E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ Başkanı Ueda faiz hakkında konuştu---

BOJ Başkanı Ueda faiz hakkında konuştu

BOJ Başkanı Ueda faiz hakkında konuştu
09 Şubat 2024 - 07:26 borsagundem.com

BOJ Başkanı Kazuo Ueda, "Negatif faiz oranı politikasından vazgeçse bile kolay para koşullarının bir süre daha devam etme şansının yüksek olduğunu" belirtti

BOJ Başkanı Kazuo Ueda, negatif faiz rejimine son vermesinden sonra bile Japonya'daki destekleyici finansal koşulların devam edeceğini söyledi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kazuo Ueda aşırı gevşek para politikasının negatif faizler sona erdikten sonra da devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Reuters tarafından hazırlanan bir rapora göre, BOJ Başkanı Kazuo Ueda ülkenin alt meclisine "Negatif faiz oranı politikasından vazgeçse bile kolay para koşullarının bir süre daha devam etme şansının yüksek olduğunu" söyledi.

Ueda'nın görüşü, Perşembe günü BOJ'un "negatif faiz politikasına son verdikten sonra bile faiz oranlarını agresif bir şekilde artırmasının pek olası olmadığını" söyleyen yardımcısı Shinichi Uchida'nın sözlerini tekrarladı.

Asya piyasalarının çoğu 'Ay Yeni Yılı' tatili nedeniyle kapalı

 

New York borsası yükselişle kapandı

 

SPK 59 internet sitesine erişim engeli için harekete geçti

 

En fazla para girişi olan hisseler (08/02/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)