E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğalar düşüşün derinleşmemesi için bu seviyeyi korumalı---

Boğalar düşüşün derinleşmemesi için bu seviyeyi korumalı

Boğalar düşüşün derinleşmemesi için bu seviyeyi korumalı
07 Eylül 2023 - 15:25 borsagundem.com

ABD borsalarındaki düşüş boğalar için risk taşımaya başlıyor. Uzmanlar ise kritik seviyenin aşılması halinde düşüşün derinleşeceği görüşünde.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yapay zeka güdümlü rallide düzeltme dönemine girdi. Yatırımcılar düzeltmenin ne kadar derinleşebileceğine kafa yorarken uzmanlar kritik destek seviyesinin kırılması halinde düşüşün bir çöküşe dönüşebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Saut Strategy’den analist Andrew Adams, borsa boğalarının daha derin bir düşüşü önlemek için bu 'kırmızı çizgi’yi savunması gerektiğini söylüyor.

Kritik seviye

MarketWatch’tan William Watts’ın haberine göre, teknik analist Andrew Adams, S&P 500 Endeksi’nin dün test ettiği seviyenin, düşüşün devam edip etmeyeceğini anlamak bakımından çok önemli bir destek olabileceğini söylüyor.

Andrew Adams, Saut Strategy için yazdığı notta, ABD'li yatırımcıların İşçi Bayramı'nın ardından piyasalara geri dönmeleriyle birlikte, hisse senetlerinin tatil nedeniyle kısaltılmış haftaya ‘tökezleyen bir başlangıç’ yaptığını ifade ediyor. Adams, “S&P 500 Endeksi’ndeki 4.450 puan seviyesi, yakın vadede kullandığım 'kırmızı çizgi’ye karşılık geliyor ve buranın üzerinde kaldığımız sürece, ihtimallerin daha yüksek bir seviyeye çıkma olasılığını desteklediğini düşünüyorum” diye yazıyor.

Kayıp serisi sürüyor

Adams, megacap teknoloji hisselerindeki kazanımların başka yerlerdeki önemli zayıflıkları maskelediği Salı günkü borsa performansının, aklındakine benzer türden bir yeniden hızlanma olmadığını söylemişti.

Ardından Çarşamba günü S&P 500 Endeksi, 4.442 puanın hemen üzerini test ederek seansın en düşük seviyesine geriledi ancak hemen 4.450 puanın üzerine yükseldi. Endeks, günü yaklaşık yüzde 0,7 oranında düşüşle 4.465 puan civarında tamamladı. Bu süreçte Dow Jones ise yaklaşık 200 puan ve yüzde 0,6 oranında düşerken Nasdaq’ta düşüş yüzde 1,1’i buldu. Bu düşüşle teknoloji ağırlıklı Nasdaq, kayıp serisini üç güne çıkarmış oldu.

Düşüş devam edecek

Adams, hisse senetleri ne kadar uzun süre son zamanların en düşük seviyelerine yakın seyrederse, bu noktaları test etme olasılıklarının da o kadar yüksek olacağı konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Adams, paylaştığı notta şunları yazıyor: “Yine de durum aynı. S&P 500 Endeksi’ndeki düşüşler kabaca 4450 puanın üzerinde kaldığı sürece, hemen yukarı yönlü bir çözümün daha muhtemel olduğunu gösteriyor. Aşağıda ise, kritik seviyelerin yeniden test edilmesi ve son zamanlardaki en düşük seviyenin potansiyel kırılma senaryosu noktasında endişelenmemiz gerekecek. Zaten ‘yeniden test' olarak adlandırılabilecek bir şeye tanık olduğumuz göz önüne alındığında, bu düşük seviyelerin bir kez daha korunacağına pek güvenmiyorum. Bu da S&P 500 Endeksi’nin 4200-4300 destek bölgesiyle bir randevusu olabileceği anlamına geliyor.”

Wall Street’te Nvidia rallisi gerçekten balon mu?

 

Mike Wilson: Hisse senedi piyasalarına 'aşırı iyimserlik' hakim

 

Borsalar bu yıl yeni zirve yapacak mı?

 

Yatırımcılar enflasyonla mücadelenin bitmediğini hatırladı

 

JPMorgan: Yatırımcılar ‘yumuşak iniş’ten emin

 

Bank of America: Eylül ayı borsalar için beklenenden daha iyi geçecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)