E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te 'Anlaşma bitti' paniği---

Wall Street’te 'Anlaşma bitti' paniği

Wall Street’te 'Anlaşma bitti' paniği
23 Haziran 2020 - 09:21 borsagundem.com

Wall Street Beyaz Saray Ticaret Danışmanı’nın açıklamalarıyla korkuyu yaşadı. Navarro’nun ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşmasının bittiğini açıklaması yürekleri ağza getirdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD vadeli endeksleri Beyaz Saray Ticaret Danışmanı Peter Navarro’nın Fox News’e ABD-Çin Ticaret Anlaşması ile ilgili yaptığı “Anlaşma bitti” açıklamasının ardından çakıldı. İki ülke arasındaki ticaret savaşının dinmesini sağlayan anlaşmanın bittiği haberi Dow Jones vadeli endeksinde 400 puanı aşan bir düşüşe neden oldu.

Navarro daha sonra yaptığı açıklamaların konu dışarısına çıkarıldığını ve ticaret anlaşmasının yürürlükte olduğunu belirtti. Donald Trump da konuya ilişkin Twitter üzerinden bir mesaj paylaştı. Navarro'nun bu açıklamaları zaten korona virüs salgını nedeniyle zor bir dönemden geçen piyasalarda oynaklığa yol açtı. Vadeli endeksler anlaşmanın devam ettiği haberleriyle kayıplarını toparladı

Fox News röportajının ardından Çin-ABD ticaret anlaşmasının bitişini değerlendiren borsalarda volatilite hızla yükseldi. Navarro röportajında Çin’deki istihbarat kaynaklarının korona virüsün Vuhan’daki bir laboratuvarda üretildiğini belirtti. Bunun bir dönüm noktası olduğunu belirten Beyaz Saray Ticaret Danışmanı ticaret anlaşmasının bitip bitmediğine dair soruya “Anlaşma bitti” cevabını verdi. Düzeltmelerin ardından endeksler hızla toparlandı. Wall Street vadeli endeksleri Türkiye saati ile saat 9:30 itibariyle yatay seyirde ilerliyor.

Navarro daha sonra Wall Street Journal’e yaptığı açıklamada yorumlarının “konudan vahşice saptırıldığını” belirtti. Navarro “Olayların yürürlükte olan Birinci Aşama ticaret anlaşmasıyla hiç alakası yok. Ben sadece Çin virüsünün kökeni ile ilgili yalan söyleyen ve salgının dünyaya yayılmasına neden olan Çin Komunist Partisi'ne yönelik güvensizliğimizi dile getirdim" ifadelerini kullandı.

Trump konu ile ilgili paylaştığı Twitter mesajında “Umarım bu anlaşmanın koşullarını yerine getirmeye devam ederler" ifadesinde bulundu. Açıklamaların ardından küresel piyasalarda da dalgalanma yaşandı. Avustralya Doları gibi riske duyarlı para birimleri değer kaybetti.

Trump ticaret danışmanı Navarro'yu yalanladı

 

ABD ordusunda köstebek şoku

 

New York borsası yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)