E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackRock: Fed’e güvenmek için henüz erken---

BlackRock: Fed’e güvenmek için henüz erken

BlackRock: Fed’e güvenmek için henüz erken
20 Aralık 2023 - 14:31 borsagundem.com

BlackRock tahvil gurusu Rick Rieder, yatırımcıları, Fed’in güvercin mesajına rağmen beklentilerini düşük tutmaları konusunda uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisse senedi yatırımcıları, Fed’in güvercin mesajlarının ardından ABD borsalarındaki yükselişe kaldığı yerden devam ediyor. Ancak BlackRock tahvil gurusu Rickl Reader, yatırımcıları aceleci davranmamaları noktasında ikaz ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, BlackRock tahvil gurusu Rick Rieder, “Mart 2024'te faiz indirimi ihtimalinin hala düşük olduğu bu dönemde Fed'e tüm inancınızı bağlamayın” diyor.

Mart ayında faiz indirimi olası görünmüyor

Businessinsider’dan George Glover’ın haberine göre, BlackRock tahvil gurusu Rick Rieder, yatırımcıların Fed Başkanı Jerome Powell'ın geçen hafta yaptığı açıklamalara coşkulu tepkilerine rağmen, Fed'in Mart ayında faiz oranlarını düşürmeye başlamasını pek olası görmüyor.

Powell, son faiz kararı toplantısında, Fed’in borçlanma maliyetlerini muhtemelen piyasaların beklediğinden daha erken azaltacağının sinyalini vermiş görünüyordu. CME Fedwatch Tool'a göre, yatırımcılar, artık para politikası yapıcılarının Mart ayında gevşemeye başlayacağını ve 2024'te toplamda beş kez faiz indirimine gideceğini öngörüyor.

Powell şunları söylemişti: “Uygulanan politika kısıtlamalarının miktarının azaltılmasına ne zaman başlanmasının uygun olacağı sorusu ortaya çıkmaya başlıyor ve bu açıkça dünyada bir tartışma konusu ve bizim için de bir tartışma konusu.”

Enflasyonla mücadele rafa mı kalktı?

Hisse senetleri, hem teknoloji devi Apple'ın hem de Dow Jones Endüstriyel Ortalama'nın tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla birlikte, Powell’ın yorumları sonrası daha da yükseldi. Ancak Rieder, bu yükselişin erken olabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Rieder, “Powell’ın konuşmasıyla ilgili en ilginç şeyin, finansal koşulların gevşemesine yönelik herhangi bir geri adımdan bahsedilmemesi olduğunu düşünüyorum. Bu, birkaç hafta önceki durumla oldukça zıt bir durumdu ve enflasyonla agresif bir şekilde mücadele etmeye devam ettiklerine dair hiçbir referans yoktu” diyor.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisinin küresel sabit gelir CIO'su Rieder, “Fakat piyasalar, Fed'in Mart ayında faiz indirimine başlayacağı yönündeki fiyatlama da dahil olmak üzere, bunu güvercin bir tavırla karşıladı ki bunun için hala çok erken olduğunu düşünüyorum” diye ekliyor.

Genel kanaatle çelişiyor

Rieder'in görüşü, stratejistleri, S&P 500 için 2024 tahminlerini yukarı revize eden Goldman Sachs gibi büyük ABD bankalarının dayattığı yükseliş görünümüyle çelişiyor.

Ancak BlackRock tahvil şefinin yorumları, 10 yıllık ABD Hazine tahvili getirilerinin yaklaşık 4 baz puan arttığı bir günde gelirken, kendisi de, bu gelişmeyi yatırımcıların Powell'ın görünürdeki güvercin tavrını yeniden düşünmeye başladıklarının bir işareti olarak algıladığını ifade ediyor. Rieder, şunları söylüyor: “Başkan Powell'ın bu kadar hızlı kesintiye başlama konusunda bu denli agresif olmak istediğini düşünmüyorum. Bu nedenle bugün tahvil gertirilerindeki kesintinin bemi doğruladığını düşünüyorum.”

Fed ve piyasalar arasındaki uyumsuzluk devam ediyor

 

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Sabırlı olmalıyız

 

Morgan Stanley: Fed yatırımcılara yükselişe geçmeleri için iyi bir neden verdi

 

San Francisco Fed Başkanı Daly'den faiz indirim mesajı

 

Güvercin FED’e sert tepki: Powell sorumsuz davranıyor

 

Fed enflasyon savaşını kazandı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)