E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada kısa süreli tepki alımları---

Borsada kısa süreli tepki alımları

Borsada kısa süreli tepki alımları
09 Haziran 2015 - 09:34 borsagundem.com

BİST 100 endeksi güne yüzde 0,78 yükselişle 78.410 puandan başladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul 100 endeksi açılış seansındaki hızlı yükselişin ardından tekrar dünkü seviyeye indi. 78.410 puandan güne başlayan endeks, burada tutunamadı. Sınai endeks eksiye geçerken banka endeksinde kazanç oranı yüzde 1,1'den yüzde 0,42'ye geriledi.

09:30 ENDEKS GÜNE HIZLI BAŞLADI

Seçim sonrası ilk işlem gününe sert satışlarla başlayan BİST 100 endeksi, bugün yüzde 0,78 ve 605 puanlık yükselişle 78.410 puandan açıldı. Koalisyon senaryolarının yurt içinde en önemli gündem haline geldiği piyasada başka önemli bir veri bulunmuyor. Günün önemli gelişmesi piyasalar kapanmadan saat 5.00’te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun görüşmesi olacak. 

Açılışta banka endeksi yüzde 1,16 yükseldi. Sınai endeks ise yüzde 0,46 yükselişle açıldı. Endeksin son 5 yılın dip seviyelerine yaklaştığını belirten uzmanlar tepki alımları görülmesinin beklendiğini dile getiriyorlar.

REYTİNG ŞİRKETLERİNDEN AÇIKLAMA

Dün seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulunan 2 reyting şirket Fitch ve S&P'nin açıklamaları piyasalar tarafından dikkatle izlendi. S&P seçim sonuçlarının not üzerinde önemli bir etkisi olmadığını belirtirken, Fitch ise seçimlerin kısa vadeli politik belirsizliği artırdığını ve   ekonomi politikaları ile ilgili gerginliği artırabileceğini belirtti.

MERKEZ'DEN 2 HAMLE

Dün itibarıyla rekor kıran dolara, Merkez Bankası'nın müdahale sayılabilecek hamlesi dolarda sakin bir görünüm ortaya çıkmasına neden oldu. Merkez Bankası bugün de sabah saatlerinde açıklanan kararla, ABD doları cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uygulanan gecelik faiz oranını yüzde 0,15'e çıkardı.
Merkez Bankası 5 Mayıs'tan 1 Haziran'a kadar gecelik faizleri yüzde 0,12 seviyesinde tutmuş, 1 Haziran'da yüzde 0,14'e çıkarmıştı.

TCMB nezdinde ABD doları cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara faiz ödenmesi uygulamasına 5 Mayıs'ta başlamıştı.

Uygulanacak faiz oranı değişen küresel ve yerel finansal piyasa koşulları çerçevesinde günlük olarak belirleniyor. Dolar bugün güne 2,75 TL'den başladı. 

''DOLAR BAZINDA ENDEKS? YABANCI YATIRIMCI OLSANIZ?''

Tekstil Yatırım tarafından hazırlanan BİST 100 analizinde endeksin dolar bazında grafiği incelenerek, yabancı yatırımcının tepkilerine yer verildi. İşte o grafik:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TeknikAnalizci09 Haziran 2015 10:15

    Dolar 5.90 seviyesine kadar yükselebilir.Şimdi siz Dolar 5 tl olursa Borsanın 250.000 gibi rakamlaramı gidecegini iddia ediyorsunuz?Yabancı 5 yıl önce Dolar alıp kuma gömse bunun 5 katı kazanırdı.Külliyen zararda adamlar stop'u yokmu bunların.