E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ faiz politikasını değiştirmedi---

BOJ faiz politikasını değiştirmedi

BOJ faiz politikasını değiştirmedi
28 Nisan 2016 - 07:34 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası bugün sonuçlanan toplantısında para politikasını değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası (BOJ), Başkan Haruhiko Kuroda ve çalışma arkadaşlarının negatif faiz uygulamasının etkilerini değerlendirmek için beklemeyi tercih etmeleri ile birlikte, parasal teşviği genişletmekten kaçındı.

Ankete katılan ekonomistlerin yüzde 50'den fazlası, merkez bankasının, yüksek ücretler ve yatırımı olumsuz etkileyen güçlü yene tepki olarak, parasal teşviği artırmasını bekliyordu. Japonya Merkez Bankası politika yapıcıları, Ocak ayında negatif stratejisine geçilmesinden bu yana, borçlanma maliyetlerini düşürmenin kredilerde hızlanma getirmesini bekliyor.

BOJ kurul üyeleri temel gevşeme araçlarını değiştirmedi. Banka, parasal tabanı genişletme hedefini 80 trilyon yende (715 milyar dolar), bankaların BOJ'da park ettikleri paraya uygulanan aizi eksi yüzde 0.1'de tuttu ve hisse senetleri dahil riskli varlıkların alım programını korudu. BOJ, bunun dışında, yüzde 2 olan enflasyon hedefine ulaşmak için öngördüğü zamanlama açıklamasını erteledi.

Deutsche Bank AG baş Japonya ekonomisti Mikihiro Matsuoka, BOJ'un değişikliğe gitmeyeceği tahmininde bulunmuş ve 18 Nisan'daki raporunda, "BOJ para politikasını sabit tutabilir, zira finans piyasaları, istikrar kazanan hisse senedi piyasası veyendeki yükselişin mola vermesi ile birlikte, son bir kaç haftadır beklemede," dedi.

Matsuoka, "Bu gelişmelerin, negatif faize geçilmesinden yalnızca üç ay sonra ve bunun ekonomi ve finans piyasası üzerindeki etkileri henüz bilinmezken, diğer bir gevşemeye yol açacağını düşünmüyoruz" şeklinde görüş belirtti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)