E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin üretmenin maliyeti artıyor, madenciliğin karı azalıyor---

Bitcoin üretmenin maliyeti artıyor, madenciliğin karı azalıyor

Bitcoin üretmenin maliyeti artıyor, madenciliğin karı azalıyor
27 Ekim 2022 - 10:53 borsagundem.com

1 Bitcoin üretmenin maliyeti 19,3 bin dolara yani Bitcoin’in şimdiki değerine çok yakın bir rakama ulaştı. Bu da Bitcoin üretmenin maliyetinin arttığı ve karlılığın azaldığı anlamına geliyor.

Bitcoin madenciliğinin maliyeti arttı. 1 Bitcoin üretmenin maliyeti 19,3 bin dolara yani Bitcoin’in halihazırdaki değerine çok yakın bir rakama ulaşırken bu rakam madencilik faaliyetinin geleceği için büyük tehlike oluşturuyor.

Kripto teknolojisi için finansal ölçümler yapan Glassnode’un son haftalık raporuna göre, Bitcoin üretimi hash oranındaki artış nedenilye nedeniyle son zamanlarda sert bir şekilde yükseldi.

Madencilik zorluğunun değişkenlerini dikkate alarak ortalama maliyeti hesaplayan Zorluk Regresyon Modeli’ne göre Bitcoin üretim maliyeti geçtiğimiz haftalarda Bitcoin’in halihazırdaki değerine yakınlaştı.

MADENCİLER YA HİÇ KAR ETMİYOR YA DA ÇOK AZ KAR EDİYOR

Buna göre, madencilerin 1 bitcoin üretmek için ortalama 19,3 bin dolar civarında bir harcama yapması gerekiyor. Bu da şu anda ortalama bir madencinin çok az kâr elde edeceği veya hiç kar elde etmeyeceği anlamına geliyor.

Madencilerin üretimden vazgeçip vazgeçmeyeceğini ise Bitcoin’in değeri belirleyecek. Bitcoin son dönemde küresel piyasalarda yaşanan sıkılaştırma ve enflasyon dalgası yüzünden 20 bin dolar seviyesinin hemen altında yatay seyir izlese de dün bu eşiği kırarak 20 bin 700 dolara kadar yükselmişti.

HASH ORANI NEDİR?

Kripto para madenciliği yapan kullanıcılar, sistemin belirlediği hash'leri anlamlı hale getirerek sistemin oluşturduğu ödülleri kripto para olarak elde ediyor. Hash oranı kavramı ise kullanıcıların ne kadar hızla kazım yapabileceğini belirliyor.

Hash oranının ve anlık işlem gücünün yüksek olması ise o blok zincirin birçok saldırıya karşı daha güvenli olduğu anlamına gelse de bu oranın artması Bitcoin üretimini de zorlaştırıyor.

2018’DE YAŞANAN OLAY TEKRAR GERÇEKLEŞEBİLİR

Raporda ayrıca üretim maliyetinin fiyatı aştığı en son zamanın 2018’in ortası olduğu hatırlatılırken bunun aylarca devam eden bir madenci kaybını tetiklediğini belirtildi.

Bu maliyet bundan sonra yükselmeye devam ederse ve Bitcoin fiyatında da herhangi bir artış yaşanmazsa benzer bir olayın tekrar gerçekleşebileceği düşünülüyor.

Bybit’in kripto bülteninde Bitcoin madencilerinin iki yılın en büyük zorluğundan sonra artan baskıyla karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Bültende, “Birçok kişi 2018'dekine benzer devasa bir madenci teslimiyetinin ufukta görünmesinden korkarken, Arcane Research bunun aksini savunuyor. Bu yıl hash oranındaki büyüme, 2018'deki blok üretimindeki öngörülemeyen değişikliklerin aksine, nispeten tutarlı ve iyi tempolu olduğu yönünde” ifadelerine yer verildi.

ABD'den Çin'e, 'Bitcoin'le rüşvet' suçlaması

 

"Bitcoin güvenli liman olarak görülebilir"

 

Bitcoin’in yükselmesi için tek şart var

 

Bitcoin’de yükseliş yakın olabilir

 

Sterlin, istikrarsızlıkta Bitcoin'e benzedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )27 Ekim 2022 12:30

    bu böyledir zaten. kazan sayısı arttıkça, üretim otomatık azalıyor.Sistem böyle işliyordu.