E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de zincir içi aktivite topallıyor, kimse satmak istemiyor---

Bitcoin'de zincir içi aktivite topallıyor, kimse satmak istemiyor

Bitcoin'de zincir içi aktivite topallıyor, kimse satmak istemiyor
26 Mart 2024 - 12:34 borsagundem.com

Bitcoin’in hafif düzeltme sonrası dün akşam saatlerinde yeniden atağa geçmesi, uzmanları satış tarafını incelemeye yönlendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’in neredeyse hiç düzeltme yaşamadan 73.800 dolara kadar yükselmesi, yatırımcıları endişelendirdiği gibi uzmanları da fiyat hareketlerine daha fazla eğilmeye itiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Blockware Solutions analistleri, rallinin arkasındaki en önemli gücün ‘kimsenin Bitcoin satmak istememesi’ olduğunu ifade ediyor.

Zincir için aktivitede zayıflama

Coindesk’ten Omkar Godbole’nin haberine göre, analistler, Bitcoin'in zincir içi aktivitesinin zayıfladığını tespit ediyor ve “Kimse Bitcoin satmak istemiyor” diyor.

Bitcoin’in fiyatı kısa süre öce, neredeyse nefes almadan 73.800 dolar civarına yükseldi ve 69 bin dolar civarındaki tüm zamanların en yüksek seviyesini geride bıraktı. Son bir haftadır 60-70 bin bandında hareket eden kripto para piyasasının en hacimli parası, haftasonum başladığı atakla dün akşam saatlerinde ise yeniden 70 bin doların üzerini gördü ve o seviyede tutunmaya çalışıyor.

‘Güçlü kurumsallar’

Rallinin hız kesmeden devam etmesi, analistleri, olası bir düzeltmenin ne zaman ve ne derinlikte yaşanabileceği noktasında düşündürüyor. Alım satım hareketlerine odaklanan analistler, Bitcoin’in fiyatı yükselse de, Bitcoin blok zincirindeki gerçek ekonomik aktivitenin hızlanmadığını hatta topalladığını söylüyor. Blockware Solutions analistleri, “Bu farklılık kısmen piyasadaki güçlü kurumsalların hissiyatını temsil ediyor” diyor.

Blockware Solutions analistleri, Blockware Intelligence haber bülteninin son sayısında, “USD cinsinden zincir içi ortalama transfer hacmi 2021 boğa piyasası zirvesinin çok altında. Zincir üzerinde neredeyse hiçbir değer taşınmıyor. Kimse Bitcoin’ini satmak istemiyor” diye yazıyor.

Hacim spot ETF’lerde yoğunlaşıyor

Veri izleme firması Glassnode, transfer hacmini zincir üzerinde aktarılan toplam Bitcoin'in ABD doları cinsinden değeri olarak tanımlıyor. Ölçüm yalnızca başarılı transferleri dikkate alıyor.

Glassnode tarafından izlenen verilere göre, an itibariyle, yedi günlük ve 14 günlük ortalama transfer hacmi 200.000 doların altında seyrediyor. Bu, 2021 boğa piyasası sırasındaki 1 milyon dolar üzeri seviyenin oldukça altında bir hacme karşılık geliyor.

Wall Street'in Nasdaq'da listelenen spot Bitcoin ETF'lerini benimsemesi, Bitcoin'in son yükselişinin temel nedeni olmuş gözüküyor. Başka bir deyişle, spot hacim ETF'lerde yoğunlaşıyor ve bu da düşük zincir üstü hacmi açıklıyor.

Yatırımcılar da ‘hodl’ etmeyi tercih ediyor

Bununla birlikte, diğer ölçümler de 2022 ayı piyasasından sağ kurtulan yatırımcıların fiyat yükselişinin devam edeceği beklentisiyle kripto para stoklarını tuttuklarını gösteriyor.

Örneğin, en son üç ila beş yıl önce aktif olan Bitcoin arzının yüzdesi artmaya devam ediyor. Birçok analist, Bitcoin fiyatının gelecek aylarda altı haneli seviyelere çıkmasını ve sonunda 150.000 doların üzerini görmesini bekliyor.

Blockware Solutions analistleri, “Fiyatın gerçekten hareket etmeye başladığını gördüğümüzde, o zaman zincir üzerindeki hacim artacaktır. Eski Bitcoin’ler satılmak üzere borsalara taşınacaktır. O zamana kadar, zincir üzerindeki düşük hacim, arz tarafındaki likidite azlığının bir işaretidir” diye yazıyor.

Bitcoin, şu an 70.600 dolar seviyesinden el değiştiriyor.

Bitcoin yatırımcısını sevindirdi

 

Bitcoin sayesinde her gün 1500 kişi milyoner oluyor

 

Mike Novogratz: Bitcoin rallisinde ABD hükümetinin de payı var

 

Bitcoin’de ‘halving’in kazananları ve kaybedenleri kimler olacak?

 

Bitcoin'de çılgın ralli beklentisi

 

Binance CEO'sundan Bitcoin tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )27 Mart 2024 08:22

    ingiltere haberi ön plana gelınce birdn  abd dekı etf akılalra geldı. ıngılteredeyız ..zaten halbıng öncesi ciddi fonlara talep gelır zaten uretımde yarı yarıya düşecek iken. önemliş gelişmeler bu . faizlerin düşürülmesi globalde abd avrupa vb varlıklara adım attırır dıyede beklerken. ee hayırlısı

  • Kaçkar KAPLANI26 Mart 2024 14:25

    Kimse satmak istemiyor deyip de milletin aklını çelmeyin, Satmazsa ne olacak? sanki ortada bir varlık mı var? Tekrar şifre üretir bitcoin chash in chachi yapar onu satar. Sanki bir ürün üretmişler de kimse satmıyormuş. Kesinlikle uzak durmak lazım.