E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBorsa kahininden Bitcoin için halving öncesi 140 bin dolar tahmini---

Borsa kahininden Bitcoin için halving öncesi 140 bin dolar tahmini

Borsa kahininden Bitcoin için halving öncesi 140 bin dolar tahmini
28 Temmuz 2023 - 17:12 borsagundem.com

Yılın şu ana kadar en çok kazandıran yatırım aracı olan Bitcoin’le ilgili bir tahmin de ABD borsalarındaki ralliyi öngören Tom Lee’den geldi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarındaki sürpriz ralliyi öngören nadir isimlerden Tom Lee, Bitcoin’in halving öncesi 140 bin doları görebileceği tahmininde bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fundstrat’tan Tom Lee, Bitcoin’de yaşanacak sıçramanın dokuz aylık periyotta gerçekleşebileceğini söyledi ve hedef olarak 140 bin doları gösterdi.

140 bin doların üzeri

The Daily Hodl’da yer alan habere göre, Fundstrat'tan Tom Lee, bir katalizörün Bitcoin’in gelecek 9 ay içinde yüzde 350'den fazla bir oranda patlama yapmasını sağlayabileceğini söyledi.

Fundstrat Global Advisors'ın yönetici ortağı Tom Lee, Bitcoin'in 2024 için planlanan yarılanmadan (halving) önce altı haneli bir rakama ulaşabileceğini öngördü. Lee, paylaştığı bir araştırma notunda, spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanmasının, Bitcoin'in gelecek yıl Nisan ayından önce 140.000 ila 180.000 ABD Doları seviyesine yükselmesini tetikleyebileceğini belirtti. Böyle bir hareket, Bitcoin’in mevcut seviyelerinden yüzde 380 ile yüzde 516 oranları arasında bir artışa karşılık geliyor.

Talep 5 kat artabilir

Fundstrat yönetici ortağı, tahmininin Fundstrat'ın kripto stratejisi başkanı Sean Farrell'in bir spot Bitcoin ETF'sinin onaylanmasının Bitcoin'e olan günlük talebi beş kat artıracağı tezine dayandığının altını çizdi. Lee, “Mevcut bitcoin piyasası, günlük blok ödüllerinde 25 milyon dolar ve günlük talepte 25 milyon dolar ile dengede seyrediyor” dedi.

Sean Farrell, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının, ilk yılda Bitcoin’de 25 milyar dolarlık bir talep yaratmasının mümkün olduğuna inanıyor. Bu, günlük talepte 100 milyon dolara karşılık geliyor. Bu, günlük toplam talebi 125 milyon dolara çıkarırken günlük arz sadece 25 milyon dolarda kalıyor. Günlük arzın günlük taleple eşleşmesi için zımni denge fiyatının ise artması gerekiyor. Denge analizi, Nisan 2024 yarılanmasından (halving) önce bir adet Bitcoin için alım satım fiyatının 140.000 ila 180.000 dolar arasında olduğunu gösteriyor.

Genel olarak, bu daha yüksek bir denge fiyatına karşılık geliyor. Ancak Farrell, Bitcoin için 4-5 oranlı akış çarpanı tahmininde bulunuyor.

BlackRock etkisi

Geçmişte aldığı sayısız retten sonra spot Bitcoin ETF'sinin nihayet ABD'de onaylanma ihtimali üzerine ise Lee şöyle diyor: “Bitcoin ETF’leri nihayet onaylanabilir. Sean Farrell, ‘BlackRock etkisi’nin bugün bunu çok daha olası hale getirdiğini düşünüyor.”

Yönetim altındaki varlıklara göre dünyanın en büyük yatırım firması olan BlackRock, geçen ay bir spot Bitcoin ETF başvurusunda bulundu. Bitcoin, şu an için 29.500 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bitcoin’de hacim 30 ayın en düşüğünde

 

Bitcoin’de balinalar 11 yıl sonra uyandı

 

Bitcoin'de hedef 33 bin dolar mı?

 

Başkan adayı Kennedy Jr. doları Bitcoin’le destekleyecek

 

Avrupa ilk Bitcoin ETF’inin lansmanına hazırlanıyor

 

Bitcoin’de halving öncesi ralli olasılığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)