E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa Okulu’nda 6’ncı dönem başlıyor---

Borsa Okulu’nda 6’ncı dönem başlıyor

Borsa Okulu’nda 6’ncı dönem başlıyor
19 Aralık 2014 - 15:57 borsagundem.com

Usta isimlerin ders verdiği, ünlü isimlerin konuk olduğu Borsa Okulu yeni i dönem eğitim programı için 3 Ocak 2015’te kapılarını açıyor

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’nin kıskandığı eğitimde ‘gong’ zili 6’ıncı kez çalıyor. Gündem Medya Grubu - Bahçeşehir Üniversitesi - Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği’nin işbirliğinde sermaye piyasalarının yarınları, geleceğin Türkiye’si için kurulan Borsa Okulu 6. dönem 'dev eğitim' için 3 Ocak 2015’te kapılarını yeniden açıyor. 
 
İlk beş dönem sonunda katılımcıların piyasa dolandırıcılarına karşı hazır, her kuruşunun kıymetini bilen, yatırım stratejisini kavramış bilinçli yatırımcılar olarak mezun olduğu Borsa Okulu, finansal piyasalarda kariyer yapmayı arzu eden, borsaya ilgi duyan, tasarruflarına sağlıklı yön vermek isteyen yeni yatırımcı adaylarıyla buluşuyor. ‘Borsa okur yazarlığı’nı sektörle tanıştıran okulun 6. dönem eğitim programı yine çok konuşulacak.
 
SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ DERSTE
 
Önceki dönemlerde sektörün ünlü ve önemli aktörlerinden Borsa İstanbul Başkan Yardımcısı Dr. Aydın Seyman’ın, Piramit Menkul Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Yıldız’ın, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç’ın, A1 Capital Yönetim Kurulu Başkanı Murat Güler, A1 Capital Yönetim Kurulu Üyesi Ender Şahin’in, Saxo Capital Markets Genel Müdürü Egemen Kaya’nın, ünlü borsacı Hakan Derinkök’ün, Borsa Gündem Genel Yayın Yönetmeni Orhan Pala’nın konuk olduğu Borsa Okulu’nun 6’ncı döneminde de sürpriz konuklar derse girecek. Katılımcılarla interaktif paylaşımlarda bulunacak olan ünlü ustalar, yaşadıklarını anlatacak, sırlarını paylaşacak, tehlikelere karşı tetikte olmanın yollarını aktaracak.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş Kampüsü’nde, teknik donanım olarak rakipsiz, her öğrenciye Bloomberg ve Matriks Data ekranlarının tahsis edildiği Finans Merkezi’ndeki dersler, sermaye piyasalarının 3 üstadı Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, XTB Satış Yönetmeni Levent Kerik ve mali tablo denince Türkiye’nin akıl danıştığı Dursun Ali Yaz tarafından verilecek. 5 hafta bitiminde her katılımcı yatırımın inceliklerini, püf noktalarını öğrenmiş olacak. Borsaya bilinçli, güven duygusu yüksek, kararlı ve cesur yatırımcılar olarak adım atacak.
 
İŞTE SON MEZUNLARIN GÖRÜŞLERİ

5. Dönem öğrencileri konuşuyor;

Abdullah Kaplan 33 yaşında, doğumu Giresun ama ekmek teknesi İstanbul. Tekstilci. “Kulaktan dolma borsacılığın zararını” fazlasıyla tatmış. Borsa Okulu’nu öğrenince soluğu Kampüs’te almış. 5 haftada ustalardan bir yatırımın nasıl yapılması gerektiğini öğrendiğini, ufkunun genişlediğini söylüyor. Dün dedikodularla, laf taşımalarla portföyüne aldığı şirketi, artık geçmişteki performansına, sektördeki konumuna göre seçeceğini vurguluyor.

Yüreğine su serpilmiş, Borsa Okulu’na koşmuş

Kaan Dursun, bilgisayar uzmanı, ekip lideri. Sanal portföylerle kaybedince korkmuş. Borsa Gündem’de okulun haberini, ilanını görünce, “Tamam” demiş, yüreğine su serpilmiş, koşmuş.  “Bugünkü aklım olsaydı o kaybı yaşamazdım. Bakın, borsa bir oyun değil, ben bunu anladım. Eğitim şart” diyecek kadar cesur, kendisiyle barışık. Neşesini yerine getiren itirafı sohbetin sonuna saklıyor, “Borsa Okulu’na başladığım günden beri hiç kaybetmiyorum” diye konuşuyor. 

Her hafta sonu 520 kilometre yolculuk

Ali Osman Yiğitcan, elektrik teknisyeni. Borsa Okulu’na her hafta sonu günü birlik Kastamonu’dan  geliyor. Kitabında üşenmek yazmıyor. Sabah iniyor, derse giriyor, akşam yine “Ver elini memleketim” diyor. Dostlarının gözyaşlarını görünce “Neler oluyor?” merakıyla Borsaya girdiğini, bir iki hisse aldığını, kayıp-kazanç terazisinde ibre ortadayken ‘işin sırrını’ öğrenmeye karar verdiğini anlatıyor Yiğitcan. Çevresine de eğitimin önemini ısrarla söylüyor. Bakıyor ki onu dinleyen yok, o da kendisini dinliyor. Borsa Gündem’de gördüğü Borsa Okulu’na kaydoluyor, en büyük merakı ‘bilanço okumayı’ tam adresinde öğreniyor. Şimdi diplomalı, mutlu.

“Artık nelere bakacağımı biliyorum”

Mehmet Beşik, 28’inde. Herkesin okula gittiği yaşta o borsaya başlamış, herkesin borsaya başladığı yaşta o okula yazılmış! Biraz tezat gibi görünse de gerçek bu. 4 yıl önce girdiği borsada biraz kazanmış, kazandığının birazını harcamış, geri kalanı da olası bir yatırıma ayırmış. Ama kaybetmeden gözünü açmış. Sermaye piyasalarını tanımak, küçük bir yatırımcı olarak ayakta kalmak istediğini ifade eden Beşik, Borsa Okulu’nda bilinçlendiğini belirtiyor, ”Bundan sonra şirketin mali durumuna, bilanço gelir tablolarına, temettü verimliliğine bakıp işlem yapacağım” diyor. 

BORSA OKURYAZARLIĞI 6. DÖNEM EĞİTİM PROGRAMI

Borsa Okulu’nun kapıları, borsaya, sermaye piyasalarına ilgi duyan, birikimlerini değerlendirmek isteyen, kariyer planlamasında bu alanlara yer veren, öğrenci, ev hanımı, serbest meslek sahibi, ücretli çalışan, orta ve küçük ölçekli tasarruf sahibi ile borsa hakkında ‘Oyun mu, yatırım mı?’ diye tereddüt duyan herkese açık…  Önemli bir uyarı: 6. dönem eğitim programı sınırlı sayıdaki kontenjanla başlayacak…

Süre: 25 saat/5 hafta
Başlama ve Bitiş Tarihi: 3 Ocak 2015 – 31 Ocak 2015
Eğitim Gün ve Saatleri: Cumartesi 10.00-16.00

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakkı19 Aralık 2014 22:57

    ne borsa okulu fedin ne açıklayacağı belli olmadan garanti %6 yükseliyor haberi nereden alıyor otokar % 5 yükseliyor sonra ihale aldığı açıklanıyor vesebe vesteli sebepsiz kimseye hesap vermeden % 400 çıkmasını biri açıklasın anlayalım