E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda tarihi fırsat yaklaşıyor mu?---

Borsalarda tarihi fırsat yaklaşıyor mu?

Borsalarda tarihi fırsat yaklaşıyor mu?
01 Kasım 2023 - 13:38 borsagundem.com

Küresel hisse senetleri son üç aydır düşüş trendindeydi. Fakat RBA analistleri genel beklentilerin dışına çıkarak borsalarda ‘yatırımcıların hayatlarında bir kez göreceği fırsatların yaklaşmakta olduğunu’ belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar son birkaç aydır oldukça zorlu bir dönemden geçiyor. Ancak bazı yatırım uzmanları ise bu sürecin yatırımcılar için benzersiz fırsatları da beraberinde getireceğini düşünüyor. Insider’ın haberine göre yatırım firması Richard Bernstein Advisors (RBA), yatırımcılar yakında hisse senetlerinde hayatta bir kez karşılaşabilecekleri bir yatırım fırsatıyla karşı karşıya kalabileceklerini öne sürdü.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Amerikan ekonomisindeki enflasyon krizi genellikle uçak metaforu üzerinden ifade edilir. ABD Merkez Bankası’nın (FED) dengeli sıkı para politikasıyla herhangi bir resesyonla karşı karşıya kalınmadan enflasyonu indirmesi ‘yumuşak iniş’ tabiriyle, agresif faiz artışlarının ekonomiyi aşırı yavaşlatarak bir resesyona neden olması ise ‘sert iniş’ tabiriyle açıklanır.

RBA’in salı günü paylaştığı yatırımcı notunda da ekonomideki gerçekleşmesi beklenen sert iniş veya yaklaşan bir resesyon konusundaki yatırımcı endişelerine işaret edildi. Açıklamada, “Bizim görüşümüz ekonominin aslında iniş yapmadığı yönünde. Uçak metaforunu daha da ileri götürerek kârların kalkışa geçtiğini görüyoruz. Şirket kârları hızlanıyor ve genel ekonomi oldukça sağlıklı kalacak gibi gözüküyor” ifadelerine yer verdi.

RBA analistleri, küresel hisse senetlerinin bu yıl bilanço resesyonuna girmesine rağmen, bilançoların dibe vurmuş gibi göründüğünü ve firmaların kârlarını 2023'ün sonuna ve 2024'e kadar artırmasını beklediğini söyledi.

ABD’de şirket bilançolarına dair öncü göstergeler de dibe vurmuş durumda. Bu durum RBA’e göre bilançoların gelecek yıla doğru ivme kazanacağını gösteriyor. Firma S&P 500 bilanço büyümelerinin 2024 yılına kadar %10-15 aralığında yükseleceğini öngörüyor.

Bilançolardaki bu büyüme eğilimi son derece sağlam bir ekonomi tarafından da destekleniyor. ABD gayrisafi yurtiçi hasılası geçtiğimiz çeyrekte %8,5’lik büyük bir büyüme gösterdi. Bu oran 2006’dan bu yana en yüksek nominal ekonomik büyüme hızını işaret ediyor.

Büyüme oranlarının etkisi şimdiden kurumsal bilançolarda etkilerini gösteriyor gibi görünüyor. Bir RBA analizine göre, ekim ayı itibariyle bilanço büyümesi en az %25 olan 130 ABD firması bulunuyor.

RBA bu yıl borsalardaki yükselişlerde Wall Street’in yapay zekâ teknolojileri etrafında oluşan yatırımcı coşkusuna odaklandığına dikkat çekti. Ancak analistler bu akımdan büyük kârlar elde eden yedi büyük sermayeli teknoloji devi dışında borsanın neredeyse her alanında kârların sıçrayabileceğini tahmin ediyor.

Firma analistleri teknoloji devlerinin hisselerinin aşırı değerli hale geldiğini ve bunun da neredeyse diğer tüm alanları yatırımcılar için harika fırsatlar sağladığını belirtiyor.

RBA açıklamasında, “Bu kadar dar kapsamlı liderlik tamamen haksız görünüyor ve hisselerinin aşırı değerlenmesi bu 7 hisse senedi dışında neredeyse tüm alanlarda her nesil için bir kez yakalanabilecek bir yatırım fırsatı bulunduğunu gösteriyor” denildi.

S&P 500 Endeksi art arda üç aydır ekside kapanıyor. Ancak piyasa uzmanları yıl sonuna kadar hisse senetleri için yükseliş öngörüsü taşıyor. Borsalardaki sert düşüşler büyük ölçüde artan tahvil getirileri ve ekonomide daha uzun sürmesi beklenen yüksek faiz oranları endişelerinden kaynaklanmıştı. Ancak Insider’ın haberine göre, hisse senetlerinin son düzeltmeden hızla toparlanabileceğine dair bazı işaretler de bulunuyor.

Larry Summers: ABD bütçe açığı giderek büyüyen bir sorun

 

Altın rallisinde Çin etkisi

 

Charlie Munger: Risk sermayedarları yatırımcıları yanlış yönlendiriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mantık01 Kasım 2023 16:37

    Fırsat falan yok. Yahudi kafası her yerde  İsrail Gazze yi muhasar altına almış bu kapitalist p...leri de küçük yatırımcıyı muhasara altına aldı hepsi bu.  Bu adi aşağılık sistem eninde sonunda çökecek.  Daha geçen hafta yeni halka arz olmuş saçma sapan kağıt Her gün % 10 zıplıyorken bu hata da her gün % 10 düşüyor.  Nasıl bir rezillik bu.  Hele bazı şirketler yıllarca  ve yıllarca bedelli yapmış  bütün sermayesini tamamını  borsa yatırımcılarından karşılamış.  Geri dönüşü ise yine yıllarca fiyatı düşük tutup son damlasına kadar ellerinden  türlü yalanlarla çaldıkları hisseleri bu sefer cepten cebe astronomik rakamlara yükseltmişler.  Bu şerefsizlere şeytan bile kafasını kaşır.

  • ALİ KODUŞ01 Kasım 2023 15:03

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6) ÖYLE DİYE DİYE MİLLETE BASIN HİSSE SENETLERİNİ.

  • mali 01 Kasım 2023 14:03

    Binlerce yatırımcı borsanın can yakıcı yönüyle tanışıyor. Bir yukarı üç aşağı. Nereye kadar bilen var mı meçhul.