E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsadan çıkma sırası---

Borsadan çıkma sırası

Borsadan çıkma sırası
15 Temmuz 2014 - 07:04 borsagundem.com

SPK'nın borsadan çıkmayı kolaylaştırması sonrası bazı şirketler kottan çıkmak için başvurularını yaptı

SPK’nın borsa kotundan çıkma ile ilgili yeni düzenlemesi 1 Temmuz’a yürürlüğe girdi. Analistler tebliğin, şirketlere borsadan çıkmak için avantaj getirdiğini belirtiyor. Şu anda altı şirket borsadan çıkmak için harekete geçti. Alternatifbank, Türk Demirdöküm, OMV Petrol Ofisi, Mutlu Akü, İntema İnşaat ve Eczacıbaşı Yapı Gereçleri bu konuda ilk adımları attı.

Borsada halka açıklık oranı yüzde 5’in altında bulunan toplam 25 şirket var. Bunlar arasında Denizbank, TEB ve Carrefour da bulunuyor. BIST’ten çıkmayı planlayan şirketlerin birçoğu yabancı ortaklık nedeniyle zorunlu çağrıda bulunarak, borsadan hisse aldığı ve halka açıklık oranının azaldığı görülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turgut16 Temmuz 2014 10:22

    Soygundan baska birsey degil banami sorduda cikiyorlar.ozaman hisse satarken uyarsalarmis ben bukadar sene icinde borsadan cikcamdiye.satarken iyi parami kullan kullan isin bittimi hadi sana gule gule yok boyle birsey.birde yillarca temettu verme kazancverme tam bilancolar iyi gelecekken borsadan cik tambir soygunculuk

  • verdim gittiii.15 Temmuz 2014 16:32

    7 liradan aldığımı bugün 8.78 liradan sattım gar'antiledim karımı bir daha borsa 63.000'e düşerse alırım ekimde yani.

  • HAKAN15 Temmuz 2014 15:35

    30 günde borsa olsuan sırketın fıyatı adıl bedeldir dıyebılen bır spk mız varken borsadan ne beklenebılır. bunu kabul edılebılır olması ınanılır gıbı degıl.

  • Yusuf Hakan15 Temmuz 2014 14:34

    Borsaya katılım seferberliği başlatılmış... Bu seferberliği başlatanlara yüzyılın şovmen ödülünü vermek gerekir. Borsadan çıkış komedisi binlerce küçük yatırımcıyı perişan edecek bu kararı alıp da insanları mağdur edenlere aslında söylenecek çok söz var. Hala bazı insanlar vahametin farkında değiller. Bu şekilde İstanbul finans merkezi olamaz. Olsa olsa finanstan sorumlu bekçi barakası olur.

  • KILIÇ15 Temmuz 2014 14:22

    BORSA VURGUNCUYA HİZMET EDEN BİR DÜZENEK DİR, BU SEBEPLE İLERİKİ YILLARDA RESMEN BORSA KAPANMAK MECBURİYETİNDE KALABİLİR ÇÜNKÜ SPK SORUMLU HİÇ BİR ŞİKAYET DEGERLENDİRMEDİ ŞİRKETİN GEÇMİŞ DEGERİNİ BAKMADI MİLYONLARCA MAGDUR VAR KİM KAZANIYOR SPK,

  • çöker borsalar yakında15 Temmuz 2014 14:03

    borsadan çıkmalı emlak almalı,dünyada bu yaz sonu büyük bir borsalar düşüşü bekliyorum.

  • ata15 Temmuz 2014 12:44

    THY de çıksa kottan iyi olur, kurtulmuş oluruz.

  • seisan15 Temmuz 2014 10:37

    hep birlikte hareket edebilsek bi çıkış yapsak tabi içimizden bölünüyoz yoksa çok ses getiririz ŞAHSİ GAYRET YUVAYI TOPLU GAYRET VATANI (BORSAYI) KURTARIR

  • tv15 Temmuz 2014 10:27

    bu ülkede hisse senedine yatırım yapılmaz

  • varol15 Temmuz 2014 09:09

    spk manipülasyonlara ceza veriyor spk ya kim ceza verecek bu tebliğler için günahı yapanların boynuna

  • nayamando15 Temmuz 2014 09:01

    resmen soygunculuk böyle işmi olur ben 5 liradan alıcam senetleri adam 2 sene sonra e ben çıkıyorum fiyat 1 lira oldu

  • FİYAT YANLIIŞŞŞŞ15 Temmuz 2014 08:54

    halka açılırken gelir projeksiyonu ve piyasa çarpanları metodu ile şişirilmiş fiyat. Borsadan çıkarken ise 30 günlük fiyat ortalaması. Kılıcın ucu hep yatırımcı tarafını kesiyor. Patronlar tarafını hiç kesmiyor. SPK nın bu tebliği TTK ya, ANAYASAYA, MÜLKİYET HUKUKUNA HER ŞEYE AYKIRIDIR. ADALETE AYKIRIDIR. HALKA ARZDA NASIL HESAPLAMALAR VE 3-4 FİRMANIN FİYAT TESPİTİ OLUYORSA, BORSADAN ÇIKARKEN DE AYNI ŞEKİLDE ŞİŞİRME YAPILARAK (HALKA ARZDA YAPILDIĞI GİBİ ÇARPANLAR KULLANILARAK) ORTAYA ÇIKAN FİYATTAN BORSADAN ÇIKMA OLMALI. YOKSA BU İŞ SPK NIN BAŞINA PATLAR.

  • mali15 Temmuz 2014 08:25

    Bunları açıklayın da bulaşmayalım. Bu yeni hırsızlık ve dolandırıcılığa zemin hazırlayanları Allaha havale ediyorum.Bu ne vicdansızlık.