E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te daha kötü günler geliyor---

Wall Street’te daha kötü günler geliyor

Wall Street’te daha kötü günler geliyor
18 Nisan 2024 - 11:23 borsagundem.com

ABD borsaları hafta başından bu yana düşüşte. Uzmanlarsa göstergelerin Wall Street endekslerindeki düşüşü eğiliminin devam edebileceğini işaret ettiğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500 hafta başından bu yana %2,48’lik düşüş gösterdi. Jeopolitik krizler, yatırımcıların beklentileriyle uyuşmayan ekonomik veriler ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimlerine ilişkin öngörülerin azalması yatırımcıların ilk çeyrek bilanço sezonuna dair iyimserliğini zayıflattı. Üstelik Barron’s’un haberine göre söz konusu satış dalgasının devam etme ihtimali de oldukça yüksek.

Yatırımcıların en fazla üzerinde durduğu sorunlardan birisi perakende satışların beklentilerin üzerinde gelmesiydi. Zira harcamaların artması ABD enflasyonun yüksek kalmaya devam edeceği ve FED’in faiz indirimlerini engelleyeceği endişelerine yol açıyor. Orta Doğu’daki İran ve İsrail arasında tırmanan gerilim de hafta başından itibaren yatırımcıları tedirgin etti.

Borsa araştırmaları şirketi DataTrek’in kurucularından olan Nicholas Rabe, “Hisse senetleri enflasyonu mümkün kalan güçlü ABD ekonomisi ve bir resesyonun ön koşullarını yaratabilecek daha geniş çaplı bir Orta Doğu savaşı endişesi arasında kaldı” diyor.

Rabe salı günü ABD borsalarının korku endeksi olarak da bilinen CBOE Volatilite Endeksi’nin (VIX) hareketine dikkat çekerek, “Bu tablo bize piyasaların en azından önümüzdeki birkaç gün boyunca dalgalı kalacağını gösteriyor” açıklamasında bulundu.

Benzer şekilde, Charles Schwab'ın Türev Analiz Direktörü Nathan Peterson salı günü yaptığı açıklamada, S&P 500'ün son dört işlem gününün üçünde "dramatik kayıplar" görmesinin ardından, endeksin Kasım ayından bu yana ilk kez 5 günlük hareketli ortalamasının altında kaldığını belirtti.

Endeksin düşüş serisine devam etmesinin teknik bir zayıflığın işareti olduğunu söyleyen Peterson seans sonlarında alım reaksiyonunun gelmemesine de dikkat çekti. Baş analist, söz konusu tablonun “dipten alım hissiyatının azalıyor olabileceğini” gösterdiğini belirtiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre S&P 500 Endeksi nisan ayının başından bu yana yaklaşık %4,23 düştü. İlk çeyrekte art arda rekorlar kıran endeks yıl başından bu yana %5,89’luk yükseliş gösterdi.

Endeksin yıllık performansı bazı analistlere rahatlık sağlasa da JPMorgan Küresel Borsa Stratejileri Başkanı Marko Kolanovic hisse senetleri yatırımcılarının beklentileriyle piyasalardaki artan sayıda ters rüzgar arasında ‘kopukluk’ olduğu konusunda uyarıyor.

Kolanovic, "Kusursuz dezenflasyona, güvercin bir FED tepki fonksiyonuna ve ekonomi büyümeden yana azalan takip risklerine dayanan bir piyasa için, sıcak büyüme ve enflasyon verilerinin devam etmesi, bizi kritik bir eşiğe getirebilir. Hisse senetlerinin tahvillere karşı risk priminin daha dar olması nihayetinde bir piyasa düzeltmesini yaratabilir” açıklamasında bulundu.

Jeopolitik risklere de dikkat çeken ünlü borsa uzmanı, “Enflasyon riskleri, Rusya ile ilgili jeopolitik gelişmeler ve Orta Doğu'da gerginliğin daha fazla tırmanması riski nedeniyle petrole yönelik yukarı yönlü risklerle de birleşiyor. Ek olarak, yatırımcı pozisyonu yükseldi ve nakit tahsisleri tarihin en düşük seviyelerinde gerçekleşti” ifadelerine yer verdi.

Kolanovic ekibinin savunmacı bir pozisyonda kalmayı tercih ettiğini ve hisse senetlerine karşı emtia ve nakit varlıklara odaklandığını belirtiyor.

Boeing hisselerine kaybettiren açıklama!

 

ABD'nin ticari ham petrol stokları 2 milyon 700 bin varil arttı

 

BofA CEO'su Moynihan: Fed enflasyon ile mücadeleyi kazanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)