E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBlackRock: Resesyon uzak ihtimal---

BlackRock: Resesyon uzak ihtimal

BlackRock: Resesyon uzak ihtimal
12 Ocak 2024 - 16:43 borsagundem.com

BlackRock CIO’su Rick Reader, resesyon olasılığını düşük gördüğünü ve hisse senetlerinde çift haneli bir yükseliş beklediğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisinde resesyon beklentisi yeniden alevlendi. Borsaların düşük performansı ve Fed’in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağının belirsiz olması, ekonomiye dair öngörülerin de bir sonucu olarak öne çıkıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, birçok uzman 2024 yılında ABD’nin resesyona gireceğini düşünse de, bu fikirde olmayan isimler de bulunuyor.

Hisse senetlerinde yüzde 12’lik kazanç

Insider’dan Theron Mohamed’in haberine göre, BlackRock'tan Rick Rieder, hisse senetlerinin bu yıl yüzde 12 oranında artabileceğini ve resesyonun uzak bir ihtimal olduğunu söylüyor.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock'ın küresel sabit gelir CIO'su, piyasalar ve ABD ekonomisi için olumlu bir görünüme sahip. Rieder, “Hisse senetlerinin yüzde 10 ila yüzde 12 oranında kazanç sağlayacağını düşünüyorum” diyor. Rieder’ın tahmini, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.800 puana yakın seyreden S&P 500 Endeksi'nin bu yılın Aralık ayı sonuna kadar 5.300 puanı aşabileceği yönünde.

Yatırım alanları

Usta yatırımcı, bu yıl ve gelecek yıl kişisel portföyünde klasik 60-40 hisse senedi ve tahvil dengesini korumayı planladığını söylüyor.

Rieder, dev teknoloji şirketlerini güçlü gelir artışları, güçlü nakit yaratımları ve yapay zeka ile mikro çiplere yaptıkları büyük yatırımlar sayesinde potansiyel olarak büyük getiri elde etmeleri nedeniyle övüyor.

Öte yandan Rieder, yatırımcıların, sermayelerinin bir kısmını sağlık ve savunma gibi daha istikrarlı sektörlere kaydırmayı düşünebileceğini çünkü bu alandaki hisse senetlerinin 14 ila 15 kat ileri kazançla işlem gördüğünü ve sağlam ekonomik ortam sayesinde yılda yüzde 10'luk sağlıklı bir özsermaye kazanma şansı vermelerinin yüksek ihtimal olduğunu belirtiyor. Rieder, “Çokluk boğucu değil. İğneyi biraz hareket ettirmek bugün çok mantıklı görünüyor” diyor.

Yine de Rieder, dengeli bir hisse senedi ve tahvil portföyüne sahip olmanın her zaman sorunsuz ilerlemeyeceğinin de altını çiziyor.

Şiddetli bir resesyon uzak ihtimal

Rieder, Wall Street'in şiddetli bir resesyon beklemediğini ekliyor. Rieder, uzun süreli ekonomik gerileme korkusunun, Fed'in enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını neredeyse sıfırdan yüzde 5'in üzerine çıkarması, ters getiri eğrisi ve önde gelen ekonomik göstergelerdeki sürekli düşüşler gibi tehlike işaretleri nedeniyle alevlendiğini öne sürüyor.

Rieder, “Yavaşladığımızı düşünmeme rağmen hâlâ resesyona gireceğimizi düşünmüyorum. İnsanların ABD'nin teknoloji ve hizmet ekonomisi gibi alanlardaki olağanüstü dayanıklılığını hafife aldığını düşünüyorum” diyor.

Rieder ayrıca varlık fiyatlarının ve oranlarının ciddi bir düşüşe yol açacak kadar yükselmediğini de belirtiyor ve ekliyor: “Sıçrama tahtası gerçekten yükseğe çıkana kadar büyük bir sıçrama yapamazsınız.”

Dünya devi BlackRock yüzlerce çalışanını işten çıkaracak

 

BlackRock: Fed’e güvenmek için henüz erken

 

BlackRock: Yeni piyasa ortamında dinamik yatırımcı kazanacak

 

BlackRock: Yatırımcılar oynaklığa hazır olmalı

 

BlackRock CEO'su Larry Fink: Enflasyon ve yüksek faiz oranları kalıcı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)