E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoykota rağmen hisseleri yükselmeye devam ediyor---

Boykota rağmen hisseleri yükselmeye devam ediyor

Boykota rağmen hisseleri yükselmeye devam ediyor
02 Temmuz 2020 - 16:14 borsagundem.com

Stratejistler Facebook’a karşı yürütülen reklam boykotuna rağmen hisselerinin yükseleceğinden emin

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir zamanların favori hisselerinden olan Facebook, reklam boykotuyla birlikte geçtiğimiz hafta  düşerken bu hafta az da olsa toparladı. Stratejistler hisselerin yükseliş trendinde olduğundan emin.

Facebook yöneticilerinin Coca-Cola ve Starbucks gibi dev markaların reklam boykotunu durdurma girişimleri başarısız olurken, CEO Mark Zuckerberg’ün boykotu düzenleyen sivil toplum örgütleriyle görüşmeyi kabul ettiği açıklandı.

Dijital pazarlama ve reklam veritabanı platformu Pathmatics verilerine dayanan bir araştırmaya göre, 2019’da Facebook’ta en fazla reklam yayınlayan 100 markanın, sosyal medya devinin 70 milyar dolarlık yıllık gelirine katkısının sadece yüzde 6 olduğu tahmin ediliyor. Facebook, geçen yıl en fazla reklam veren 100 firmanın toplam reklam gelirine katkısının yüzde 20’den az olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan, boykot haberleri nedeniyle geçen hafta borsada yüzde 8 oranında değer kaybeden Facebook’un piyasa değeri 56 milyar dolar azaldı. Ancak Facebook hisseleri, bu hafta yeniden tırmanışa geçerek yüzde 3 değer kazandı.

400’den fazla uluslararası firmanın desteklediği kampanya, Instagram'ın da sahibi olan Facebook'a nefret söylemini sona erdirmek için daha fazla çaba harcaması çağrısında bulunuyor.

Birçok analist kriz döneminde gelirlerini artırmayı başarmış Facebook hisselerin geçen haftaki düşüşünü alım fırsatı olarak değerlendirirken 2.3 milyar kullanıcısı olan bir platformun reklam verenlerin eş geçemeyeceğini düşünüyor.

Facebook reklam gelirlerinin azalmasıyla baskı altında

Facebook’a karşı boykot büyüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)