E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları bekleyen en büyük tehdit panik---

Borsaları bekleyen en büyük tehdit panik

Borsaları bekleyen en büyük tehdit panik
02 Temmuz 2020 - 16:05 borsagundem.com

ABD’de korona virüs vakalarındaki artış yatırımcılardaki endişeyi arttırıyor. Bu panik endekslerde direnç noktasının yıkılmasıyla çok daha ciddi düşüşlere neden olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABER SERVİSİ

Kovid-19 aşısı umutları ve işsizlik verilerine ilişkin iyimserlik 4 Temmuz tatili öncesinde Amerikan borsalarında yukarı yönlü harekete yol açtı. Fakat ülkede artan korona virüs vakaları şehirlerde ve işyerlerinde kapatma uygulamalarının geri dönmesine neden oluyor. Bu durum işsizlik verilerine olumsuz olarak yansıyabilir.

Küresel sermaye araştırmaları süreli yayın organı Kobeissi Letter’ın Kurucusu ve Baş Editörü Adam Kobeissi Marketwatch’a verdiği röportajda S&P 500’ün gelecek haftalardaki olası gidişatını değerlendirdi. Kobeissi röportajında, “İleriye baktığımızda borsalar için en büyük riskin paniğin geri dönmesi olduğunu görüyoruz. 23 Mart’taki dip seviyesinde para sadece dışarı çıkıyordu. Bu büyüklükteki panikten geri dönüşün tek yolu, vaka sayılarındaki yüzdelik eğimin düşüşe doğru daha hızlı bir ivmeyle devam etmesidir” dedi.

Kobeissi ABD’deki yeni vaka sayısındaki yüzdelik artışın %4,5 oranından %6’ya fırladığını hatırlatıyor. Eğer bu eğim daha da yükselirse borsa uzmanı S&P 500’endeksinde geri çekilmenin kaçınılmaz olacağını belirtiyor. ABD’de Çarşamba günü ilk defa vaka sayıları 50 bini geçti.

Yatırım uzmanının öngörülerine göre hisse senetleri piyasalarındaki direnç kısa ve orta vadede uzun vadede daha yüksek olacak. Kobeissi kısa vadede S&P 500 endeksinin 3.150 puana çıkmasını bekliyor. Bu rakam endeksin 15 Haziran ile 23 Haziran tarihleri arasında yakaladığı en yüksek seviyeyi işaret ediyor. Yatırım uzmanı endeksin 3.275 puan bandında kırılmasını bekliyor.

Panik endekslerdeki düşüşü keskinleştirir

Ancak S&P 500 endeksi Kovid-19 vakalarındaki artışın devam etmesi durumda 3.000 puan bandında bu hafta görülen en düşük seviyeye çekilebilir. Kobeissi “Şunu söylemek önemli ki yüksek düşüşler 23 Mart tarihinden itibaren altı kez gerçekleşti ve 2965 ila 3000 bandı en son iki yüksek düşüşün direnç noktası oldu. 2965’in aşağısında ciddi bir düşüş olması ihtimalinde birkaç seans sonrasında 2.730 puanlık bir kapanış bekleyebiliriz” dedi.

ABD'de vaka sayısı rekor kırdı: Bir günde 51 bin kişi

JP Morgan’dan kazandıracak borsa stratejisi

ABD işsizlik maaşı başvuruları beklenenin üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)