Ana SayfaPiyasaPiyasa uzmanlarının Fed beklentileri---

Piyasa uzmanlarının Fed beklentileri

1 / 4
Piyasa uzmanlarının Fed beklentileri
15 Haziran 2016 - 15:59 www.borsagundem.com

Ikon Menkul/Rakıcı: Brexit referandumundan ayrılma kararı çıkması riskten kaçış eğilimini artırabilir


Ikon Menkul Değerler Türev Ürünler Birim Yöneticisi Korkut Rakıcı, riskten kaçış ile CHF, Japon Yeni ve altında yükseliş yaşandığını belirterek, Brexit referandumundan çıkış yönünde bir sonuç alınması durumunda bu yukarı gidişin hızlanabileceğini söyledi.Korkut Rakıcı Foreks'e yaptığı açıklamada, küresel piyasaların gözünün bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararında olacağını vurgulayarak, TSİ 21:00’de yapılacak açıklamada faizin değişmemesinin beklendiğini ifade etti ve açıklamanın ardından Fed Başkanı Janet Yellen'ın yapacağı basın toplantısının yakından izleneceğini bildirdi.

Rakıcı, "Piyasaların bir diğer önemli konusunun ise ‘Brexit’ diye adlandırılan, İngiltere'nin 23 Haziran tarihinde yapacağı Avrupa Birliği'nde kalıp kalmayacağına yönelik olarak yapılacak oylama. Anketlerde geçen haftaya kadar kalma yönünde oyların daha fazla gözlemliyorduk. Fakat açıklanan son anketlerde AB'den ayrılmak isteyenlerin çoğunlukta olduğu görüldü. Bu da bütün dünyada piyasa katılımcılarını risklerini tekrardan gözden geçirme ve önlemler almaya itti" diyerek gelişmeleri aktardı.

Brexit konusunda yüzde 10-15 oranında katılımcıların halen kararsız olmasının sonuç konusunda halen soru işaretlerini canlı tuttuğuna dikkat çeken Korkut Rakıcı, "Piyasa oyuncuları geçen sene CHF paritesinde yaşanan ani kırılma benzeri bir kırılma olasılığı üzerine senaryolar geliştirmekte ve buna yönelik önlemler almaya başlamakta. Bu gibi büyük temel değişikliklerde teknik analizin çok iyi işlemediğini düşünüyoruz. Fakat yine de takip etmek anlamında yukarıda 1,4350 seviyesi ve aşağıda 1,4050 seviyesi piyasa oyuncularının izleyeceği önemli direnç ve destek seviyeleri olarak durmakta" diye konuştu.

Rakıcı, Brexit oylamasından etkilenecek olan bir diğer önemli paritenin ise EUR/USD paritesi olduğuna değinerek, Avrupa Birliği'nin geleceği konusundaki belirsizlik yaratması ve diğer Avrupa ülkelerine örnek olabileceği beklentisi ile EUR/USD paritesinde de sert satışlar gözlenebileceğine dikkat çekti. Rakıcı, EUR/USD paritesi için teknik seviyelere bakıldığında, aşağıda 1,1180 ve sonrasında 1,1080 desteklerinin önemli göründüğünü, yukarıda ise 1,1300 seviyesinin önemli direnç konumunda olduğunu belirtti. Türev Ürünler Birim Yöneticisi Korkut Rakıcı, bu bahsettiğimiz risklerden kaçınmak isteyen yatırımcıların yönelmesi ile CHF, Japon Yeni ve altında yükselişler gözlendiğini kaydederek, olası bir çıkış senaryosunda bu yukarı gidişin hızlanabileceğini düşündüklerini sözlerine ekledi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fsae15 Haziran 2016 16:28

    normalde artırması lazım yoksa aralık 2015 te nıye artırdın derler.ama oyun oynuyosa onu beklemekten baska bı sey yok.