E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa ve kripto paralarda yön tersine döndü---

Borsa ve kripto paralarda yön tersine döndü

Borsa ve kripto paralarda yön tersine döndü
09 Mart 2022 - 09:17 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası artan enerji ve emtia fiyatları ekonomileri yeni risklerle karşı karşıya getirdi. Artan belirsizlikler borsaları ve kripto paraları baskı altında tutuyor

BORSAGUNDEM.COM

Pandemi sürecinde rekor üstüne rekor kıran hisse senedi piyasaları, tarihi zirvesine ulaşan kripto para fiyatlarının yönünü aşağı çevirdi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası artan enerji fiyatları ve emtia fiyatları zaten yükselişte olan enflasyonu daha da yukarı çekiyor. 2008 yılından itibarın piyasalara pompalanan paralar kademeli olarak geri çekilmek isteniyor. Faiz artırımları tüm dünyanın gündeminde… Bu tablo hisse senedi piyasaları ve kripto paralar üzerinde büyük baskı oluşturuyor. ABD borsalarında yaşanacak büyük düşüşün Ether (ETH) fiyatlarında da benzer bir düşüş olarak yansıyacağı görüşü öne çıkıyor.

Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone, enerji fiyatlarında yükselişin sürme ve 2008 benzeri bir küresel resesyona yol açma ihtimali nedeniyle borsaların aşağı yönde baskıya maruz kalacağını düşünüyor.

McGlone, yeni raporda "Ukrayna'daki savaş ve fırlayan petrol fiyatı, küresel resesyona yol açabilecek bir kombinasyon meydana getiriyor" diye belirtti ve Bitcoin ve Ether gibi önde gelen kripto paraların da baskılanabileceğini ekledi.

ABD borsa endeksleri ve büyük kripto paralar arasındaki korelasyon, Rusya-Ukrayna savaşında daha da etkin hale geldi. Özellikle de Ether'in Nasdaq 100 ile korelasyon katsayısı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden dört gün sonra 0,93'e fırladı. Bu katsayının 1'e ulaşması, iki varlığın mükemmel bir korelasyon gösterdiği anlamına geliyor.

Stratejist, borsalar bir darbe daha alırsa, Ethereum'un 2 bin dolara kadar gerileyeceğini öngörüyor. Hatta 1.700 dolar seviyesi de dile getiriliyor.

Kripto para kararnamesi çıkıyor

 

Bain Capital'den 560 milyon dolarlık kripto yatırım fonu

 

Kripto yatırımlarının lideri Wall Street

 

Piyasalarda haber akışına göre soluklanma

 

Borsada 2000 seviyesi önem kazandı

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)09 Mart 2022 10:06

    Ukrayna haberlerine duyarlı oldu. Silahlı çatışma bitmesi, Rusya nın ekonomik ambargolar ile karşı karşıya kalınca ödeme programları, ödeme yontemleri vb olarak iyi projeler destek bulabilir. 38 altı hacimli sarmaya 33 lere dokunma beklentisi oluşturmuştu... şuan bakalım nasıl yon tayin edecek. 33 lere göz kırpacak mı ? yoksa 40 üzeri atıp FED öncesi bekleyecek mı? FED elide zorlaştı gibi sanki, avrupa ekonomık krizleri ile harmanlanınca global ekonomı.