E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada işlem hacmi sınırlarında revizyon---

Borsada işlem hacmi sınırlarında revizyon

Borsada işlem hacmi sınırlarında revizyon
01 Haziran 2023 - 07:58 borsagundem.com

Borsa İstanbul, Pay Piyasasında özel işlem bildirimleri için işlem hacmi sınırlarını güncelleyecek.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, mevcut durumda geçerli olan son işlem fiyatından sapma oranlarında (± %6 ve ± %10) ise herhangi bir değişiklik olmayacak.

Değişiklikler 10/07/2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Açıklamada şöyle denildi:

"a) İlk Kademe: Özel işlem bildirimi için aranan minimum tutar 10 milyon TL, maksimum tutar ise 50 milyon TL'dir. Bu tutar aralığında özel işlem bildirimi, ilgili sermaye piyasası aracının son işlem fiyatı üzerinden ± %6 fiyat limitleri dâhilinde (ilgili sıradaki günlük fiyat limitlerinin aşılmaması koşuluyla) gerçekleştirilebilir.

b) İkinci Kademe: Özel işlem bildirimi için aranan minimum tutar 50.000.001 TL, maksimum tutar ise 250 milyon TL'dir. Bu tutar aralığında özel işlem bildirimi, ilgili sermaye piyasası aracının son işlem fiyatı üzerinden ± %10 fiyat limitleri dâhilinde (ilgili sıradaki günlük fiyat limitlerinin aşılmaması koşuluyla) gerçekleştirilebilir.

Üyelerimizin testlerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla BISTECH üye test ortamına (IP:10.57.3.8) yukarıda belirtilen değişikliklere ilişkin tanımlamalar yapılmıştır. Yukarıda belirtilen değişiklikler 10/07/2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir."

VİOP piyasa yapıcılık kurallarında değişiklere gidiliyor

 

Günün önemli şirket haberleri 01/06/2023

 

En fazla para girişi olan hisseler 31/05/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)