E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişini sürdürdü---

Borsa İstanbul yükselişini sürdürdü

Borsa İstanbul yükselişini sürdürdü
17 Nisan 2019 - 09:42 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü % 1.44 oranında yükselişle 98.203 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul dün son düşüş trendinin bulunduğu 96.600’ü geçerek yükselişin devamı için olumlu sinyal vermişti. Endeks bugün bu olumlu sinyalin ışığında güne başladı.

Borsa İstanbul bugün güne %0.56 oranında yükselişle 97.347 puandan başladı. Çin verileri ve Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik kötümser beklentilerin nispeten azalması ile endeks ilk yarıyı %0.81 oranında yükselişle 97.588 puandan kapattı. Endeks günün ilk yarısında haftanın diğer günlerine nazaran daha dengeli ve kararlı göründü.

Borsa İstanbul günün ikinci yarısına hızlı başladı ve ilk aşamada 98.061 puanı test etti. Ancak bu seviyede tutunamadı ve tekrar 98 bin puan altına sarktı. İstanbul İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı teslim etmek üzere Ekrem İmamoğlu'nu davet etmesi haberinin gelmesinin ardından endekste kısmen hareketlilik yaşandı. Endeks tekrar 98 bin puanı aşarak günün en yüksek seviyesi olan 98.661 puanı test etti.

Kapanışa doğru kazandıklarının bir bölümünü kar realizasyonuyla veren endeks günü %1.44 oranında yükselişle 98.203 puandan tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 17/4/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:08 itibariyle 5.7321 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7099 lira, en yüksek 5.7966 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5015 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1301 seviyesinde. Gram altın 234.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 21.51 seviyesinde.

Dolar düşüşte

 

BORSA İSTANBUL DÜN YÜKSELİŞLE KAPANDI

Bakan Albayrak ile ABD Başkanı Trump görüşmesinin olumlu geçmesi ile Borsa İstanbul dün güne %0.51 oranında yükselişle 95.676 puandan başladı. Sanayi verisinin beklenenden iyi gelmesi ile de endekste alımlar hızlandı. BIST, günün ilk yarısını %1,98 artışla 97.079 puandan tamamladı.

İkinci yarıya da alıcılı seyirde başlayan endeks İstanbul seçimi için olağanüstü itirazının yapılacağı haberiyle kazandıklarının bir bölümünü verdi. Satıcılı seyri çok uzun sürmeyen endeks 96 bin puanı aşağısına sarkmadı ve kapanışa doğru tekrar alıcı seyre yöneldi. Endekste dün bankacılık hisselerindeki alıcılı seyre sanayi hisseleri de eşlik etti. Bunda beklenenden iyi gelen sanayi verisinin etkisi büyüktü.

Borsa İstanbul günü %1.70 oranında yükselişle 96.809 puandan tamamladı. Endeks dün en yüksek 97.102 puanı test ederken, en düşük 95.676 puanı gördü.

EKREM İMAMOĞLU, İSTANBUL İL SEÇİM KURULU'NDA MAZBATASINI ALDI

İstanbul'da en çok oyu alan CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Çağlayan Adliyesi'nin içinde bulunan İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı

 

WASHINGTON'DAKİ S-400 GÖRÜŞMELERİNDEN MUTABAKAT ÇIKMADI

ABD’de yayınlanan Wall Street Journal gazetesi, Türkiye’nin, kendi topraklarına Rusya yapımı S-400 hava savunma sistemi konuşlandırma planları hakkında Washington’da yapılan görüşmelerde ‘açmazdan çıkılamadığını’ yazdı.

Washington'daki S-400 görüşmelerinden mutabakat çıkmadı


AKAR F-35 PROJESİNE ORTAK DİĞER ÜLKELERE SESLENDİ

Bakan Akar "bu projenin ortağı olan diğer 8 ülkenin de bize karşı olan sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.

Akar F-35 projesine ortak diğer ülkelere seslendi

 

KALIN: TEHDİT VE YAPTIRIMLAR HİÇBİR OLUMLU SONUÇ VERMEYECEK

Washington'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, yabancı basın mensuplarına Türk-Amerikan ilişkilerini değerlendirdi.

Kalın: Tehdit ve yaptırımlar hiçbir olumlu sonuç vermeyecek

 

BAKAN AKAR'DAN ABD'DE KRİTİK GÖRÜŞME

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile Pentagon'da görüştü.

Bakan Akar'dan ABD'de kritik görüşme

 

ABD İLE TİCARETTE HEDEF 75 MİLYAR DOLAR

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "(ABD ile Türkiye arasında) Ticaret hacmimiz 20,7 milyar dolar, hedefimiz bunu 75 milyar dolara çıkarmak" dedi.

ABD ile ticarette hedef 75 milyar dolar

 

MALTEPE'DE OY SAYMA İŞLEMİ TAMAMLANDI

İstanbul Maltepe'deki 1089 sandıktaki oy sayım işleminin saat 00.20 itibariyle tamamlandığı bildirildi.

Maltepe'de oy sayma işlemi tamamlandı

 

ALBAYRAK: EKONOMİDE EN ZOR DÖNEMİ MİNİMUM HASARLA ATLATTIK

Bakan Albayrak, "IMF toplantılarında kota reformunu ele aldık. ABD'li yetkililerle çeliğe ek vergi ve Halk Bankası konusunu ele aldık. Ekonomide en zor dönemi minimum hasarla atlattık" açıklamasında bulundu.

Albayrak: Ekonomide en zor dönemi minimum hasarla atlattık

 

TOPLAM CİRO ENDEKSİ ARTIŞ GÖSTERDİ

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,6 artış gösterdi.

