E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada toparlanma kalıcı olacak mı?---

Borsada toparlanma kalıcı olacak mı?

Borsada toparlanma kalıcı olacak mı?
24 Nisan 2024 - 11:03 borsagundem.com

ABD borsalarındaki düzeltmenin devam edeceği görüşü giderek daha çok taraftar topluyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları güçlü rallinin ardından endişe verici bir düzeltme yaşıyor. Borsalar son birkaç günde yeniden toparlanma belirtileri gösterse de uzmanlar düşüşün derinleşebileceğini ancak uzun vadede kalıcı olmayacağını düşünüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, uzmanlar Nisan ayındaki satışların henüz bitmediğini, bu sürecin normal bir düzeltmeden daha kötü olabileceğini söylüyor.

Ne zaman alıma geçmeli?

MarketWatch’tan Michael Brush’ın haberine göre, teknik analistler Ralph Acampora, Larry Williams ve Vance Howard piyasadaki zayıflığın süreceğini düşünüyor.

ABD borsasındaki toparlanma konusunda şüpheci olmak mantıklı gözüküyor. Uzmanlar, daha fazla zayıflığın yolda olduğunu öngörüyor. İyi haber şu ki bu düşüş boğa piyasasının sonu anlamına gelmiyor çünkü resesyon muhtemelen ihtimal dahilinde değil. Dolayısıyla, bu satış döneminde yatırımcıların hisse senedi alımlarının sonuç verme şansı daha yüksek gözüküyor.

Peki ne zaman alıma geçmek gerekiyor? Yatırımcıların sabırlı olması ve sıklıkla düzeltmelerin yapıldığı panik anını beklemesi gerekiyor. Teknik analistler bunun için Mayıs ayı ortasının en ideal zaman olabileceğini öngörüyor.

Her biri farklı bakış açısına sahip üç teknik analist, Ralph Acampora, Larry Williams ve Vance Howard, borsanın geleceğine dair görüşlerini şu şekilde sıralıyor…

Acampora: Mayıs ortasında anlamlı bir düşüş

1990'lı ve 2000'li yıllarda teknik analiz anlamında önemli bir prestije sahip olan Acampora, “Daha fazlası gelecek. Nakit paranız varsa, gelecek birkaç hafta içinde dibe vurduğumuza dair daha fazla işaret görene kadar sabırlı olun. Bu, pozisyonlara ekleme yapmak için bir fırsat olacaktır. Yine de bu, 13 Ekim 2022'de başlayan boğa piyasasının sonu değil” diyor.

Acampora, Nisan ayındaki zayıflık konusunda çok fazla kayıtsızlık olduğuna ve dibi işaretlemek için daha fazla korku ve paniğin ortaya çıkması gerektiğine inanıyor. Tipik olarak bu, açılışta büyük bir aşağı hareket, ardından büyük bir geri dönüş ve büyük gün içi yükseliş şeklinde gerçekleşiyor.

Acampora, “Sanırım herkesi biraz şok etmemiz gerekiyor - teknisyenlerin bile 'Ah, bu normal bir düzeltme' demesi gerekiyor. Ancak ben bunun yüzde 5 ila yüzde 10’luk normal bir düzeltmeden biraz daha kötü olacağını düşünüyorum; yüzde 12 ila yüzde 15 aralığında olabilir” şeklinde konuşuyor. Acampora, Mayıs ayı ortasına kadar anlamlı bir düşüş ve düşüşte bir ay boyunca dalgalanma bekliyor ve ekliyor: “İnsanlar yükselişleri satacak; piyasa dalgalı olacak.”

Williams: Yükselişleri satın

Teknik analist ve yatırımcı Larry Williams, hisse senetlerindeki döngüsel kalıplar ve ekonomik temeller üzerine yaptığı analizlere dayanarak vadeli işlem piyasalarında pozisyon almayı seviyor. Williams, 1987 Dünya Vadeli İşlemler Şampiyonası'nı yüzde 11.376 oranında kazanç elde ederek kazandı ve bu, 10.000 doları 1,1 milyon dolara dönüştürdü. O zamandan beri Williams büyük bir takipçi kitlesine sahip oldu.

Williams, ABD borsasının 1 Mayıs'a kadar güçlenmesini beklediğini söylüyor ancak Mayıs ortasına kadar zayıflığın devam edeceğini beklediği için yükselişleri satmayı öneriyor. Williams, “Bu zayıflığın ardından Haziran başında bir rahatlama rallisi ve ardından Temmuz ayında bir başka düşüş gelebilir. Bu seviyede yüklü kısa pozisyondayım” diyor. Williams, Eylül ayı başlarında yükselişin başlamasıyla birlikte yıl sonunun güçlü geçmesini bekliyor.

Howard: Satın alma fırsatı

Howard Capital Management’ın kurucusu Vance Howard, piyasanın mevcut rahatlama rallisinin birkaç gün daha devam edebileceğini söylüyor. Howard, “Piyasalar kısa vadede aşırı satım durumunda, bu nedenle büyük olasılıkla mütevazı bir sıçrama gelecek. Piyasa destek yeri bulmadan önce muhtemelen birkaç yükseliş gününün ardından ek satış baskısı yiyecek. Piyasanın mevcut satışların teknik hasarını atlatması biraz zaman alacak, bu nedenle doğrudan bir yükseliş beklemeyin, bunun yerine yavaş bir ilerleme süreci bekleyin ki bu da en sağlıklısıdır” diyor.

Acampora ve Williams gibi Howard da aşağı yönlü oynaklığın Mayıs ortasına kadar sürmesini bekliyor. Howard ayrıca boğa piyasasının henüz bitmediği konusunda da hemfikir. Mevcut zayıflık dönemiyle ilgili olarak Howard, “Bu, bazı harika satın alma fırsatları yaratıyor" diyor.

Fundstrat: Borsada satışlar yakında sona erecek

 

Fundstrat: Borsada düşüşleri satın almayın

 

Borsada satış eğilimi henüz bitmedi

 

Wall Street’te daha kötü günler geliyor

 

Wall Street kaderini FED değil bilançolar çizecek

 

Wall Street devinden boğa piyasası tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)