yatırımın sırrı

 

Piyasaların gündemindeki iki büyük soru

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)