E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street ABD-Çin görüşmesiyle yükseldi ---

Wall Street ABD-Çin görüşmesiyle yükseldi

Wall Street ABD-Çin görüşmesiyle yükseldi
08 Mayıs 2020 - 14:47 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri’nde vadeli endeksler rekor beklentisindeki aylık işsizlik verilerine rağmen Çin ile olan korona virüs gerginliğinin yumuşamasıyla yükselişe geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te bugün vadeli endeksler ABD ile Çin arasındaki gerginliğin yumuşamasıyla birlikte yukarı yönlü hareket etti. Rekor seviyede beklenen işsizlik verilerine rağmen Dow Jones vadeli endeksi gün içerisinde 300 puana varan yükseliş gösterdi.

ABD Ticaret Müzakerecisi Robert Lighthizer ve Çinli mevkidaşı Liu He ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in Cuma günü yaptığı telefon görüşmesinin, dünyanın en büyük iki ekonomisinin makroekonomik ve halk sağlığı işbirliğini güçlendirmeyi kabul etmesiyle sonuçlandığı haberi piyasaların hızla yükselmesine neden oldu.

Bir süredir ABD Başkanı Donald Trump Çin’i korona virüs salgını sürecini yanlış idare etmekle suçluyor ve iki ülke arasındaki ticareti sınırlandırmakla tehdit ediyordu. İki ülkenin ticari temsilcilerinin yaptığı bu görüşme Washington ile Pekin arasındaki düşmanlığın yumuşamasına işaret ediyor.

Yatırımcılar vadeli piyasalarda Çin ve ABD arasındaki görüşmelere ve salgın etkisiyle oluşan ekonomik verilere kitlendi. ABD’de aylık istihdam raporunun geçen ay 22,1 milyon kişinin işsiz kaldığını belirtmesi bekleniyor. İki ay öncesine kadar 50 yılın en düşük rakamı olan %3,5’i gösteren ABD işsizlik rakamlarının hızla yükselerek %15,2’i bulması bekleniyor.

Korona virüsün yayılmasını sınırlamak için uygulanan kısıtlamalar yavaş yavaş gevşerken, dünya çapında virüsün etkisi altında olan ekonomilerin yeniden açılmasına yönelik ilerleme borsaların ekonomideki zayıflığı aşmasını sağlıyor. ABD’de Kaliforniya dahil olmak üzere katı sosyal mesafe kurallarının uygulandığı birçok eyalet ekonominin sınırlı bir şekilde de olsa açılmasına izin vereceğini belirtti.

Dow Jones vadeli endeksi ABD ile Çin arasındaki ilişkilerin yumuşaması haberleriyle 300 puan yükseldi. Saat 14:00 itibariyle ABD vadeli endekslerinde Dow Jones %1,11 oranla 264 puan yükselerek 24.107 puandan işlem görüyor. S&P 500 ise 32,25 puanlık %1,12 oranındaki yükselişle 2.915,25 puandan işlem görüyor.

Trump seçim stresine girdi, güç kaybediyor

 

Dev şirketler Nasdaq endeksini sırtladı

 

JPMorgan negatif faiz istemiyor

 

ABD, küçük işletmelere kredi dağıtamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)