E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street devinden boğa piyasası tahmini---

Wall Street devinden boğa piyasası tahmini

Wall Street devinden boğa piyasası tahmini
09 Nisan 2024 - 17:01 borsagundem.com

Ünlü ABD bankası Wells Fargo S&P 500 Endeksi için yıl sonu hedefini yükseltti. Banka analistleri ABD borsalarının gösterge endeksinin yıl sonunda mevcut seviyeden %6 yükseleceğini öngördü

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street devlerinden Wells Fargo pazartesi günü S&P 500 Endeksi için yıl sonu hedefini 4.625 puandan 5.535 puana yükseltti. Söz konusu seviye endeksin yıl sonuna kadar pazartesi günkü kapanışına göre %6 yükseleceği anlamını taşıyor.

MarketWatch’un haberine göre Wells Fargo’nun yüksek beklentileri yapay zeka teknolojileri ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) olası faiz indirimlerine yönelik iyimser beklentiler etrafında şekilleniyor. Ancak habere göre Wall Street bankasının belirlediği hedef diğer bankalar ve araştırma şirketleri arasında en iyimser beklenti olarak da öne çıkıyor. Geçtiğimiz ay varlık yönetimi firması Oppenheimer ve Fransız bankası Société Générale da S&P 500 Endeksi için fiyat hedefini 4.750 puandan önce 5.200 puana daha sonra da 5.500 puana güncellemişti.

Wells Fargo’nun hisse senedi analistleri Christopher Harvey ve Gary Liebowitz, “Bizim görüşümüze göre boğa piyasası yapay zekanın güçlü büyüme hikayesi ve endeksin belli hisse senetlerine yoğunlaşması yatırımcıların dikkatini geleneksel hisse senedi değerleme ölçütlerinden uzaklaştırdı ve daha uzun vadeli büyüme ve indirim metriklerine kaydırdı” açıklamasında bulundu.

Analistler ayrıca S&P 500 için 2025 bilanço tahminlerini 250 dolardan 270 dolara yükselttiler ve endeks için 20,5 katlık bir ileriye dönük fiyat-bilanço (F/K) çarpanı gördüklerini söylediler. Analistler ABD ekonomik büyümesinin iyileşmesine ve bilgi teknolojisi ve iletişim hizmetleri sektörlerindeki daha yüksek marjlı hisse senetlerinden "üstün kâr marjı genişlemesine" atıfta bulundular.

Büyük sermayeli teknoloji hisseleri 2024’ün ilk çeyreğinde ABD hisse senetlerini rekor bölgeye taşıdı. FactSet verilerine göre S&P 500 Endeksi yılın başından itibaren %9,3 yükseldi ve bugünkü açılışı itibariyle 5.219 puandan işlem görüyor.

Harvey ve Liebowitz, yatırımcıları S&P 500’deki yüksek F/K oranlarına yatırım yapmaya ikna eden tek şeyin yapay zeka teknolojileri olmadığına da dikkat çekti. Zira analistlere göre FED’in para politikasında değişime gideceği beklentisi ve bazı momentum hisselerinin bilanço öngörülerinin çok üzerine çıkması da hisse senetlerini destekliyor.

Mart ayındaki son para politikasın toplantısında FED yönetimi 2024 içerisinde üç kez faiz indirimi yapılacağı beklentisini teyit etti. Vadeli piyasalardaki yatırımcılarsa FED’in ilk faiz indiriminin haziran ayında başlayıp başlamayacağını sorguluyor.

ABD devlet tahvilleri pazartesi günü yükselişteydi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri yatırımcıların çarşamba günü açıklanacak mart ayı tüketici fiyat endeksi raporunu fiyatlamasıyla 4 baz puan artışla %4,43’e yükseldi.

CME FedWatch göstergesine göre pazartesi günü itibariyle vadeli piyasalardaki yatırımcılar haziran ayında 25 baz puan faiz indirimi senaryosuna %51 ihtimal veriyor.

Harvey ve Liebowitz 2024’ün geri kalanına ilişkin yorumlarda da bulundu. Analistler yılın ilk yarısında volatilite artışı bekliyor. İkinci yarıya ilişkin beklentilerse siyasi gelişmelerle desteklenecek birleşme ve satın alma faaliyetlerinin ve merkez bankalarının çok yıllı faiz indirimi politikasının yatırımcıları risk almaya daha fazla teşvik edeceği yönünde.

Wells Fargo analistleri risklere karşı borsalarda en iyi getiri alma yolunun halter stratejisi olduğunu belirtiyor. Analistler sağlık ve kamu hizmetleri gibi portföy savunma hisselerinin yatırımcıları aşağı yönlü risklere karşı koruyacağına dikkat çekti.

Piyasalar FED’den 3 değil 2 faiz indirimi bekliyor

 

Duayen yatırımcı Buffett'tan tahvil hamlesi

 

JPMorgan, büyük fırsat sunacak hisseleri açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)