E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoston Fed Başkanı Rosengren: Faiz artışı yaklaştı---

Boston Fed Başkanı Rosengren: Faiz artışı yaklaştı

Boston Fed Başkanı Rosengren: Faiz artışı yaklaştı
06 Haziran 2016 - 11:57 borsagundem.com

Boston Fed Başkanı Rosengren istihdam raporuna dikkatleri çekti; faiz artışlarının yine de yaklaştığını söyledi.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, geçtiğimiz ay için açıklanan zayıf tarım dışı istihdam verisine rağmen, ABD ekonomisinin yavaş geçen kış performansının ardından yeniden toparlanmaya başlamasıyla yeni bir faiz artışına yaklaştığını söyledi.

Finlandiya'da konuşma yapan Rosengren, ABD Merkez Bankası'nın faizleri artırma yolunda ilerlediği, fakat bunun 14-15 Haziran'daki toplantıda gerçekleşmeyebileceği sinyalini verdi.

Rosengren, geçen hafta Cuma günü açıklanan zayıf Mayıs ayı istihdam verisinin, güçlü tüketici harcamaları ve ikinci çeyrek ekonomik büyüme verileriyle çeliştiğini söyleyerek, "Dolayısıyla bu verideki zayıflığın bir anormallik mi yoksa istihdam piyasasında bir yavaşlamayı mı gösterdiğini anlamak önemli olacak" dedi.

Rosengren, ekonomik büyümenin ekonomi politikasında kademeli bir sıkılaştırma için yeteri kadar sağlam olacağına inandığını söyleyerek, yüzde 4.7'ye düşen işsizlik oranının, kendisinin "tam istihdam" beklentisine geldiğini belirtti.

Haziranda FED’in faiz artış ihtimali ortadan kalktı

Rosengren, Fed'deki meslektaşlarının çoğundan daha fazla parasal genişleme yanlısı olurken, ekonominin iyileştiğine dair son dönemlerde daha güvenli ifadeler vermeye başladı. Mayıs ayı sonlarında yaptığı bir konuşmada Rosengren, faiz artışı için şartların "uygun olmanın eşiğinde" olduğunu belirtmişti.

Rosengren bugün yaptığı konuşmasında, zayıf birinci çeyrek büyümesinin ardından gerçekleşen toparlanmada perakende satışlarının önemli bir rol oynadığını ve bunun da ABD tüketici harcamaları için iyi bir işaret olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan06 Haziran 2016 15:53

    ellerindeki hisselere göre , ya ağızlarını yada kıçlarını konuşturuyorlar.

  • haydar06 Haziran 2016 13:38

    hikaye okuyor.. birisi artacak diyo diğeri hayır diyo diğeri düşünebiliriz.. 12 adam dünyada manipülasyonun kralını yapıyorlar..