E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada küçük yatırımcıları koruyacak düzenleme geliyor---

Borsada küçük yatırımcıları koruyacak düzenleme geliyor

Borsada küçük yatırımcıları koruyacak düzenleme geliyor
09 Haziran 2022 - 08:31 borsagundem.com

ABD SPK’sı olarak bilinen SEC Başkanı, Wall Street'te hisse senedi işlemlerini gözden geçirme planını açıkladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Wall Street perakende hisse senedi alım satım kurallarının planlı bir revizyonunu açıkladı ve küçük yatırımcılarının alım satımlarında, en iyi fiyatı almasını sağlamak için komisyonsuz aracı kurumlar tarafından talimatların yönetiminde rekabeti artırmayı amaçlıyor.

SEC Başkanı Gary Gensler,aracı kurumların perakende yatırımcılardan alım satım yapmak için doğrudan rekabet etmelerini istediğini söyledi.

Wall Street gözlemcisi, Kanada, Birleşik Krallık ve Avustralya'da yasaklanan emir akışı ödemesi (PFOF) uygulamasının son yıllardaki büyümesini incelemeyi planlıyor.

Gensler, PFOF uygulamasının yasaklanmasının masadan kalkmadığını söyledi. Uygulamanın "doğal çelişkileri" olduğunu söylerken, bazı sıfır komisyonlu aracı kurumların PFOF olmadan çalıştığını belirtti.

Gensler, "Personelden, kurallarımızı nasıl güncelleyebileceğimize ve hisse senedi piyasalarımızda, özellikle perakende yatırımcılar için nasıl daha fazla verimlilik sağlayabileceğimize dair bütünsel, çapraz pazar görüşü almalarını istedim" dedi.

Yatırımcı ilgisinin arttığı 6 hisse (09/06/2022)

 

Günün önemli şirket haberleri 09/06/2022

 

En fazla para girişi olan 10 hisse 08.06.2022

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 08.06.2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tayfun Alınç10 Haziran 2022 07:26

    Borsada kucuk yatirimciyi koruyacaksaniz ve borsayi daha sagliklı hale getirecekseniz, 1- kurumlarin robot sistemlerini kaldiracaksiniz( cunku hic adaletli degil) 2- aciga satis islemini kaldiracaksiniz( geliriniz dusecek ama,ne yapalim biraz da vatandas korunsun), bu ikisini uygulayin bakin nelrr oluyor.