E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaziranda FED’in faiz artış ihtimali ortadan kalktı---

Haziranda FED’in faiz artış ihtimali ortadan kalktı

Haziranda FED’in faiz artış ihtimali ortadan kalktı
06 Haziran 2016 - 09:49 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Cuma günü açıklanan ve beklentilerin oldukça altında kalan ABD Mayıs ayı istihdam verileri ardından Haziran ayında FED’in faiz artış ihtimali ortadan kalktı Temmuz ayı için de ihtimal oldukça azaldı. Bu durum önümüzdeki dönemde Türkiye dahil gelişmekte olan ülkeler için kısa vadeli bir fırsat penceresi yaratabilir. FED faiz artış beklentilerinin azalmış olması ve Mayıs ayında gerileyen çekirdek enflasyon TCMB’nin fonlama maliyeti ve faiz indirimlerine devam etmesinini kolaylaştıracaktır. Dolayısıyla BIST’de sınırlı da olsa kısa vadeli bir yükseliş trendi görebiliriz. Nitekim MSCI Türkiye’nin 12 aylık tahmini F/K bazında MSCI GÖÜ’ye göre iskontosu halihazırda %28 iken tüm yıl ortalaması %25 seviyelerindeydi. Bu kadar yükselen oranın kısa vadede daha da genişlemesini beklemiyoruz. Riskler tarafında ise 2016 yılında sepete karşı en düşük seviyeye gelen Yuan’ın gelişmekte olan ülkelere olumsuz etkisi öne çıkıyor. Bazı özel raporlarda Çin’de %4-5 aralığında görülen işsizlik oranının aslında %12’ler seviyesinde olduğu paylaşılıyor.

Faize duyarlı hisse senetlerinin ağırlığını arttırmak adına En Çok Önerilenler Portföyümüze EKGYO’yu ekliyoruz. Öte yandan, yabancılara emlak alımı karşılığında vatandaşlık verilmesini içeren plan hayata geçtiği takdirde sektör için ilave bir katalist olabilir.

İş Yatırım

Al-sat ile kazandıracak hisseler

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 06.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 06.06.2016

 

17 hisse için teknik analiz!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)