E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa Okulu’ndan yeni dev eğitim: İnternetten 0’dan 100’e VİOP---

Borsa Okulu’ndan yeni dev eğitim: İnternetten 0’dan 100’e VİOP

Borsa Okulu’ndan yeni dev eğitim: İnternetten 0’dan 100’e VİOP
25 Mart 2019 - 06:30 borsagundem.com

İşte borsa düşerken bile nasıl kazanacağınızı öğretecek yeni eğitim… Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerine dair merak edilen her şeyin konuşulacağı yeni eğitim 8 Nisan Pazartesi günü start alıyor...

Borsa eğitimlerine yeni bir soluk getiren INFORCE Finansal Çözümler ile Gündem Medya, Nisan ayında yatırımcıların beğenisine yeni bir eğitim sunuyor: 0’dan 100’e VİOP. Son zamanlarda yatırımcının ilgi odağında olan vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerine dair merak edilen her şeyin konuşulacağı yeni eğitim 8 Nisan Pazartesi günü start alıyor. Saat 19:00 – 21:00 saatleri arasında internet üzerinden düzenlenecek eğitim toplam 5 gün sürecek. Türkiye’nin dört bir köşesinde yaşayan herkesin ister bilgisayardan, ister cep telefonundan, ister tabletten bağlanarak canlı olarak katılabileceği, merak ettiği soruları anında sorup cevap alabileceği, katıldığı veya katılamadığı derslerin videolarını yeniden izleyebileceği eğitimin içeriği aşağıdaki gibi belirlendi:

PAZARTESİ – VADELİ İŞLEM VE OPSİYON PİYASALARINA GİRİŞ

· Spot ve Vadeli İşlem Piyasaları Arasındaki Farklar

· Vadeli İşlem Piyasalarında İşlem Gören Finansal Araçlar

· Vadeli İşlem Piyasalarının Kullanım Amaçları

· Vadeli İşlem Piyasalarındaki Temel Kavramlar

· Vadeli İşlem Piyasalarının İşleyişi

· Sözleşme Fiyatlamasının Temel Esasları

SALI – VADELİ İŞLEM SÖZLEŞMELERİ

· Vadeli İşlem Sözleşmelerinin Genel Özellikleri

· BIST’te İşlem Gören Vadeli İşlem Sözleşmeleri

· Vadeli İşlem Sözleşmelerinin Fiyatlama Esasları

· Vadeli İşlem Sözleşmelerinde Kaldıraç Etkisi

· BIST30 Endeksi Üzerine Düzenlenen Vadeli İşlem Sözleşmeleri

· USD ve EUR Üzerine Düzenlenen Vadeli İşlem Sözleşmeleri

· Altın Üzerine Düzenlenen Vadeli İşlem Sözleşmeleri

ÇARŞAMBA – OPSİYON SÖZLEŞMELERİ

· Opsiyon Sözleşmelerinin Genel Özellikleri

· Alım ve Satım Opsiyonları

· BIST’te İşlem Gören Opsiyon Sözleşmeleri

· Opsiyon ile Varant Arasındaki Farklar

· Opsiyon Sözleşmelerinin Fiyatlama Esasları

· Opsiyon Sözleşmelerinde Kaldıraç Etkisi

· Pay Senedi Üzerine Düzenlenen Opsiyon Sözleşmeleri

· BIST30 Endeksi Üzerine Düzenlenen Opsiyon Sözleşmeleri

· USD ve EUR Üzerine Düzenlenen Opsiyon Sözleşmeleri

· Altın Üzerine Düzenlenen Opsiyon Sözleşmeleri

PERŞEMBE – VİOP ÜRÜNLERİYLE ALIM-SATIM TEKNİKLERİ

· Fiyat Artışı Beklentisiyle Oluşturulabilecek Pozisyonlar

· Fiyat Düşüşü Beklentisiyle Oluşturulabilecek Pozisyonlar

· Volatilite Artışı Beklentisiyle Oluşturulabilecek Pozisyonlar

· Volatilite Düşüşü Beklentisiyle Oluşturulabilecek Pozisyonlar

· VİOP Ürünleriyle Arbitraj İşlemi Gerçekleştirme

· VİOP Ürünleriyle Sentetik Ürün Yaratma

CUMA – VİOP ÜRÜNLERİYLE RİSKTEN KORUNMA

· Riskten Korunma Pozisyonu Oluşturmanın Temel İlkeleri

· Vadeli İşlem Sözleşmeleriyle Portföy Riskinden Korunma

· Opsiyon Sözleşmeleriyle Portföy Riskinden Korunma

· Vadeli İşlem Sözleşmeleriyle Kur Riskinden Korunma

· Opsiyon Sözleşmeleriyle Kur Riskinden Korunma

· Portföyün VİOP Ürünleriyle Sigortalanması

Artık fiyatlar düşerken de kazanabiliyorsunuz
Ülkemizdeki vadeli işlem ve opsiyon piyasalarının kurucuları arasında yer alan programın eğitmeni Dr. Gökhan Ugan, “vadeli işlem piyasalarını bilmeyen kalmasın” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“0’DAN 100’E BORSA eğitimlerimize olan ilgi ve katılımcılardan gelen talep üzerine Borsa Gündem ile birlikte vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerini tanıtan ve bu sözleşmelerle işlem yapmanın inceliklerini anlatan yeni bir eğitim düzenlemeye karar verdik. Ülkemizde en çok bilinen sermaye piyasası araçları hisse senedi ve tahvil olmasına rağmen, vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri 2000’li yılların başından itibaren yatırımcıların ilgi alanına hızlı bir şekilde girmeyi başardı.

 Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin yatırımcısına sunmuş olduğu belki de en önemli avantaj fiyatlar düşerken de kazanç sağlayabilmektir. Bu sözleşmelerde alınacak pozisyonlar sayesinde yatırımcılar borsa düşerken de çıkarken de para kazanabiliyor. Aynı şey döviz için de geçerli. Piyasanın yönünü doğru tahmin eden yatırımcıların yüzü bu platformda her zaman gülüyor.

Sadece hisse senedine değil, döviz ve altına da yatırım yapılabiliyor
Borsa İstanbul’da hisse senedinin dışında endeks, döviz ve altın üzerine de vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri işlem görmektedir. Yatırımcılar popüler Hisse senetlerinin yanı sıra borsa endeksinin, doların, avronun veya altının fiyatında bekledikleri fiyat artışlarından veya düşüşlerinden kâr elde edebilmektedir. Organize piyasalar söz konusu olduğunda aynı anda farklı enstrümanlara yatırım yapma imkânı veren tek işlem platformu VİOP’dur. Bu piyasada işlem yapanlar yatırdıkları teminatla hisse senedinden buğdaya, Dolardan elektriğe, altından hurda metale kadar çok farklı enstrümanlara yatırım yapma şansını yakalayabilmektedir.

Risk sevene yüksek kaldıraçla kazanma imkânı
VİOP’un yatırımcısına sunduğu başka bir avantaj ise yatırılan teminatın azami 14 katına kadar pozisyon alınabilmesidir. SPK’nın Şubat 2017’de yaptığı düzenlemeden sonra spekülatif yatırımcılar Forex platformlarında en fazla 1’e 10 kaldıraç yaratabilirken, VİOP’da aldıkları pozisyonlardan 1’e 14 oranında kaldıraç yaratabiliyor. Kaldıraç oranı enstrüman bazında farklılık gösterebiliyor.

Risk sevmeyene riskini yönetme imkânı
VİOP ayrıca riskten çok hoşlanmayan yatırımcıların da derdine çare oluyor. Spot piyasalarda hisse senedi, döviz veya altında alınan pozisyonlardan doğan riskler uyku kaçırmaya başlamışsa, VİOP’da bu riskleri karşılayacak uygun pozisyonlar alınabilir. Söz konusu pozisyonlardan elde edilecek kâr, spot piyasada uğranılan zararı karşılayacaktır.

Borsada kazanma fırsatını kollayanlar bu eğitimi kaçırmasın!
Borsada bilinçsiz bir şekilde yatırım yapmak; pusulanız telsiziniz olmadan, hava durumuna bakmadan engin denizlere yelken açmaya benzer. Zorlukla edindiğiniz birikimleri çok fazla kazanma hayaliyle hatalı yatırımlara yönlendirmeyin. 0’dan 100’e VİOP eğitimimiz bulunduğunuz yerden doğru bilgiye erişme imkânı sunuyor. Özellikle Borsada yeni yatırım fırsatlarını kollayan kendini geliştirmeye açık yatırımcıları ve yatırımcı adaylarını bu eğitime mutlaka bekliyoruz.

Dr. Gökhan Ugan kimdir?
İş hayatına 1991 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda başlayan Gökhan Ugan, 1991 -2008 yılları arasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Hisse Senetleri Piyasası, Piyasa Gözetimi, Vadeli İşlemler Piyasası ve Risk Yönetim Departmanlarında çalıştıktan sonra 2008 – 2013 yılları arasında İzmir Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nda Piyasa Gözetim Müdürü olarak görev yapmıştır. İşletme dalındaki lisansüstü eğitimini (MSBA) 1997 yılında ABD Strayer Üniversitesi’nde, Sayısal Yöntemler Ana Bilim Dalı’ndaki doktora eğitimini ise 2008 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamlamıştır. London School of Economics Üniversitesinde türev ürünlerin fiyatlaması üzerine çalışmalarda bulunan Gökhan Ugan, birçok kurum ve üniversite tarafından düzenlenen organizasyonlarda eğitmen olarak görev almaktadır. Halen kurucusu olduğu INFORCE Finansal Çözümler, Eğitim ve Danışmanlık Limited Şirketinin yöneticisidir. Gökhan Ugan Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanı Sertifikası (CFE), Uluslararası Risk Yönetimi Güvencesi Sertifikası (CRMA), Uluslararası İş Sürekliliği Yöneticisi Sertifikası (CCM), Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı ve Türev Araçlar Lisansı sahibidir.

Eğitime nasıl katılabilirim?
0’DAN 100’E VİOP eğitimine katılmak için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterli olacaktır.

http://inforceed.com/tr/Egitim/171-0dan-100e-viop---internet

Açılan sayfada yer alan “KAYIT YAPTIR” düğmesini tıklayın. Gelen formda gerekli bilgiler doldurulduktan ve eğitim ücreti ödendikten sonra kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. Katılımcılara derslere nasıl katılacaklarına ilişkin bir bilgilendirme dokümanı eğitim başlamadan önce gönderilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)