E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de altın kesişim sinyali---

Bitcoin’de altın kesişim sinyali

Bitcoin’de altın kesişim sinyali
09 Ağustos 2023 - 16:47 borsagundem.com

Bitcoin fiyat grafiğinin, oldukça nadir görülen altın kesişim (golden cross) sinyali vermesi, güçlü bir yükselişin habercisi olabilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sene başından bu yana yatırımcısına en çok kazandıran yatırım araçlarının başında gelen Bitcoin’de yükseliş eğilimi sürüyor. Bitcoin grafiğinde son derece nadir görülen altın kesişim sinyali, güçlü ve kalıcı bir yükselişin habercisi olabilir.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin grafiği, daha önce yalnızca iki kez gerçekleşen bir altın kesişim grafik modeli oluşturdu. Tarihsel veriler, bunun, Bitcoin’in fiyatını yukarı çekme ihtimali olduğunu gösteriyor.

Tarihte sadece 2 kez yaşandı

Cryptopotato’dan Wesley Messamore’un haberine göre, Bitcoin fiyatı, 200 günlük ortalamalarda altın kesişim grafik modeli oluşturdu. Bu, Bitcoin tablosunda daha önce yalnızca iki kez oldu ve her ikisinde de tüm zamanların en yüksek seviyelerine giden boğa koşularından önce geldi.

Bitcoin, beş günlük hafif bir düşüşün ve bir aylık yüzde 4.26 oranındaki düşüşün ardından Pazartesi günü erken saatlerde 29.000 ila 29.100 dolar arasında işlem görüyordu. Ancak önde gelen kripto para biriminin fiyatı, Mart ve Haziran'daki büyük sıçramaların ardından yükseliş sinyali verecek seviyeye yerleşti.

Bitcoin fiyatı, geçen haftanın sonlarında benzeri görülmemiş düşük volatilite ortasında tembel bir şekilde aralıklı işlem görürken, farklı zaman aralıklarındaki hareketli ortalamaları da değişmeye başladı ve 50 günlük hareketli ortalama 200 günlük hareketli ortalamayı yukarı yönlü olarak kesti. Yatırım dilinde bu 'golden cross' (altın kesişim) olarak adlandırılıyor ve büyük yükselişleri haber veriyor.

Hareketli ortalamalar

Altın kesişimler yükseliş göstergeleri niteliği taşıyor. Son fiyat hareketinin 200 günlük ortalamadan anlamlı şekilde saptığını ve piyasanın taban fiyat seviyesini yeniden değerlendirdiğini gösteriyor. Bitcoin grafiğinde bunun olması, balon benzeri erimelere de yol açabiliyor.

Bitcoin’in 50 günlük hareketli ortalaması Kasım ayından bu yana 200 günlük hareketli ortalamanın altında seyrediyordu. Ancak sonunda 4 Ağustos’ta, daha yavaş hareket eden ortalamanın üzerine çıktığı görülüyor. O zamandan beri, Bitcoin'in 50 günlük hareketli ortalaması düşüş eğilimine girerek daha uzun olan trende yer açıyor.

Bitcoin’de 50 ve 200 günlük hareketli ortalamanın ‘golden cross’ modeli gerçekleştirmesi daha önce yalnızca iki kez gerçekleştiği biliniyor. Bu, piyasanın en hacimli kripto parasının işlem gören bir varlık olarak tüm tarihi boyunca yaşanan üçüncü golden cross olarak kayda geçiyor.

Uzun vadeli bir gösterge

Önceki Bitcoin golden cross modellerinin her ikisi de, Bitcoin için tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkan önemli fiyat artışlarından önce geldi. İlki 2016 yılının başlarında gerçekleşti ve 2016-2017 boğa koşusunun sinyalini verdi. İkincisi ise, 2019'un ikinci yarısında gerçekleşti ve 2020-2021 boğa koşusunun habercisi oldu. Bu, golden cross’un uzun vadeli bir gösterge olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, mevcut sinyalin güçlü olmaması durumunda, yatırımcıların, olası ralli için birkaç ay gibi bir süre beklemeleri gerekebilir.

Bu, yatırımcıların birikim stratejilerini planlamak için hâlâ zamanları olduğu anlamına gelir. Geçmişteki her iki golden cross’un da Bitcoin döngüsel fiyat tabanının yakınında gerçekleştiği görülüyor. 2016'daki ilk golden cross, dipten birkaç ay sonra, ikincisi ise 2019 yılındaki dip seviyelerden birkaç ay önce gerçekleşti. Bitcoin'in fiyatı 2023 yılında toparlanma konusunda bazı büyük adımlar atsa da, rekor seviyesinin hala yüzde 50 oranında altında seyrediyor.

Mike Novogratz: Spot Bitcoin ETF’si 4-6 ay içinde onaylanabilir

 

Spot Bitcoin ETF’sinin onaylanma olasılığı artıyor

 

Litecoin yarılanması Bitcoin için emsal olur mu?

 

Bitcoin’de yüksek volatilite dönemi

 

Bitcoin’i uçuracak 3 olası gelişme

 

Borsa kahininden Bitcoin için halving öncesi 140 bin dolar tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)