Toplam ciro endeksi artış gösterdi

 

SANAYİ ÜRETİMİ ŞUBAT'TA % 1.3 ARTTI

Sanayi üretimi Şubat'ta aylık bazda % 1.3 arttı, yıllık bazda % 5.1 daraldı.

Sanayi üretimi Şubat'ta % 1.3 arttı

 

BAKAN ALBAYRAK BEYAZ SARAY'DA TRUMP İLE GÖRÜŞTÜ

Beyaz Saray'da sürpriz görüşme... Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi. Albayrak, "Görüşme, ABD'nin Türkiye'ye verdiği önemi gösteriyor" dedi.

Bakan Albayrak Beyaz Saray'da Trump ile görüştü

 

TUSK: BREXİT HERKESİ BIKTIRDI

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan AB Konseyi Başkanı Tusk, Brexit için 31 Ekim'e kadar süre verilen İngiltere'nin bir an önce kararını açıklamasını istedi.

Tusk: Brexit herkesi bıktırdı

 

NEW YORK BORSASI SINIRLI YÜKSELİŞLE KAPANDI

ABD borsaları haftanın ikinci gününü sınırlı da olsa artıda kapadı. Olumsuz gelen Mart ayı sanayi üretimi verisiyle perakende satışlardaki artış birbirini dengelerken olumlu bilançolar endeksleri yukarı çekti.

New York borsası sınırlı yükselişle kapandı

 

ASYA HİSSE SENETLERİ DALGALI SEYRETTİ

Asya’da endeksler Çin’den gelen pozitif ekonomik verilerin ardından dalgalı seyretti

Asya hisse senetleri dalgalı seyretti

BAKAN HULUSİ AKAR AMERİKAN-TÜRK KONSEYİ KONFERANSI'NDA KONUŞTU

Bakanı Akar, ABD ile yaşanan S-400 krizine ilişkin, "Tehditler, ültimatomlar ve süre vermeler yapıcı değil, ayrıca müttefiklik ruhuna da aykırı." dedi.

Bakan Hulusi Akar Amerikan-Türk Konseyi Konferansı'nda konuştu

 

TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK OCAK'TA % 14.7'YE YÜKSELDİ

Türkiye'de işsizlik oranı Ocak'ta % 14.7'ye yükseldi, genç işsizlik de %26,7'ye yükseldi.

Türkiye'de işsizlik Ocak'ta % 14.7'ye yükseldi

 

PESKOV'DAN TÜRKİYE'YE S-400 ÖVGÜSÜ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "(S-400 konusunda) Gerçekten eşi görülmemiş bir baskı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert ve kesin bu duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Peskov'dan Türkiye'ye S-400 övgüsü

 

ABD DIŞİŞLERİ DANIŞMANI: TÜRKİYE S-400 ALIRSA YAPTIRIMLA KARŞILAŞIR

ABD Dışişleri Danışmanı Stilides, Trump'ın Türkiye'nin S-400'leri alması halinde uygulanacak ekonomik yaptırımlar için kesin konuştuğunu söyledi.

 

ABD Dışişleri Danışmanı: Türkiye S-400 alırsa yaptırımla karşılaşır

 

TRUMP YİNE FED'İ ELEŞTİRDİ: İŞİNİ DOĞRU YAPSAYDI..

Fed'i eleştiren Trump, "Eğer işini doğru yapsaydı borsa 5 bin ila 10 bin puan daha yüksek, büyüme de yüzde 3 yerine yüzde 4 olurdu" dedi.

Trump yine Fed'i eleştirdi: İşini doğru yapsaydı...

 

TCMB BAŞKANI ÇETİNKAYA: İYİLEŞME EĞİLİMİNİN SÜRMESİ BEKLENİYOR

TCMB Başkanı Çetinkaya, ekonomideki “dengeleme eğiliminin” daha belirgin hale geldiğini belirterek, “Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi bekleniyor" dedi.

TCMB Başkanı Çetinkaya: İyileşme eğiliminin sürmesi bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JBT 18 Nisan 2019 07:43

    3$ olmalı.yeterince süründü.

  • Hamsi17 Nisan 2019 21:27

    Hahahuhi neymis borsa ucuyomus inanmazsan vakif ve halkbanka bak nasilda cokuse onculuk yapiyor ,,,kredilerdemi sorun basladi ki diger bankalar ucarken bu varlik fonu bankalar korkutucu yikici cokuse devambdiyo borsa hisse fiyatlamada 

  • zühtü17 Nisan 2019 19:11

    demokrasi olmazsa yabancı gelmez.

  • Oğuzlar17 Nisan 2019 18:52

    Galip,Rızalar yine hisselere volum veriyorlar.Besum tibuk yakalanmak daha berbat hergün aşagıya adam uyumuyor devamlı satıyor.Sahip çıkmıyor.bari satmasın diyoruz.

  • oh beee17 Nisan 2019 18:27

     3 .. 5 .. kuruş kar görcez en sonunda :D

  • KILIÇ17 Nisan 2019 18:12

     BORSAYA YATIRIM YAPALIM DERKEN ÇOLUK ÇOCUGUN RIZKINI GALİP VE RIZA GİBİ VURGUN ÇETELERİNE KAPTIRDIK .YAPACAK BİR ŞEY YOK ÇÜNKÜ YÖNETİMDE VURGUN ÇETELERİNİ DESTEKLİYOR.ÇÜNKÜ O HİSSELERİ BİST YÜZE ALIP ÇETELERİ ONURE ETMİŞDİR.

  • cevat17 Nisan 2019 17:14

    98500 geçilmez tekrar itiraz gelecek 92 bine düşer

  • cevat17 Nisan 2019 16:12

    98500 geçmediçe halta yaramaz