E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada hedef 6 bin puan---

Borsada hedef 6 bin puan

Borsada hedef 6 bin puan
07 Mart 2023 - 08:28 borsagundem.com

Politik cephede yaşanan hareketlilik borsada da etkisini gösteriyor. Peki, seçime kadarki süreçte borsada neler yaşanabilir?

Deprem felaketini ardından seçim sürecinde yaşanan gelişmelerle sert dalgalanmalara sahne olan borsada en kritik döneme giriliyor. Küçük yatırımcıların oluşabilecek sert hareketlerden zarar görmelerini engellemek için, panik satışlarından uzak durulması gerektiği konusunda uyaran piyasa uzmanları; yatırım yapılacak şirketi seçerken titiz davranılmasını ve uzun vadeli yatırımların tercih edilmesinin daha doğru olacağını belirtiyor.

Öte yandan deprem felaketi borsadaki sektörlere yönelik bakışı değiştirdi. Bir açıdan bakıldığında hikayeyi değiştirdi diyebiliriz. Ekonomim.com’daki Şenay Zeren’in haberinde şu detaylara dikkat çekiliyor:

Piyasa belirsizliği sevmediği gibi seçim de piyasa için bir belirsizliktir. Dolayısıyla seçime yönelik temkin piyasalarda hissedilebilir. Yaşanacak gelişmelerin anlık yansımalarını bu dönemde borsada hissedebiliriz. Buna karşın enflasyonist ortam, varlık fonu desteği ve bilanço sonrası oluşan beklentiler borsa endeksindeki yükseliş eğilimini canlı tutabilir. Borsa endeksinin 6000 seviyesine doğru yükseliş hızının sürmesini beklemekteyiz.

Bu hafta piyasalarda yoğun bir veri gündemi hakim olacak. Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararı, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları ve Fed Bej Kitap raporu öne çıkacak. Yurt dışında ABD'de tarım dışı istihdam, fabrika siparişleri, ABD'de ADP istihdam raporu, Euro Bölgesi'nde ve Japonya'da büyüme, Almanya'da ve Çin'de enflasyon verileri; yurt içinde ise, sanayi üretimi ve reel efektif döviz kuru takip edilecek.

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (07/03/2023)

 

En fazla para girişi olan hisseler 06/03/2023

 

Zedur Enerji'den Alt Pazar'a geçiş başvurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (37)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atilla13 Mart 2023 23:54

    Reisi devirmek için şeytanla bile iş birliği icindeler bu yasan lari bir yerlere not alın burda ha böyle pazarlıklar ömrünüz hayatınız ca bir daha göremessiniz 7 başlı şeytanların yapacakları oyunları😈

  • Latif07 Mart 2023 22:39

    Bankalar yatırımcıyı soydukça borsa yükselmez

  • Cengiz07 Mart 2023 21:30

    Borsacılar biraz sabırlı olun, paralarınız bir süre ulvi amaçlar için kullanılmak zorunda maalesef, kasa tam takır kuru bakır, zira yapılan bağışlarda suyunu çekti. Bildiğiniz gibi dış ticaret açığımız inanılmaz derecede arttı, asrın felaketi ve kısa süreli dış borç ödemeleri, itibarımızın masrafları, örtülü ödenek gibi vaz geçilemez masraflar belimizi çok büküyor gerçekten. Seçimlerden sonra bu sabrınızın karşılığını misliyle göreceğinizden şüpheniz olmasın! Paralarınız çok emin ellerde, en ufak şüpheniz olmasın!

  • YT07 Mart 2023 18:35

    kılıçdaroglu kazanırsa  iş bankası grubu çok artar  görünüyor.alkol sektörü çok artar.sporlardan fener  olumlu etkilenir  bjk gs de  bunlar chp çünkü.kamular olumsuz etkilenir.YTD

  • ekonomi07 Mart 2023 18:32

    kılıçdaroğlu kazanır  demek siyasetten anlamamak ya da  objektif olmamak ile  nitelendirilir.erdoğan kılıçdaroğluna  kaybetmez asla  ilk tur olmaz  evet çok yıprandı erdogan  ve  ekonomiyi çok kötü yönettiler.ama kazanır.yavaş yada  imamoglu olsaydı  biraz farklı olacaktı.

  • DIMBIL07 Mart 2023 15:06

    Adiler bu habere millete hisse senetlerini alıp kendiler hisseleri boşalttılar.Borsa nasıl yükselecek bu depremin maliyeti 100-150 milyar dolar arasında maliyeti var imiş bu en az.Kemal ekrem mansur meral nereden bulacak bu parayı

  • Mucise Reis : )07 Mart 2023 15:24

    Arap ülkelerden borç alır katardan  :D merkez bankasında yedek akçe yok, swap ile -55 milyar usd, satacak fabrika yok, üretim tesisi yok. Bişe bırakmışlardır belkide , satacak... merak etme :D

  • ALİ RIZA GÜZELKALE07 Mart 2023 15:05

    Keşke Kemal Kılıçtaroğlu na şu ülkeyi verselerlerde ülkeyi iflas ettirse hepimizde kurtulsak aklımız başımıza gelse ne iyi olur.

