E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada hareket kurlara endekslendi---

Borsada hareket kurlara endekslendi

Borsada hareket kurlara endekslendi
21 Şubat 2014 - 08:38 borsagundem.com

G20 başlıyor ve gündem ağırlıklı olarak gelişen ülkeler ve bu ülke piyasalarındaki çalkantılar olacak

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"GELİŞEN ENDİŞELER…

G20 toplantısı öncesi dün IMF’nin yayınladığı not ve Çin’den gelen öncü imalat PMI verisi ile güne pek de iyi bir başlangıç yapmayan küresel piyasalarda öğleden sonra ABD’den gelen öncü imalat PMI’ın beklentileri aşarak sabah yükselen küresel büyüme endişelerini tamamen olmasa da yatıştırması ile piyasaların değer kayıplarını eritmeye başladıklarını gördük..

IMF hem gelişen ülke piyasalarındaki risk ve çalkantılara dikkat çekti, hem de Euro bölgesinde Draghi’nin hep aksini söylemesine rağmen deflasyon ihtimalini dile getirerek küresel ekonomik büyüme üzerindeki tehditleri sıraladı ve bu sıralamanın yanında Çin’in Ocak’ın ardından Şubat ayında da imalat sektöründe bir daralma ile yüzleşebileceği sinyali veren veri ile önceki gün gelişen ülke piyasalarında başlamış olan stres dalgasının gelişmiş ülke piyasalarına da yayılması kaçınılmaz olmuştu..

Ancak dünyanın en büyük ekonomisi ABD’nin veri seti ve alıcılı açılışı ile değer kayıpları yüzde 1,3’ün üzerinde seyreden Avrupa’nın bu kayıpları yüzde 1’in altına dek törpülediğine şahit olduk. Stresin kaynağı olan gelişen piyasalara baktığımızda ise Ukrayna’da ateşkes tansiyonu bir miktar yatıştırdı diyebiliriz ancak siyasi risklere kırılganlığın ve gelişen piyasalar arasındaki yüksek etkileşimin devam edeceğini düşünüyoruz..

Bize gelince  sabah saatlerinde 2,21’den 2,22’nin üzerine yükselen DolarTL, Borsa İstanbul’a da satış baskısı olarak yansıdı ancak endekste 63,000 üzerinde tutunma çabasının yoğunlaştığını ve bu çabanın da 2,20’nin altına yeniden gevşeyen DolarTL’den destek bulması ile sonuç verdiğini söyleyebiliriz. İlk seansı 63,500’ün üzerinde kapatan endeks ikinci seansta gevşese de 63,000’in altına inmedi ve Avrupa’nın da değer kayıplarını eritmesi ve ABD’nin alıcılı açılması sonrası günün en yüksek seviyeleri olan 63,800 sınırına gelindi.
Bu hareketin 63,000 desteğini güçlendirdiğini düşünüyoruz ancak görüşümüze göre kurda yukarı yönlü baskı ve yurtiçinde olmasa da diğer gelişen ülkelerde yeniden bir siyasi tansiyon ihtimali hala kayda değer etkiler yaratabilir. Altında ise 62,000’i izlemeye devam edeceğiz.

Bu sabah ise Ukrayna’nın notunun S&P tarafından düşürüldüğü ve Venezüela’da stresin artmaya devam ettiği karşımıza çıkan ilk haberlerden, ABD vadelileri ve Asya ise çoğunlukla artıda (imalat sanayi Şubat’ta da daralma sinyali vermiş olan Çin yüzde 1,5 civarı ekside).. Bu ortamda DolarTL’de 2,20’nin hafif üzerinde kalmaya devam ettikçe hafif primli yataya yakın bir açılış görebiliriz.

Gündemde bugün Almanya’da öncü göstergeler ile bizim kapanışımıza doğru ABD 2.el konut verisi dışında önemli bir gündem yok, yarın ise G20 başlıyor ve gündem ağırlıklı olarak gelişen ülkeler ve bu ülke piyasalarındaki çalkantılar olacak, dolayısıyla ayın 24’ünde yeni haftaya başlarken mevcut durumda G20’den çıkan mesajların dikkatle izleneceğini düşünmekteyiz.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)