E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’in yükselmesi için tek şart var---

Bitcoin’in yükselmesi için tek şart var

Bitcoin’in yükselmesi için tek şart var
07 Ekim 2022 - 12:24 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında yatırımcılar sabır testinden geçiyor. Yeni bir yükseliş için her veriyi fırsat olarak gören yatırımcıların, Novogratz'e göre, biraz daha sabretmesi gerekiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalardaki belirsizlik, yatırımcıların her veriyi yeni bir fırsat olarak görmek istemesine yol açıyor, özellikle de kripto para piyasalarında. Sabır testinden geçen yatırımcılara milyarder yatırımcı Novogratz yol gösteriyor: “Fed’i izleyin.”

Milyarder yatırımcı Mike Novogratz, ABD Merkez Bankası (FED) enflasyonu ehlileştirmeyi amaçlayan agresif faiz artışlarını hafiflettiği takdirde Bitcoin’in yükselişe geçeceğini tahmin ediyor.

Cryptonews’ten Ruholamin Haqshanas’ın haberine göre, mevcut döngü, hem olumsuz bir genel görünüme sahip olmasından hem de geleneksel piyasalarla artan korelasyonun etkilerinden muzdarip olduğu için, kripto piyasalarını oldukça kötü etkiledi. Novogratz, kötü makroekonomik iklimin soğumasıyla birlikte Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasalarının genelinin yeniden yükseleceğine inandığını belirtiyor.

Enflasyona karşı koruma iddiası suya düştü

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Novogratz, Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımı kampanyasını başlatmasıyla birlikte Bitcoin'in enflasyona karşı güçlü bir koruma statüsüne sahip olduğu varsayımının da suya düştüğünü ima ediyor. 53 yaşındaki Galaxy Investment Partners CEO'su genellikle bir enflasyon koruması olarak lanse edilen Bitcoin’in, Fed’in enflasyona karşı mücadelesinde diğer riskli kabul edilen varlıklarla birlikte büyük çöküş yaşadığının altını çiziyor.

Geleneksel piyasalarla korelasyon

Novogratz, Bitcoin’in son zamanlarda geleneksel finansla olan korelasyonunun da düşüşüne katkıda bulunduğunu söylüyor. Novogratz, “Powell, enflasyonun kafasına bir balyozla vurmaya başladığında, elbette, Bitcoin de birçok varlık gibi geri döndü” diyor.

Buna rağmen, Amerikalı milyarder yatırımcı, Başkan Powell ‘enflasyonla mücadeleden vazgeçtiğinde’ Bitcoin'in büyük olasılıkla bir çıkış yaşayacağını savunuyor. Novogratz'a göre, Powell'ın enflasyonla mücadeleye yönelik hamleleri, Bitcoin için enflasyonun kendisinden daha zararlı bir etkiye sahip bulunuyor.

Geçen ay, Fed enflasyonla mücadelesi bağlamında geçen ay gösterge faiz oranlarını 75 baz puan daha artırmıştı. Bu hamle, art arda üçüncü yüzde 0.75'lik artış anlamına geliyordu ve Fed, artışların devam edebileceğini söylemekten de geri durmadı.

Faiz oranlarındaki artışların, genel ekonomi ve riskli varlıklar üzerinde bazı olumsuz etkileri olmasının ise kaçınılmaz olduğu görüşü hakim. Bunu göz önünde bulunduran Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) dahi, kendisini Fed'i daha fazla artışa karşı uyaran bir rapor yayınlamak zorunda hissetti.

Uğursuz makro atmosfer

Novogratz ile benzer bir fikri paylaşan , SkyBridge Capital CEO'su Anthony Scaramucci de Bitcoin’in enflasyondan korunma aracı olduğuna inanmadığını söylüyor. “En azından şimdilik” diyen Scaramucci, “Bitcoin bir enflasyon korumasıdır anlatısı, son zamanlarda kripto eleştirmenlerinden bazı itirazlar görüyor. Bu, büyük ölçüde varlığın son zamanlardaki uğursuz makro atmosfere karşı verdiği mücadeleden kaynaklanıyor. Bazı kripto savunucuları, ne olursa olsun bu inanca bağlı kalsa da, aralarından birçoğu da iddiayı gözden geçirmek zorunda kaldığını itiraf ediyor” şeklinde konuşuyor.

Uzun vadede yükseliş

İki ay önce, Scaramucci, Bitcoin'in bir enflasyon riskinden korunma olduğu iddiasına karşı çıkmıştı. Scaramucci iddiasını Bitcoin’in enflasyona karşı güçlü bir korunma işlevi görecek kadar olgun olmadığına bağlamıştı. Scaramucci ayrıca, Bitcoin'in enflasyona karşı korunma aracı olması için bir milyar cüzdan bant genişliğine ulaşması gerektiğini kaydetmişti. Scaramucci, buna rağmen, Bitcoin’in uzun vadede yükselişini sürdüreceğini düşünüyor.

Bitcoin kritik sınırı aşma mücadelesi veriyor

 

Bitcoin piyasalardan ayrıştı, bu bir boğa piyasası işareti olabilir mi?

 

Bitcoin iki katına çıkabilir

 

Bitcoin yükselmek için savaşıyor, kar beklentinizi revize edin

 

Milyarder yatırımcıdan kripto yorumu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Naim07 Ekim 2022 18:15

    Yeni balıklar mı lazım loo kripto bataklıktır yeni dünya düzeninin yerleşmesi için milleti fakirleştirmeye yönelik bir projedir