  • acacu08 Mart 2023 00:57

    Hali hazırda ülke zaten iflas konumunda

  • kazanan07 Mart 2023 14:51

    kılıçdaoglu  erdogana seöim kazanma  ihtimali yok bu iş ikinci turda biter 51 kimse alamaz

  • Mucise Reis ;(07 Mart 2023 14:45

    Deprem bölgesi ne yapıyor? nasıllar ? hadi bırakın cıvıklığı..parası olan o şehirlerden bölgeden vb bir şekilde gidebildi. Gidemeyen ekonomık sorunlu insanlarımız... özel durum ve terk imkanı olmayan insanlarımız bizlerden destek bekler. Siyasetin üzerindedir her zaman insanılarımızın konforu ve hayatı. Acilen orada konteyner şehirler, alt yapılar, su sistemleri, vb. durumlar oturaklı biçimde çekirdek ailelerin yaşayacağı imkanlar kurulmalı... Ülkemizin bundan daha öncelikli bir durumu yok. Acilen siyasi liderler, genel başkanlar, büyük şehir belediye ekipleri ve birimleri. Tek tek heryerlere giderek, problemleri, oradak gönüllüleri yöntecek sistemi oluşturmalı. Bazı görevlilerin görevini yavaşlatma ve yapmama gibi söylemleri nette mevzut. Bu tarz bozuk dişlileri sistemde çalışır duruma getirmek lazım. Yardım gerekli ise bir tv ler arası organizasyonlar ile bir tur daha dönmeli. Çok önemli bunlar. Orada yaraları sarmalıyız. Sıkıntıları çözmeliyiz. aklımız orada.

  • Mucise Reis : )07 Mart 2023 14:00

    Yabancı bir kurum. HDP dikkatimi çekti. Onlarca belediyesi var. Belediyelerini Suriyeli göçmenlere karşı kullanamadı ör.Bolu belediyesi tuhsat vermem, tabu vermem vb engeller..Belediyeleri hdp kayyum atandı. Belediyecilik faliyetleri olmadığı için oy oranlarını arttıramıyor. Oylarını arttıramıyor, organizasyonlar, bazı belediyecilik imkanlarını kullanamıyor. Bu gidiş ve daha sert bir gidişi hdp ileride göze alamaz. bu temel nedenlerden dolayı var olan düzeni aşmak, hak ettiği büyük şehi belediyeleri yönetmek ve yöresel ve bölgesel halkın desteğini almak için millet ittifakına yanakmak zorunda. Yoksa devlet yardımlarının kesilme riski gelecek yıllarda, parti kapanma riski gelecek yıllarda, bir toplu hapis işlemlerli vb risklerden kendilerini korumak adına şimdiden kılıçdaroğlu ile yakınlaşma içine girebilecek durumda demiş... Yani bu bağlamda daha kötüsünü ve kötü tabloyu istemeyecekleri bahsedilmiş. Bu seçim ciddi manede imkansız ittifatları oluşturuyor. Çünkü %50+ 1 gerekli 

  • Mucise Reis : )07 Mart 2023 18:51

    Baran bence seri numaralı seçmen kağıtlarıolsun.Arkasında mühür olsun. oy kullananlar elleri mühürlensin. 2 farklı yerde oy kullanan ağır hapis cezası alsın. Sivil toplumlar, oy ve ötesi gibi gönüllü avukatlar ve sandık başı görevlileri zaten olacak. Aynı biçimde her sandık olan binanaın kağısındaki sonuç resimlenıp tek tek toplansın. Seçim güvenliği önemli, geçmişte çöplerden oy pusulalaları çıktı. Elektrikler kesildi, hatalı toplama çıkartma işlemleri oldu vb. vb. korkunun ecele faydası yok. Kazanan halk olsun. korkmayın bu kadar seçimden. devlet duruyor, sadece hukumet değişiyor. Ömür boyu kral yönetmiyor ülkeleride. halk menfaatlerini yapan, çalışan hesap veren hak eden kazansın. kimsenin bana faydası yok

  • Mucise Reis : )07 Mart 2023 18:46

    Senin kafan çalışır o işlere Baran efendi. 21 yıldır sandıkalra girmeyen kedi kalmadı. Öyle bişe yapacak olsalar zaten çoktan hukumet olmuşlardı. Hazmedemiyorsun. Aslınca çok kolay. Halk ne istiyor ? halkın sorunları neler ? bunları çözersen devlet yetkileri elinde olan bir hükümetsin. Yine kazanır ve yoluna devam edersin. Halkın asli sorunlarından şaşan, kendi menfaatlerine koşankadrolar ve değişim kaçınılmaz olan bir tablo. Düşün. Muhalefet ne vaadediyor ? oy topluyor. aynı vaatleri gerçekleştir ve oyları sen topla... Bu kadar kolay. 

