E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar ralli öncesi düzeltmeye hazırlanıyor---

Borsalar ralli öncesi düzeltmeye hazırlanıyor

Borsalar ralli öncesi düzeltmeye hazırlanıyor
11 Aralık 2020 - 10:41 borsagundem.com

Küresel borsalarda gelecek yıl için boğa piyasası beklentileri olgunlaşmayı sürdürüyor. Ancak piyasalarda oluşan aşırı iyimserlik kısa vadeli düzeltme beklentilerini de arttırıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları içerisinde bulunduğumuz haftayı ekside kapatmaya hazırlanıyor. Ekonomik toparlanmayla birlikte 2021 yılında güçlü performans göstermesi beklenen borsalar bu iyimserlikle fazla değerlenmiş olabilir. Yatırım danışmanlığı Canaccord Genuity’nin Baş Borsa Stratejisti Tony Dwyer aşırı değerlenmeler nedeniyle düzeltme beklentisinde olduğunu belirtti. Ancak Dwyer piyasaların genel görünümü için boğa piyasası perspektifini koruduğunu belirtti. Baş stratejist hisse senedi tercihlerinde bu yıl ve gelecek yıl için hisse başı kazanç hedeflerini arttırarak güçlendirmekte olduğunu belirtti.

Dwyer CNBC’deki röportajında borsaları etkileyen üç seviye olduğuna dikkat çekerek, “Şu anda pandemi borsasındayız. Elbette parasal teşvik söz konusu. Sonu olmayan bir FED (ABD Merkez Bankası) desteği var. Mali teşvik de mevcut. 2,2 trilyon dolarlık CARES Yasası’nın yanında eğer ABD Kongresi beraber hareket etmeyi başarabilirse daha fazlası da gelecek gibi görünüyor” ifadelerine yer verdi.

Bu yıl için Dwyer’ın hisse başı kazanç beklentisi 125 dolarlık hisseden 138 dolar. Baş stratejistin 2021 yılı için beklentisiyse 165 dolarlık hisseye 176 dolar kazanç şeklinde. Ancak araştırma şirketi Refinitiv’in raporlarına göre Wall Street’te 2021 yılı için hisse kazançları üzerine uzlaşılan ortak rakam 168 dolar.

Baş stratejist, “Aşırı likidite ve senkronize küresel iyileşmeyle birlikte bana kalırsa oldukça iyi bir yılın ortamı sağlanıyor. İnsanların gerçekte anlamadığı şey tasarruf teşviklerindeki faiz harcamaları. ABD’li kurumsal şirketler şirket tahvilleri ve faiz oranlarındaki düşüş sayesinde faiz harcamaları tasarrufundan yaklaşık %20 tasarruf elde edecek” dedi.

Bununla birlikte Dwyer borsaların kısa vadeli gevşeme dönemine gireceği ve sert bir geri çekilmeye hazır olduğu düşüncesini de korudu.

Baş stratejist kısa vadeli düzeltme dönemi için, “İyimserliğin aşırı derecede fazla olduğuna dair bir şüphe yok. Ortalama hisselerin endeksin geri kalanıyla birlikte yükselememesi üzerinden borsa çoktandır bu durumu yansıtıyordu. Tek duyduğumuz şey yeni rekor yükseklikler” ifadelerine yer verdi.

Dwyer hisse başı kazançlardaki yükselmenin zamanlamasının düzeltme süreci bitmeden yatırımcılarda alım için özgüven oluşturması gerektiğini belirtti. Baş stratejist, “Zayıflıklardan korkmak yerine onlara saldırmak istersiniz” dedi.

Wall Street endeksleri bu haftayı kayıp vererek bitirmeye hazırlanıyor. Ancak S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq endeksleri halen tüm zamanların en yüksek seviyesinden sadece %2 oranında aşağıda seyrediyor.

Geri çekilme ile ilgili en büyük soru bu düzeltmeyi neyin tetikleyeceği. Dwyer’a göreyse bunun kesin mir cevabı yok. Baş stratejist geri çekilmenin başlangıcıyla ilgili olarak, “Her şey iyimser ve boğa piyasasına uygun hale geldiğinde bunun nereden geldiğini bilemezsiniz. Bu sizi bir şekilde bulan bir şeydir” dedi.

Borsalar dev rallinin eşiğinde

 

Borsa İstanbul'da yön arayışı

 

Halka açıldı ilk gün yüzde 115 yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)