E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki ralli şüphe uyandırıyor---

Borsalardaki ralli şüphe uyandırıyor

Borsalardaki ralli şüphe uyandırıyor
25 Ocak 2023 - 10:33 borsagundem.com

Uzmanlar, borsalarda yeni yılla birlikte hızlanan ve son birkaç gündür duraklama belirtileri gösteren rallinin ikna edici olmadığı konusunda yatırımcıları uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar, geçen yıla damgasını vuran büyük çöküşün yeni bir boğa piyasasıyla sona ermesini dört gözle bekliyor. Borsalar da bu beklentiye yanıt veriyor gözüküyor. Ancak uzmanlar temkinli olunması gerektiği konusunda ısrarcı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, hisse senetlerinde yılbaşından bu yana yaşanan yükseliş trendinin aldatıcı olma ihtimali yüksek olabilir. Uzmanlar, elde edilen kazancın her an geri alınabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Geri dönüş her an yaşanabilir

Invezz’den Wajeeh Khan’ın haberine göre, S&P 500 Endeksi’nde yaşanan ralliyi ‘büyük bir şüpheyle’ karşılamak gerekiyor. Capital Wealth Planning LLC Baş Yatırım Sorumlusu Kevin Simpson, hisse senetlerinde yılbaşından bugüne kadar oluşan kazancın, her an ve aynı kolaylıkla aşınabileceğini ve yatırımcıların bu noktada temkinli olmaları gerektiğini söylüyor.

S&P 500 Endeksi, yılbaşından bugüne kadarki en düşük seviyesine kıyasla şu anda yüzde 6 oranında artmış durumda. Geçen yıl hisse senedi piyasasında ağırlığı olan bir dizi faktörün hala geçerli olduğunu düşünen Simpson ise bu yükselişi şok edici bulduğunu itiraf ediyor.

Piyasaların tamamen gerçeklerin önünde seyrettiğini düşündüğünü ifade eden Simpson, “Değerleme açısından bakıldığında, hisse senetlerinin yükselmesini ne sağlayabilir? Peki, şirket bilançoları iyi gelebilir ve yüksek kazançlar hisse senetlerinin yükselmesini sağlayabilir. Ama bunun böyle olacağına ikna değilim” diyor. Simpson, faiz oranların daha uzun süre yüksek kalması beklendiğinden, çarpanların da genişlemesinin olası olmadığını sözlerine ekliyor.

Fed’in şahin kalmasına neden olabilir

Simpson’ın bu açıklamaları, henüz bir gün önce Citigroup'tan Kristen Bitterly’ın açıklamalarıyla paralellik sergiliyor. Bitterly da açıklamasında, yatırımcıların kıyaslama endeksindeki son ralliyi biraz kuşkuyla karşılamaları gerektiğinin altını çiziyor.

Bitterly, ABD hisse senetlerindeki son yükselişin Fed’in şahin kalması için daha fazla alan yaratabileceğini ve bunun da hisse senedi yatırımcıları için daha büyük sıkıntı anlamına geldiğini savunuyor. Bununla birlikte Bitterly, gelecek ay faiz oranlarında 25 baz puanlık bir artış beklemeye devam ediyor.

Bitterly, hisse senetleri cephesinde sağlık hizmetlerine ve küresel ilaç sektörüne bağlı kalmayı sürdürdüğünü ve bu sektörlerin durgunlukta iyi performans gösterdiği bilinen sektörler olduğunu ifade ediyor. Bitterly, bu sektördeki hisse senetleri arasından bile temettü verenlere odaklanılması gerektiğinin altını çiziyor.

Temettü hisseleri öne çıkıyor

Simpson'a göre, kazançlar beklendiği kadar kötü gelmese bile S&P 500 Endeksi’nde devam eden bir yükseliş pek olası görünmüyor çünkü bu iyimserliğin çoğu Simpson’a göre zaten fiyatlanmış durumda.

Simpson, endeksin bu yılı şu anda olduğu yerde kapatmayı başarması durumunda bile bunu bir zafer olarak nitelendireceğini söylüyor. Ancak Simpson, bu olasılığın oldukça düşük olduğu konusunda yatırımcıları uyarıyor.

“Çok uzağa çok hızlı geldik. Bu yüzden, biraz daha savunmacı olmaya devam edecek ve bu ralliyi oldukça şüpheyle karşılayacağım. Sanırım beklentilerimizi biraz yumuşatmaya başlamalıyız” diyen Simpson, yatırım açısından temettü hisselerini 2023 yılı için harika bir seçim olarak görmeye devam ediyor.

Piyasalarda risk iştahı zayıf

 

Wall Street’te ayı piyasası hâlâ güçlü

 

Piyasa hissiyatı değişiyor

 

Piyasa bilanço iyimserliğini fiyatlamak istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yılmaz şen25 Ocak 2023 19:49

    Hektaş hissesi milletin içinden geçti

  • Bir insan25 Ocak 2023 13:49

    Sktaş Allah seni. Yere soksun sende kurtar bende yüzde yüz kaybettin. Daha nere düşüyon adi kat seni aldıgım güne nagelet olsun senin verecenn bedelsiz ede sanada yuh

  • Yorum25 Ocak 2023 12:09

    Şimdi bu aşırı şişmiş şirketlerin ceremesini diğer şirketler mi çekecek o şirketlere para koyan tüm yatırımcı batsın istiyorum

  • Yorum25 Ocak 2023 12:06

    1 lira bile etmeyen hisse 50 liraya alınıp satılırken Bi Allahın kulu çıkıp yav arkadaş bu şirketin eti ne budu ne demedi he Bi tanesi Bi ara 15 16 milyar dolara denk geliyordu bir diger 6 7 milyar dolara denk geliyordu böyle Bi piyasa değeri işte endexi şişiren şirketler

  • Yorum25 Ocak 2023 11:50

    Yatırım danışmanları tam Bi papağan gibiler biri Bi söylem uyduruyor hepsi aynısını söylemeye başlıyor o sektörü şişirip satıyorlar ardından enerji gıda konut felan ulan iki yıldır tüm hepsi konutu gayrimenkulü kötülüyordu konut fiyatları cayır cayır artarken kötü eh kığ pis derken şimdi konut fiyatları sabit hatta düşmeye başlamışken herkes Bi anda konut gayrimenkul felan demeye başladı

  • Yorum25 Ocak 2023 11:43

    He gazı verdiniz özellikle iki şirkete genelde 10 15 şirkete şimdi kem küm ediyorsunuz borsada 450 şirket var yükselişe 400 şirket uymadı şimdi borsada yarışmalar olur Endex yatay kalsa bile bu şişirdiğiniz şirketler patlar yükselişe ayak uydurmaya şirketler ayrışıp yükselebilir

  • Borsa çetesi25 Ocak 2023 11:28

    Borsada ki Susurluk çetesi olayı ne zaman aydınlatılacak susurluklu twiter üstadı malum hubwc teksosa reysas fatihi ve müridleri 450 milyonluk vurgun yaptı adalet spk herkes sessiz adamın arkasında mafya da var oh ne hayat balıkesirden öte geçeni çizeriz bizi devlet koruyor diyorlar ne oldu soruşturma vs. ses yok mu iyi mi para yediriyorlar anlamadık kim yiyiyorsa artık.

  • NUSRET ALİBEYSOY25 Ocak 2023 10:45

    Bizim borsaya bir şey olmaz.Arkamızda abd var....liderimiz loding kemal kılıçtaroğlu cumhurbaşkanı olacak endeks ise 10 000 rahat olacaktır.