E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasasının ikinci yılı geliyor---

Boğa piyasasının ikinci yılı geliyor

Boğa piyasasının ikinci yılı geliyor
28 Kasım 2023 - 11:11 borsagundem.com

ABD borsaları son dip noktasından ekim ayından bu yana olan boğa piyasasında toplamda %27 yükseldi. BMO Capital stratejistlerine göre boğa piyasası rallisinin gelecek yıl devam etme olasılığı da çok yüksek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street endeksleri 2023 yılında oldukça güçlü bir performans gösterdi. Üstelik MarketWatch’un haberine göre, bu rallinin devamının gelmesi de bekleniyor. BMO Capital Markets'a göre, yatırımcıların boğa piyasasıyla savaşmayı bırakmasının zamanı geldi.

ABD borsalarının gösterge endeksi olarak bilinen S&P 500 Endeksi haziran ayında Ekim 2022’deki en düşük seviyesi olan 3.577 puandan %20’den fazla toparlanarak ayı piyasasına girişin işaretini vermişti.

BMO Capital Markets’a göre yüksek faiz oranlarının potansiyel baskılarına ve hisse senetlerinin dayanıklılığına ilişkin tüm şüphelere rağmen S&P 500 kasım ayında 4.550 puanı geçerek ayı piyasasının en düşük seviyesinden toplamda %27 yükselmiş oldu. BMO strateji ekibi bu tablonun boğa piyasasının ikinci yılı için olumlu bir işaret olarak görüldüğünü belirtiyor.

Strateji ekibi borsaların son 60 yılda borsalar ayı piyasasının dip noktasında %20’den fazla yükseldiği dönemlere dikkat çekti neredeyse her seferinde sonraki 18 aylık dönemde borsaların yükselmeye devam ettiğine dikkat çekti.

BMO Capital Markets Baş Yatırım Stratejisti Brian Belski liderliğindeki ekibin pazartesi günü yaptığı açıklamada, “İstisnalar 2000’li yılların başında piyasanın teknoloji balonuyla çöküşü ve 11 Eylül saldırılarının ardından olan dönemde geldi. Bize göre bu iki örnek de mevcut piyasa ortamına benzemiyor” ifadelerine yer verildi.

Strateji ekibi S&P 500’ün bu yılı mevcut 4.550 seviyesine yakın bitirmesini ve 2024’ün sonuna kadar %11,9 yükselmesini bekliyor. BMO Capital’ın beklentileri gerçeklerse S&P 500 Endeksi 5.100 puan ve üzerini görebilir.

Belski'nin ekibi, ABD Merkez Bankası’nın (FED) yüksek faiz oranları, resesyon korkuları ve küçülen kurumsal kâr marjları gibi endişelerin abartıldığını düşünüyor. Stratejistler sebep olaraksa işgücü piyasasının dayanıklılığını gösterdi.

BMO stratejistleri hisse senetlerinin yüksek performansına rağmen 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirisinin üç yıllık hareketli ortalamasının altında olduğuna işaret etti. Ayrıca tahvil getirilerinin ortalamaların üzerinde olduğu 12 aylık dönemlerde hisse senetlerinin ortalama %8,7 yükseldiği de belirtildi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ekim ayında kısa bir süre 16 yılın zirvesi olan %5’e kadar tırmandıktan sonra olağanüstü bir düşüş sürecine girdi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri salı günü itibariyle %4,386’ya kadar geriledi.

BMO ekibi, "Daha da önemlisi, analizimize göre getiriler mevcut seviyelerden düşmeye başlarsa, getiriler ortalamanın üzerinde kalsa bile, borsanın çift haneli bir yükseliş sağlayabileceğini gösteriyor" dedi.

 

Duayen yatırımcı Buffett'tan 7 altın tavsiye

 

Piyasalarda FED belirsizliği

 

Wells Fargo'dan S&P 500 tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)