E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBu kez Euro Menkul'le vurdular---

Bu kez Euro Menkul'le vurdular

Bu kez Euro Menkul'le vurdular
25 Mart 2014 - 10:44 borsagundem.com

Varyap Meridian'da üs kuran Borsa Operasyon Birliği'nin bu kez Euro Menkul hisselerine el attığı söyleniyor

Kısa sürede 90 kuruştan 2 liraya kadar tırmanan Euro Menkul hisseleri, "Banka alacağız" haberiyle çöküşe geçti. Sanki birileri önceden banka haberinin geleceğini biliyordu. Euro Yatırım Menkul Değerler, Moldova'da banka satın alınması için görüşmelere başlanması ve gizlilik sözleşmesi imzalanması için anlaşma yapıldığını dün KAP'a bildirdi.
Bir ayda yüzde 100'e yakın prim yapan hisseler ise gelen açıklamayla bugün çöküşe geçti. İlk seansta gelen satışlarla yüzde 8 oranında gerileyerek taban olan hisse 1.94 liradan alıcı bulamıyor.
Borsa kulislerinde konuşulanlara göre, bu fiyat hareketlerinin perde arkasında da Varyap Meridian'da bir araya gelen bir grup spekülatörün olduğu konuşuluyor.
Aynı grubun ismi, kısa süre önce sert hareketlere sahne olan Vakıf GYO hisseleri ve Kardemir B hisseleriyle de anılmıştı. İz Tarım, Aksel gibi hisselerinde grubun markajında olduğu bize ulaşan iddialar arasında yer alıyor. Yüksek miktarda kredi kullanan grubun operasyon yaptıkları hisseleri de karşılıklı teminat olarak verdiği söyleniyor. 
Haber gelmeden önce Euro Yatırım Menkul hissesini yukarı taşıyan grubunun insider tradinge örnek olarak gösterilen işlemleriyle kısa vadede vurgun yapmayı planladığı öne sürülüyor. Analistler yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dikici26 Mart 2014 18:50

    ey spk da ki görevli diye geçinenler küçük yatırımcıyı böylemi koruyorsunuz bunları da abilerini de biliyorsunuz ama yazık elinizden bişey gelmiyor burası TÜRKİYE doğru ya unutmuşuz vallahi...

  • Ender DOSAN26 Mart 2014 01:25

    2011 den beri açılan kağıtlar soygun üzerine kurulmuş aklıma gelenler BRKSN,ERİCO,ARTOG,ATAÇ,MATAŞ yada AKSEL,ORGE vb hareketleri normalmi acaba devlet niye incelemiyo

  • vatandaşa..25 Mart 2014 22:30

    fona verilen rüşvette kamu kurumlarından aceba kimlerin haberi ve payı var?. o yüzden mi hiçbir şey yapılmıyor?..

  • vatandaş25 Mart 2014 16:44

    akselde bir fona rüşvet karılığı mal pazarlayacagı dedikodusunu yayıyorlar dikkat......

  • bitik25 Mart 2014 12:34

    sırada hangisi var acaba iztar ve aksel kaldı görünüşe göre hadi bakalım tahminler ne yönde?

  • uzman25 Mart 2014 11:34

    sıra bayrd'de

  • uzman25 Mart 2014 11:32

    euro mustafanın işi bu. Kaçıncı operasyon sayamadım.