E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTusk: Brexit herkesi bıktırdı---

Tusk: Brexit herkesi bıktırdı

Tusk: Brexit herkesi bıktırdı
17 Nisan 2019 - 06:16 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan AB Konseyi Başkanı Tusk, Brexit için 31 Ekim'e kadar süre verilen İngiltere'nin bir an önce kararını açıklamasını istedi

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit konusunun herkesi bıktırdığını ve AB Konseyi'nin İngiltere'den net bir mesaj beklediğini söyledi. 

Strazburg'da düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda konuşan Tusk, AB ülkelerinin geçen hafta düzenlenen zirvede İngiltere'ye 31 Ekim'e kadar esnek bir erteleme seçeneği sunduğunu anımsatarak, bu sürenin İngiltere'ye mevcut duruma çözüm bulmak için yeterli zaman ve 'siyasi alanı' sağlayacağını savundu.

Tusk, "AB Konseyi, İngiltere'den gelecekte nasıl bir adım atılacağına dair net bir mesaj bekliyor" vurgusunu yaptı.

İngiltere'nin bu süre zarfında ayrılık anlaşmasını onaylayabileceğine ya da Brexit kararını tekrar gözden geçirebileceğine işaret eden Tusk, aynı zamanda AB'ye de ticaret ve AP seçimleri gibi önemli konulara odaklanma fırsatı tanıyacağını aktardı.

Tusk, diğer yandan ertelemenin anlaşmasız ayrılık senaryosunu 6 ay daha geciktirerek işletmelere az da olsa istikrarlı bir dönem sağladığını ifade etti.

'HERKES BREXIT'TEN BIKTI'

Tusk, "Kendim dahil AB'de ve İngiltere'de herkesin Brexit'ten bıktığını biliyorum ve bunu anlayışla karşılıyorum" diyerek, bunun Brexit konusuna 'açık fikirlilikle' yaklaşılması gerektiği gerçeğini değiştirmediğini söyledi.

Geçen hafta düzenlenen zirvede bir liderin kendisini 'hayalperest' olmaması gerektiği konusunda uyardığını belirten Tusk, "Tarihimizde bu zor dönemde hayallere ve hayalperestlere ihtiyacımız var. Kaderciliğe boyun eğemeyiz. Daha iyi ve birlik içinde bir Avrupa'nın hayalini her zaman kurmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)