  • baran07 Mart 2023 17:26

    Amerikan yazılımlarına  Elon Musk a yapay zekaya twitter ile anlaşıp sahte seçmen pusulası yapmaya kalkamyın sakın bedelini ağır ödersiniz doğal olarak. 

  • Mucise Reis : )07 Mart 2023 15:26

    100-38 = %62 ile cumhur ittifakı ile devam Baranefendi. O zaman korkma sen : ) Senin telefon BEN KEMAL geliyorum olmayacak :D

  • Baran07 Mart 2023 15:08

    chp %21+hdp % 9+meral % 5 + yamalıklılar ayakcılar % 3: 38 nasıl kazanacaklar söylermisiniz.İlk turda RTE+BAHÇELİ fişi çekecektir.

  • Seçim07 Mart 2023 12:39

    seçim var ve 2.tura kalacak 6000 derken  5000 olmasın hatta altı  artı 6000 olması çok yetersiz  1 yıllık vadede 8000 8500 olurmu önemli olan bu sorunun cevabı.yüksek enflasyon  ve paranın maliyeti var.borsa 8000 8500 olmadıktan sonra  reel kar  olmaz.YTD

  • Yahya07 Mart 2023 11:32

    Kemal gelecek diye varlik fonu ziraat yatirim ile hisse mi aliyor ve merkez bankadi dövizi mi baskiliyor. Inanilmaz

  • yok07 Mart 2023 14:50

    kılıçdaroglu  erdogana  karşı kazanma ihtimali  yok sıfır.meral hanım haklıydı ama dediği olmadı.ikinci turda sistem devam eder.ekonomiyi batırdılar o ayrı konu.sağlık sektörüde  kötü

  • FİNANS DÜNYASI07 Mart 2023 10:05

    Eğer millet ittifakı seçimleri kazanır ise İçki Sektörü 10 katlar.Çünkü alemcilerin önünü açacaklardır.

  • hoca07 Mart 2023 09:58

    enflasyonist dalga geliyor, iğneden ipliğe herşeye zam gelecek. çünkü seçim öncesi para basıp, oy için herkese para dağıtılmaya başlandı.

  • HÜSEYNİ KALKANOV07 Mart 2023 10:11

    Kemal abd den 1 trilyon dolar geticecek hepimizi dövize boğacaktır hiç merak etme.dolar yine 1 TL olacaktır.

  • Deli07 Mart 2023 09:52

    Şenay efendi borsaya girmiş belli ki,milleti yakıp kendini kurtarmak derdinde.6000 bin olmaz ama 1000 olur.

  • ALİ RIZA GÜZELKALE07 Mart 2023 10:30

    Bunlar hedef verecek ki yandaşları hisseleri boşaltsın.

  • Mucise Reis : )07 Mart 2023 09:40

    Rekabet kurulunun Elan Muska kesitği cezayı  ülkemizde borsa düzenleyicilerinin hiç kesememesi :D Allahım nasıl bir ülkede yaşıyoruz :D ... kurumlarımızı alınteri dökmeden atananla rmı yönetiyor ? hiç mi geçmişlerinde ilgili alanlarda tecrübe yaşamadılar ? ... ehliyet alan adama otomobil veriyoruz... :D yahu ehliyet olsada bir 50 bin km gitsin bu insan ya.. karda, çamurda, yokuşta, dağ yolunda, bakım onarım, tarmirat, lastik değiştirsin, patlasın, söksün taksın, uzun yol, kısa yol gitisn cam suyu , silecek değişimi vb yapsın... ehliyeti alanı tamam sen geç yönet dersen böyle tecrübesizlerle bu ülke rezil olur :D daha neler görücez...

