E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan pazar kriteri değişikliği---

Borsa İstanbul'dan pazar kriteri değişikliği

Borsa İstanbul'dan pazar kriteri değişikliği
22 Eylül 2023 - 13:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un pazar belirleme kriter değişikliğine göre, Yıldız Pazar için piyasa değeri 1 milyar TL'den 3 milyar TL'ye, fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri 150 milyon TL'den 450 milyon TL'ye, yerli fon tutarı da 15 milyon TL'ye yükseldi.

Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu'nun 14 Eylül 2023 ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 20 Eylül 2023 tarihli kararları ile Pay Piyasası'nda işlem gören paylarda pazarları belirleme kriterlerinde değişiklikler yapıldı.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, karar kapsamında Yıldız Pazar için piyasa değeri 1 milyar TL'den 3 milyar TL'ye, fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri 150 milyon TL'den 450 milyon TL'ye, yerli fon tutarı 5 milyon TL'den 15 milyon TL'ye yükseltilip likidite değeri 1,5'ten 0,5'e düşürüldü.

Ana Pazar için piyasa değeri 150 milyon TL'den 450 milyon TL'ye, fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri 60 milyon TL'den 180 milyon TL'ye yükseltilirken, likidite değeri 5'ten 1,5'e düşürüldü.

Karar kapsamında Yıldız Pazar için uygulanan istisnada fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri 1,25 milyar TL'den 1,5 milyar TL'ye çıkarılırken, likidite değeri 1,5'ten 0,5'e indirildi.

Ana Pazar için uygulanan iki istisnadan temettü ile birlikte uygulanan fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri 60 milyon TL'den 180 milyon TL'ye yükseltildi.

Ana Pazar için uygulan diğer istisnada ise fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri 120 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkarılırken, likidite değeri 3'ten 1'e düşürüldü.

Pazar bazında belirlenmiş özkaynak oranlarının uygulamasıyla ilgili olarak, yönerge değişikliklerinin yürürlüğe girdiği tarihten önce özkaynak olarak kabul edilmiş olan kıymetler için 1 aylık sürede ilgili payın yönerge değişikliği öncesinde bulunduğu pazarda geçerli oran kullanılarak hesaplama yapılabilecek.

Yapılan değişikliklerle, Pazar bazında belirlenmiş Açık Takas Pozisyonu/Özkaynak Oranı'nın hesaplaması yönerge değişikliklerinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 ay süre ile ilgili payın yönerge değişikliği öncesinde bulunduğu pazarda geçerli olan oranlara tabi olarak yapılabilecek.

Günün önemli şirket haberleri 22/09/2023

 

Hisse senedi fonlarından 16.9 milyar dolarlık kaçış

 

Ünlü ekonomistlerden PPK faiz kararı yorumu

 

Borusan Yatırım ve Trabzon Liman sorusu

 

Piyasalarda merkez bankaları sonrası pozitif seyir

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (21/09/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kasbiyikbutunkiliboyatan tamyobazfemi22 Eylül 2023 15:19

    Hala borsadan umut bağlayanlar var hayret ,huoihuhhaaaaa ,akapa parti rejimi tüm dünyadan gelen sadece bizim gibi gerici eğitimsiz gil boyatan yobazlar ,eğitimli yatırımcı zaten gelmiuor ,huiohhuaaaaa siz hala bekleyin ne oldu abd den para ,borsaya bakin nasılda çöküş devam ne arap ne bati yatitimci gelmiuor gelenler internette bol bol ,huohhuhhaaaaaaa onlarda borsa la ilgisi yok 

  • fafa24 Eylül 2023 07:44

    Neden bozgunculuk yapıyorsun,herkes üç beş kuruşunu yatırmış,değerlendirmğe çalışıyor.Lütfen aklınız kendinize saklayın!

  • haydar23 Eylül 2023 17:10

    sana çok şey demek isterdim ama benim dinim müsaade etmiyor.  ama sen anladın ben biliyorum . byeeee

  • Borsa ustası22 Eylül 2023 23:44

    Ne istiyordun ingiltereden 300 milyar para bulduk diye seni kandıranlardan mı medet umcaktın her yere siyaset sokmasanız olmaz dimi örümcek kafalı

  • Borsa22 Eylül 2023 13:37

    Borsada şirketlerin kazancı getirisi iyi olacak ki faiz belasından kurtulup yatırım yapmanın değeri bilinecek. Kimmr ve Ersu şirketleri nereye varmak ne yapmak istemektedir. Yönetim Kurulları, SPK ve yatırımcılara karşı şeffafmıdır? Hisselerin sığ olmasından faydalanan art niyetli kişiler hisselerde rahatlıkla işlem yapabilmekte ve yatırımcıyı zarara uğratmaktadır. Bu durumda ben ne yapabilirim diyen Spk adama al sat diyemezsin ama bu kadar sığ hisselerde patrona piyasayı dengele diyebilirsin!