E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki yükseliş sürdürülebilir değil---

Borsalardaki yükseliş sürdürülebilir değil

Borsalardaki yükseliş sürdürülebilir değil
23 Haziran 2020 - 10:00 borsagundem.com

CNBC’nin ünlü sunucusu Jim Cramer’a göre Wall Street’deki yükseliş trendi sürdürülebilir değil

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü sunucu Jim Cramer geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada borsa katılımcılarının iki yatırım teması arasında bölündüğünü söyledi. Bir taraf ölümcül korona virüsün şiddetini ölçmeye çalışırken diğeri ekonomik toparlanmanın ne şekilde gerçekleşeceğini ölçmeye çalışıyor.

İyimser ve kötümser yatırımcılar borsalarda birbirinden zıt hareket ederken bu durum birbirinden zıt hisselerin geçtiğimiz seansta yükselmesini sağladı.

İkisinin de kendi çapında haklı olduğunu düşünen Cramer’a göre korona virüsün şiddetinin azalacağını düşündüğümüz taktirde Disney hisseleri yatırım için değerlendirilmeli.

Korona virüs vaka sayısı giderek artmaya devam ederken Dow Jones endeksi 150 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,59 artışla 26.023,45 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 0,63 kazançla 3.117,50 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,11 yükselişle 10.056,48 puana çıktı.

Hem vaka sayısının artması hem de borsaların yükselmeye devam etmesinin sürdürülmez olduğunu düşünen Cramer, bu trendin yakında bozulacağını söyledi.

Yine de tam tersini düşünen ünlü yatırımcılar da var. Blackstone Group Inc. CEO'su Steve Schwarzman ekonominin büyük bir ihtimalle gelecek aylarda V şeklinde bir toparlanmaya gideceğini, ancak 2019 seviyesine ulaşmanın "bir hayli zaman alacağını" söyledi. Hedge fon yöneticisi Bill Ackman da, sağlık krizine çok fazla kaynak aktarıldığını ve her yerde kademeli iyileşme öngördüğünü söyledi.

Sanofi potansiyel korona aşısı için onay almayı bekliyor

Wall Street’te 'Anlaşma bitti' paniği

Piyasalar umut bağımlısı oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI23 Haziran 2020 13:18

    ülkemizde millet bankalara sıraya girmiş kredi çekip yetişip borsadan hisse alacagım diyor nasıl olsa ödeyecek halim yok deyip borsaya giriyor.bu anlamsız kredi dagıtımına dur denmeli üç kuruş borç bulmak için her ülkenin kapısını çalan yöneticiler bu parayı saçmamalı. 

  • yaşar23 Haziran 2020 10:11

    2 aydır sürdürülemez diyorlar ve onlara inat borsalar gidiyor ..kim dogruyu söylüyor kim yalan söylüyor  zaman gösterecek ...