E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin ve Ethereum savaşında tehlikeli rakip---

Bitcoin ve Ethereum savaşında tehlikeli rakip

Bitcoin ve Ethereum savaşında tehlikeli rakip
30 Ağustos 2021 - 17:07 borsagundem.com

Kripto yatırımcıları piyasaların yönünü merak ederken finansal danışmanlık şirketi deVere Ethereum’un Bitcoin’den yüksek performans göstermeye devam edeceğini söyledi. Şirket Cardano’nun yükselişinin dikkat çekici olduğunu belirtti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin ve kripto para fiyatları ağustos ayının ilk günlerinde yükseliş göstermesinin ardından, geçtiğimiz hafta yatay bir seyir izledi. Buna rağmen bankacılar, kripto paralara yönelik “sismik” bir finansal geçiş olacağını öngörüyor. Bitcoin fiyatı 50 bin dolar üzerinde tutunamadı ve 45 bin dolara geriledi. Piyasa değeri açısından ikinci en büyük kripto para Ethereum da düşüş gösterdi ve geçtiğimiz hafta 3 bin dolara geriledi.

Kripto yatırımcıları piyasaların yönü konusunda bilgi arayışında. Finansal danışmanlık grubu deVere Ethereum’un geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Bitcoin’den daha yüksek performans göstereceğini söyledi. Şirket aynı zamanda Cardano’nun (ADA) eylül ayı için hedef fiyatı 3 dolar olarak belirledi. Bu rakam ise kripto paranın mevcut fiyatından %16’lık bir yükselişe işaret ediyor. Forbes’un haberine göre deVere CEO’su Nigel Green “Cardano şimdi Bitcoin ve Ethereum’un hemen ardından geliyor” dedi.

Açıklamasının devamında, “Cardano’nun fiyatının gelecek ay tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkacağını ve 3 doların üzerine yükseleceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı. Green Cardano’nun fiyatını yükselten “üç temel unsur” olduğunu söyledi. Bunlardan birincisi kripto para piyasasının genelinde görülen ralli. Dahası eylül ayında uzun süredir beklenen bir güncelleme gerçekleşecek ve bu güncellemeyle birlikte Cardano blockchain’i üzerinde, tıpkı Ethereum’da olduğu gibi akıllı kontratların gerçekleştirilmesine imkan tanıyacak.

Üçüncüsü, Cardano’nun Bitcoin ve yoğun enerji kullanımıyla bilinen diğer kripto paraların aksine yeşil enerji özelliğiyle dikkat çekiyor olması. Bu ayın ilk günlerinde Green toplamda 365 milyar dolarlık piyasa değerine sahip Ethereum’un zaman içinde Bitcoin’in piyasa değerinin üzerine çıkacağını söylemişti. Bitcoin’in piyasa değeri şimdi Ethereum’un piyasa değerinin neredeyse iki katından fazla olan 900 milyar dolar seviyesinde.

Ethereum’un “yüksek derecede gerçek kullanım potansiyeline” ve “yatırımcıların ETH 2,0’ın oyun değiştirici olacağına yönelik inancına” dikkat çekti. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Ethereum’da uzun süredir beklenen güncellemenin gerçekleşmesiyle, kripto paranın blockchain’i çok daha sürdürülebilir ve güvenli olacak. Geçtiğimiz yıl başlayan bu güncellemenin ise 2022 yılının ortalarına kadar tamamlanması beklenmiyor.

Green, “Ethereum Bitcoin’den çok daha fazla kullanım alanına sahip ve rakibi karşısında çok daha büyük teknolojik avantajları var. Sonuç olarak bu Ethereum’un değerinin Bitcoin’i geride bırakacağı anlamına geliyor” dedi ve Ethereum’un Bitcoin’i önümüzdeki beş yıl içinde alt etme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Bitcoin ve kripto piyasası gözlemcileri, yakın zamanda gerçekleşen bir dizi olumlu gelişme nedeniyle Bitcoin fiyatına yönelik iyimserliklerini sürdürüyor.

FxPro Finansal Analisti Alex Kuptsikevch, “haziran ayında Bitcoin fiyatının kısa bir süreliğine 30 bin doların altına düşmesinin ardından %72 yükseliş görüldü” dedi. Açıklamasının devamında “bu nedenle bir düzeltme geri çekilmesi kısa vadeli aşırı yükselişleri telafi ediyor” ifadesini kullandı.

Kuptsikevch Çin’in kripto para madencileri üzerinde uyguladığı baskıların ardından Bitcoin’in madencilik ağında toparlanma görüldüğünün altını çizdi ve aynı zamanda bankacılık devi Citigroup’un Bitcoin vadelilerine odaklanan bir yatırım platformu kurmak için düzenleyicilerden onay beklediğine dikkat çekti. Kuptsikevch, “42 bin dolar ila 44 bin dolar arasında daha fazla geri çekilme, piyasaların olağan hareketleri dahilinde. Ancak daha derin bir düşüşle birlikte daha olumsuz bir senaryo ortaya çıkabilir” dedi.

Borsalarda ‘eylül etkisi’ korkuları doğru mu?

 

Bitcoin ile hareketlenen altcoinler

 

Altın “şahin” sevmiyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 31 Ağustos 2021 12:27

    Uzak durun dünyanın en büyük soygunu sonuç hüsran olacak zira hiç kimse kazandım paramı aldım çıktım demez 10 alıp çıkan 20 ile tekrar girer daha çok kazanayım diye aldıkça alır kazandığından çok yatırır sonuç "0" olana kadar sürer...YTD

  • Mucize Reis : )30 Ağustos 2021 21:20

    BTC ağır adımlar atacak, eteryum 2 katı adım atacak... Ada eylul ayı guncellemesi var. guncelleme başarılı olursa daha iyi yerlere gelecke. yanı ilk 10 con derken ilk 5 coın arasına kalıcılık yapabılır. btc global oalrak her yerde kullanıcan reelde kullanım ımkanı sunan coın. eteryum daha farklı kulvarda, oda farklı biçimde ama bi rçok altcoın için tren rayı gbi oldu. ada eteryum aglarını kullansada, eteryum rakıbı alt yapı. herkes kendı ekmegını yıyecek. her ulkede bu alt yapılar kullanılacak. eteryum attım abd ise, ada sallıyorum uzk doğu,  batı avruya yanı alt yapılar kuruluyor, yakında herşey bu sitemler üzerinden entegre bir yapıya kavuşacak. benim düşüncem o.