E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBNP: Merkez sıkı likidite duruşunu koruyacak---

BNP: Merkez sıkı likidite duruşunu koruyacak

BNP: Merkez sıkı likidite duruşunu koruyacak
20 Nisan 2016 - 16:10 borsagundem.com

BNP Paribas stratejisti Erkin Işık, Merkez Bankası'nın üst bantta 50 baz puan indirim yapmasının ardından sıkı likidite duruşunu korumasının muhtemel olduğunu söyledi

BNP Paribas stratejisti Erkin Işık, Merkez Bankası'nın üst bantta 50 baz puan indirim yapmasının ardından sıkı likidite duruşunu korumasının muhtemel olduğunu söyledi.

TCMB, Mart'ta yavaşlayan enflasyonun kaynağının gıda fiyatları olduğunu ve çekirdek TÜFE'nin hala yüksek olduğunu söyledi. TÜFE geçtiğimiz ay bir önceki yıla göre yüzde 7.46 artarken Şubat'ta yüzde 8.78 düzeyindeyken, çekirdek TÜFE ise yüzde 9.51 artmıştı.

BNP, TCMB'nin sıkı likidite duruşunu korumasını beklerken, bu durumun Merkez Bankası'nın aşırı güvercin olmasına yönelik beklentilerin elimine olmasını sağlayacağını ve TL için olumlu olacağını düşünüyor.

BNP'ye göre, yükselen petrol fiyatları ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin politik gerilim TL'nin yükselişini kısıtlayabilir. Merkez Bankası politikalarına ilişkin belirsizliğin piyasalar için büyük bir mesele olduğu belirtilen BNP raporunda bu risklerin ortadan kalkmasının piyasalar için olumlu olduğu ifade ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)