E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş sürecek mi?---

Borsalarda yükseliş sürecek mi?

Borsalarda yükseliş sürecek mi?
08 Mayıs 2020 - 15:23 borsagundem.com

Wall Street'in en büyük kuruluşları, piyasaların izleyeceği yön konusunda bölünmüş durumda. Citi yükselişe temkinli yaklaşırken, PJ Morgan, Goldman ve Morgan Stanley yükselişin süreceğini düşünüyor.

Riskli varlıkların büyük kısmı salgının küresel etkisine ilişkin belirsizliğin zirve yaptığı mart ayının ortasında gördükleri dip seviyelerin oldukça üzerine çıktı. Kurumlar arasındaki tartışmanın merkezinde, merkez bankaları ve hükümetlerin yoğun teşvik programlarının uzun dönemli etkinliğine ilişkin konular yer alıyor.

Citigroup

Citigroup Inc., hisse senetlerindeki yükselişe temkinli yaklaşırken, bu hareketin kafa karıştırıcı olduğunu da ekliyor. Aralarında Igor Cesarec ve Catherine Mann'ın yer aldığı ekonomistler, Perşembe günkü değerlendirmelerinde, "Merkez bankaları tarafından sağlanan bol likidite öncülüğündeki kapsamlı politika tepkisi, muhtemelen piyasalardaki harekete destek oldu," dedi ve "Ancak, piyasaların sonsuza dek desteklenip desteklenmeyeceğnin belirsiz olmasından dolayı, temkinli olmak gerekiyor. Risk varlıkları, soğuk ve sert ekonomik gerçeklik kendini bir kez daha gösterdiğinde kırılgan olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

JP Morgan

JPMorgan Chase & Co. ise hisse senedi piyasasındaki yükselişi normal olduğunu ve süreceğini düşünüyor. Marko Kolanovic başkanlığındaki stratejistler, perşembe günü kaleme aldıkları notta, "Ekonomik faaliyetteki çöküş ve buna bağlı olarak bu çöküşün etkilerini giderebilmek ve toparlanmayı desteklemek için verilen küresel politika tepkisi de tarihi nitelikte" dedi ve "Riskli varlıkların, ekonomilerin yeniden açılmaları ve daha önce benzeri görülmemiş büyüklükteki politika desteği dikkate alındığında, toparlanmaya devam etmesini, ancak kazançların hızında bir ivme kaybı bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, pandemi kaynaklı ekonomik hasarı gidermek için tüm dünyada alınan bir dizi politika tedbirinin bekleyişleri iyileştirmesi ile birlikte, 23 Mart'tan bu yana yaklaşık yüzde 25 yükseldi. Küresel hisse senetlerinin gösterge endeksi, virüse ilişkin endişelerin zirve yaptığı dönemde Şubat ayı zirvesinden yüzde 34 kadar düştü.

Goldman Sachs Group Inc. ve Morgan Stanley, büyük ölçüde kazançların süreceği görüşünde, ancak uyarılarda da bulunuyorlar.

Trump seçim stresine girdi, güç kaybediyor

Goldman Sachs

Piyasadaki yükselişin virüsün yayılma hızındaki yavaşlama, hükümetlerin fonlama ve likidite streslerine yönelik tedbirlerindeki iyileşmeye dayandığı belirtilyor. Halihazırda, hisse senetlerinin iki yıllık bir süreçte makroekonomik performansı fiyatladığını ve yatırımcıların büyük ekonomik hasarın geride kaldığını düşünebileceğini kaydettiler.

Aralarında Zach Pandl'ın yer aldığı stratejistler, Salı günkü notlarında, "Piyasalar, son dönemdeki hasarın önemli bir kısmının gelecek yılın sonuna dek tersine çevrilebileceği yolundaki görüşlerini korumaya devam edebilirlerse, ekonomik gerilemenin derinliğine ilişkin kötü haberleri görmezden gelmeyi sürdürecekler" dedi.

Morgan Stanley

Morgan Stanley de varlık fiyat performansı ile ekonominin temel göstergeleri arasındaki uyumsuzluk konusunda rahat. Banka, piyasaların ekonomiyi yönlendirme eğiliminde olduğunu ve bulunulan seviyelerden ziyade trend ya da yön değişikliğinin hızına daha çok dikkat ettiklerini kaydediyorlar.

Aralarında Andrew Sheets'in bulunduğu stratejistler, Perşembe günü kaleme adıkları notta, "Piyasa ve ekonomi arasındaki ayrışmalar ekonomik uçlarda olağan bir durum," dedi ve "Değişimin hızı kilit önemde; 'U' şeklinde bir toparlanma iyi, 'W' şeklindeki değil" değerlendirmesinde bulundu.

Wall Street ABD-Çin görüşmesiyle yükseldi

Dev şirketler Nasdaq endeksini sırtladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)