E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yön aşağı, 3 sektörde yön yukarı---

Borsada yön aşağı, 3 sektörde yön yukarı

Borsada yön aşağı, 3 sektörde yön yukarı
24 Ekim 2022 - 10:32 borsagundem.com

Yatırımcıların aklı karışık. Hisse senedi piyasalarında aşağı yönlü tehlike sürerken üç sektörde kazanç olasılığı artıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları, bilanço dönemiyle birlikte biraz olsun nefes alsa da uzmanlar hisse senetlerinde yönün aşağı olduğu konusunda ısrarcı. Ekonomik veriler, Fed’in faiz artırımlarının yüksek enflasyonu dizginleme noktasında hala bir başarı elde edemediğini göstermesi, piyasaların tedirgin davranmasına neden oluyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, analistler, konsolide olan piyasalarda düşüşün bir süre daha devam edeceğini söylerken, Morgan Stanley, bu düşüşün yüzde 20 seviyelerini bulabileceği konusunda uyarıyor. Yine de yatırımcılar için hisse senetlerinde fırsatlar tükenmiyor.

Yüzde 20’lik düşüş

Insider’dan Brian Evans’ın haberine göre, Morgan Stanley hisse senetleri Baş Stratejisti Mike Wilson, S&P 500’ün yeni dip için yüzde 20 oranında düşmesini beklediklerini söylüyor. Wilson yine de üç sektörün bu düşüşü yumuşatacağını ve yatırımcılar için kazanç bırakmaya devam edeceğini öngörüyor. Yatırımcılarıyla paylaştığı notta, hisse senetlerini terk etmemelerini tavsiye eden Wilson, umut vaat eden üç sektöre dikkat çekiyor.

S&P 500’ün hala düşme olasılığı olduğunun altını çizen Wilson, bu düşüşün yüzde 20’yi bulabileceğinin altını çiziyor. Wison’ın öngörüsü, endeksin 3000-3200 puan bandına kadar gerileyebileceğini işaret ediyor. Bu gerilemenin bu çeyrekte mi yoksa sonraki çeyrekte mi yaşanacağından emin olmadıklarını belirten Wilson, düşüş için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu söylüyor. Şu an için ise bazı sektörlerin önemli potansiyele sahip olduğunu belirten Wilson, yatırımcılara endeks yerine bu sektörlere yönelmelerini tavsiye ediyor.

Öne çıkan üç sektör

Geniş endekslerden uzak durmanın önemli olduğunu dile getiren Wilson, yatırımcıların bu süreçte münferit hisse senetlerine odaklanmalarının doğru olacağını söylüyor. Wilson, “Hisse senetlerinden vazgeçmemelisiniz çünkü potansiyeli yüksek birçok hisse sektör ve şirket bulunuyor” diyor.

Wilson, özellikle üç sektöre dikkat çekiyor: Yarı iletkenler, zorunlu olmayan harcamalara dahil şirketler ve iletişim hizmetleri. Gelecek vaat eden bu sektörlerin aşağı yönlü düzeltmeler yapsalar bile, yakın gelecekte yönlerinin yukarı olacağını iddia ediyor.

İkili strateji

Wilson, Morgan Stanley’nin mevcut yatırım stratejisiyle ilgili de bilgi veriyor. Buna göre Wilson, Morgan Stanley’nin, piyasa türbülansı sırasında faaliyet karı gösteren ve nakit akışı sağlayabilen şirketlerin yanı sıra gerçekçi ve hatta karamsar öngörüler sunan ve gelecek öngörülerinde birden çok kez düşüş yönlü revizyona giden şirketlere yönelik bir yatırım stratejisine sahip olduğunu belirtiyor. Bu ikili stratejinin anlamlı olduğunu düşündüklerini ifade eden Wilson, “Yatırımcıları bu tür stratejilere dahil olmaya teşvik ediyoruz” şeklinde konuşuyor.

Borsa güne rekorla başladı

 

Borsa endeksi 4000 puanı geçebilecek mi?

 

Asya borsaları yeni haftada karışık

 

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle tamamladı

 

Sanayi ve hizmet sektörüne talep yüksek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)