E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada kazanmanın formülünü okulunda öğrendiler---

Borsada kazanmanın formülünü okulunda öğrendiler

Borsada kazanmanın formülünü okulunda öğrendiler
28 Şubat 2017 - 06:47 borsagundem.com

Finansal okuryazarlığın artırılması ve bilinçli borsa yatırımcısı yetiştirmeyi amaçlayan Borsa Okulu’nun ilk dönem katılımcıları sertifikalarını aldı.

BORSAGUNDEM.COM

Gündem Medya Grubu ve İnforce’un dev işbirliğinde 0’dan 100’e Borsa eğitimlerinin Şubat ayı dönemi tamamlandı. Bilinçli yatırımcı olmak için büyük fırsatı değerlendirerek Borsa Okulu’na katılan öğrenciler sertifikalarını Uzman Eğitmen Dr. Gökhan Ugan’ın elinden aldı.  Şubat ayı boyunca her cumartesi Conrad Otel’de gerçekleştirilen eğitimler sonunda sertifikalarını alan öğrencilerin ortak görüşü şöyle: “Kafamızdaki borsa tanımı değişti. Artık bilinçli yatırımcı olarak yolumuza devam edeceğiz. Hangi hisseye ne zaman yatırım yapmamız gerektiğini öğrendik. Portföy yönetimi ve risk analizi konusunda kısa zamanda çok şey önemli bilgiler kazandık.”

4 hafta süren derslerde; yatırım ortamı (makroekonomik göstergeler), hisse seçimi (mali analiz), zamanlama (teknik analiz), kompozisyon oluşturma (portföy yönetimi) ve kaldıraç kullanma (risk yönetimi) gibi hassas noktalarda ‘doğru’ yolda nasıl ilerleneceği eğitimi verildi.

 

MART DÖNEMİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Finansal okuryazarlığın artırılması ve bilinçli borsa yatırımcısı yetiştirmeyi amaçlayan Borsa Okulu’nun Mart dönemi kayıtları da başladı.
Cumartesi günleri düzenlenecek ve 4 hafta sürecek ikinci dönem eğitimde yatırımın şifrelerini öğretecek olan Borsanın ustası Dr. Gökhan Ugan, spot ve vadeli piyasalardaki 22 yıllık tecrübesini katılımcılarla paylaşmaya devam edecek.

Borsa Okulu’nda 4 Mart 2017 Cumartesi günü başlayacak ikinci dönem ders programı, Makroekonomik Göstergelerin Takibi ve Yorumu,  Mali Analiz Teknikleri, Teknik Analiz, Portföy Yönetimi ve Risk Yönetimi ‘nden oluşuyor. Katılımcılar adına verim alınması için 10'ar kişilik sınıflarda düzenlenen dersler 4 hafta sürecek. Her kategori, 4 hafta boyunca Cumartesi günleri anlatılacak, her dersin süresi ise 1 saat. Program sabah saat 10.00’da başlayacak, 18.00’de sona erecek. 12.30 – 14.00 arası dinlenme ve ikram zamanı. Birinci dönemin son ders günü 25 Mart Cumartesi.

İSTEYEN TEK KATEGORİ, İSTEYEN 5 KATEGORİYE GİREBİLECEK

Katılımcı tek bir kategori seçerse (KDV hariç) ders saat ücreti olarak 125 TL, toplamda 500 TL ödeyecek. Bir katılımcı, “Ben Teknik Analiz, Mali Analiz ve Risk Yönetimi derslerine girmek istiyorum” derse tercih ettiği üç kategoriye de kayıt yaptırabilecek.  Birden fazla kategorideki dersleri izleyecek yatırımcı adaylarına yüzde 5’le yüzde 20 arasında indirim uygulanacak. Ancak kontenjanlar sınırlı olduğundan, eğitimden yararlanmada ilk başvurular büyük önem kazanacak.

İŞTE DERS PROGRAMI

1.Dersler 4 hafta sürecek,  5 farklı kategori olarak verilecek
a. YATIRIM ORTAMI: Makroekonomik Göstergelerin Takibi ve Yorumu
b. DOĞRU HİSSEYİ SEÇME: Mali Analiz Teknikleri
c. DOĞRU ZAMANI SEÇME: Teknik Analiz
d. DOĞRU KOMPOZİSYONU OLUŞTURMA: Portföy Yönetimi
e. DOĞRU KALDIRACI KULLANMA: Risk Yönetimi

2. Ders saatleri:

a. 10:00 – 11:00 Makroekonomik Göstergelerin Takibi ve Yorumu
b. 11:30 – 12:30 Mali Analiz Teknikler
c. 14:00 – 15:00 Teknik Analiz
d. 15:30 – 16:30 Portföy Yönetimi
e. 17:00 – 18:00 Risk Yönetimi

Katılımcılar istedikleri sayıdaki kategorinin derslerine kayıt yaptırabilir.
Her kategori için 10 katılımcı alınacaktır. Kayıtta öncelik ilk başvurulara aittir.

Hissedar olmayı seçen yatırımcılar Borsa Okulu’na koştu

Borsa Okulu’nda yeni dönem kayıtları başladı

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)