E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de yükseliş yakın olabilir---

Bitcoin’de yükseliş yakın olabilir

Bitcoin’de yükseliş yakın olabilir
21 Ekim 2022 - 12:16 borsagundem.com

Uzmanlar Bitcoin’in son dönemdeki performansının bir ayrışmaya işaret ettiği görüşünde. Bu ayrışma, Bitcoin için söylenegelen ‘değer saklama aracı’ olma vasfını tekrar gündeme getiriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’in enflasyona karşı koruma aracı olduğu ya da bir başka deyişle ‘store of value’ yani bir ‘değer saklama aracı’ vasfına sahip olduğu fikri yeniden alevleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yıl başından bu yana yüzde 70’e yakın değer kaybeden ve ardından toparlanma sinyalleri veren Bitcoin’in, S&P 500 Endeksi yeni dipler görmesine rağmen 19 bin dolar civarında tutunmasının, bir ayrışma işareti olabileceği fikri ağırlık kazanıyor.

Kısa vadede ayrışma

U Today’de yayınlanan habere göre, Bloomberg Intelligence Baş Emtia Stratejisti Mike McGlone, Bitcoin’in hisse senedi piyasalarıyla yıl boyu paralel seyretmesinin uzun soluklu olmayabileceğine vurgu yapıyor. McGlone, kısa vadede Bitcoin’de belirgin bir ayrışma ve sıçrama yaşanabileceğini söylüyor.

McGlone, Bitcoin’in 19 bin dolar seviyesinde tutunmasının kalıcı bir boğa göstergesi olabileceğine inanıyor. McGlone, mevcut şartların Bitcoin’in bir ‘değer saklama aracı’ olarak görülebileceği ve endekslerden ayrışarak yükselebileceğine işaret ettiğini belirtiyor.

Bitcoin’in hisse senedi piyasalarıyla yıl boyu paralel seyretmesi uzun soluklu olmayabilir.

Kısa ve orta vadede belirgin yükseliş

Bitcoin’in, şu an 3.600 dolar seviyelerinde seyreden S&P 500’e karşı bir üstünlük kazanabileceğini söyleyen McGlone, Bitcoin’de kısa ve orta vadede belirgin bir yükseliş beklediğini ifade ediyor.

Öngörüsünü, yakın tarihli bir Bloomberg raporuyla destekleyen McGlone, S&P 500’ün bu ay itibariyle şu ana kadar yüzde 20 oranında düştüğünün altını çiziyor. McGlone, geleneksel piyasalar düşüş yolunda S&P 500’ü takip ederken, Bitcoin’in ise 19 bin dolar seviyesinde tutunarak bir temel oluşturduğuna işaret ediyor.

Pump and dump

Raporda, S&P 500 Endeksi’nin daha da düşmesinin Fed’in sıkılaştırma politikasını frenleme ihtimalini artırabileceği belirtiliyor. Bu nedenle rapor, ABD para arzında pandemi süreciyle başlayan ve bugüne kadar devam eden ‘pompalama ve boşaltma’ (pump-and-dump) sürecinin , Bitcoin’in bir değer saklama aracı olma iddiasını kanıtlamak için bir fırsat yaratabileceğini belirtiyor.

Son olarak McGlone, Bitcoin’in sınırı ve azalan arzının, fiyatının zaman içinde yükselmeye devam etmesi için önemli bir faktör olduğunu hatırlatıyor. McGlone, beklenmeyen bir faktörün Bitcoin’e yönelik talep ve benimseme eğilimlerini engelleyebileceği ve durumu tersine çevirebileceği ihtimalini ise ‘olasılık dışı’ olarak nitelendiriyor.

Bitcoin’in yükselmesi için tek şart var

 

Bitcoin kritik sınırı aşma mücadelesi veriyor

 

Bitcoin piyasalardan ayrıştı, bu bir boğa piyasası işareti olabilir mi?

 

Bitcoin iki katına çıkabilir

 

Bitcoin yükselmek için savaşıyor, kar beklentinizi revize edin

 

Kripto piyasasının anahtarı bankaların elinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )21 Ekim 2022 17:59

    çok sert bir hareket beklıyoruz gerçektende çok sıkıştı. Öyle böyle değil... ama ne tarafa kıracak ? fay hatları gibi geril geril gerildi btc. ters haber gelırse olağan dışı haber etkısı ile kırılma terse atabilir.. ama normal ve olası koşullarda kırılmanın yukselış olmasını umuyorum. haftalar haftası geril geril gerilim hat safhada... Gerçektende bu aralar yakından izlemek arada sırada kontrol etmek gerkeli. haber akışlarıda kötüsü satın alınabilir diye takibe alınmalı. Bu hafta bir  atraksıyon olabiliyor. alt coınlerde  btc sıkıntısından gevşiyor, rota belırsız diye net yon tayını bulamıyor. btc de yuzde 70 zararda , yenı sermaye girişi  malum parasal daralmalardan azaldı. vb. vb. özet, beklıyoruz bir pozitiflık bu aralar bakalım.