  • Mucise Reis : )07 Mart 2023 15:31

    Sayın Kuşukalkmaz efendi... Biraz okusanız, yabancı haber sitesli, yabancı global tv ler, internet siteleri, farklı Türk medya harici vb. bir fikriniz olur. Ör: Zamanında bir almanya da x firma bir reklam yapualşıyor. Reklam esptrili biraz nazi havasında özelliklede yahudileri rencide eden bir reklam...sonrasında bu içerik youtune, google reklamları olarak gösteriliyor. Derken aynı mantık bazı programlar ve içerikle rüretiyor... yahudi firmaları reklam veren organızasyon fırma olayı , şikayetleri dile getiriyor... hiç bir önlem alınmadığında yahudi firmalar, REKLAMLARI durduruyor vermiyor... birden bire google, reklam gelir kaybına düşüyor. öyle böyle aylık milyon usd reklam kaybı. sonra alel acele masaya oturuyor ve çözüm olarak sıkıntılı mevzuları aysaklıyor engelliyor sistemini düzeltiyor...Sen bu işlerin neresindesin ? karşılıklı uzlaşı yapacak gücün ne ? uluslararası hukukda cezanın manası ne : ) (ki cezayıda bilmiyorun ne oldunu tembel araştırmadan yazıdn  )

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ07 Mart 2023 10:10

    Ülke gelen geçenleri hanımı olsun.Bu cezalar AB birliğince kesilince oluyor ülkemiz kesince olmuyor senin neden rahatsız etmiştir.sen yoksa o firmanın ortağımısın yoksa sözcüsümüsün.

  • Numan07 Mart 2023 09:11

    6 bin olsa nolcak. Enflasyon yüzde 5000 enflasyona bakınca 10 bin 20 bin olmalı

  • baran07 Mart 2023 17:27

    Biz merak etmiyoruz zaten!  Küfür cephesi ile her ortamda çarpışmaya hazırız.

  • xyz07 Mart 2023 09:36

    Millet İttifakı iktidara gelince endeks 20 000 olacaktır.Merak etme sen.

  • HÜSEYNİ KALKANOV07 Mart 2023 09:33

    Merak etme kemal gelecek enflasyonu sıfırlayacak artık ülkemizde hiç enflasyon olmayacaktır.

  • Mucise Reis : )07 Mart 2023 09:07

    %51bu seçi,m tek başına kimse alamıyor... Mecburen ittifaklar birleşmeli. Bu seçim birleşmeseler, bir sonraki seçim mecbur yeniden birleşecekler. Olması gereken oldu. Yoksa halk cezalandırırdı , çok eleştirir ve isimleri unutulmaz olurdu. Parlamanter sistem desteklenır, bilindik devlet işlerliğiğinden bağımsız siyesiler ülke yönetirse o zaman normal seçimler ile karşı karşıya kalırız herkes yolunu çizer. Bu birleşme akıllarda imkansız dedirden sağ+sol birleşmesi oldu. Halkın , oy verenlerin dahi rkibim dediği kişiler eoy veriririm, sen x genel başkan gereğini yap dediği bir seçime gidiliyor... Haliyle devlet işlerliği oluşunca, özerk devlet kurumları, özerkleşen yargı sistemi, siyasi baskıdan arındırılan devletin her bir kurumu, spk sı, merkezbankası, tuik verileri vb. otomatıkman ülkeye gelen sıcak ve yabancı para, reel yatırımlar gibi sinyal verdi. 

  • Mucise Reis : )07 Mart 2023 10:19

    ali çökmeyen ne var ? bir söyle... İnsanlar neden desteğini oy verdiklerinden geri çekiyor ?...Milletin asli derdini çözemeyen gider. Bu ülkede darbe olacak, devrim olacak, yok yeğeni abd gücü askeri hamlele geçecek vb yok. Bu ülkede değişimler sandık ile olur. Seçim ile gerçekleşir. Yok o olacak, yok bu olacak, her zaman bir şeyler olur. Ama 1 asgari ücretli ev alamaz oldu. Bu ciddi sorun. Gençler ev tutup evlenip ailelerinden kopama zoldu. bir kaç yıl çalışan birden işsiz kalıp krediler çekip çöküntülere düştü. öğrenciler eğitimlerinde sıkıntılar yaşıyor. Zaten sorunlar çözülse 21 yıl yönetenlere yine oy verir üzerine 4 yıl veriridi millet. Bu demokrasidir. Sorunlar sürerse onlarıda gönder. Kimseye muhtaç ve bağlı deil bu millet. 50 kişi gider parti kurar, parti nedir yahu ? şirket kurmak gibi bişe...

  • ALİ KODUŞ07 Mart 2023 09:35

    Millet İttifakı gelse bile 3-6 içinde sistem yine çökecek deniliyor.

  • borsacı07 Mart 2023 08:50

    6 masanın ayakarı çürük çıktı kurulursa bile çökecek kadar sakat olunca borsa bu masaya dayanmaz diplemeler başlar yatırımcı güçlü lidere güvenerek yatırım yapmak ister sonucu kestiremiyorum.

  • Latif07 Mart 2023 09:12

    Hepsi hırsız olanlar susunca 20 sene tek gidiliyor