E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin toplamaya devam ediyor---

Bitcoin toplamaya devam ediyor

Bitcoin toplamaya devam ediyor
30 Haziran 2022 - 10:35 borsagundem.com

Kripto piyasalarında yaşanan düşüş en büyük Bitcoin yatırımcıları arasında yer alan MicroStrategy’yi yıldırmıyor. Şirket, büyük düşüşün ortasında 480 adet Bitcoin daha satın aldığını duyurdu.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Cointelegraph’tan Sam Bourgi’nin haberine göre, ABD merkezli yazılım ve iş zekası şirketi MicroStrategy, yaptığı son alımlar da dahil edildiğinde ortalama 30.644 dolar fiyattan 129.699 adet Bitcoin’in sahibi konumunda bulunuyor.

480 adet daha

ABD’de, yatırımcıları önemli olabilecek olaylardan haberdar etmek amacıyla kullanılan ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dosyalanan 8-K Formu’nda yer alan bilgilere göre, MicroStrategy şirketi ortalama yaklaşık 20,817 dolar fiyatla 480 adet Bitcoin daha aldığını açıkladı. Bu satın alma için şirket toplamda nakit 10 milyon dolar ödeme yaptı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu gelişme, yatırımcıların gözünde, dünyanın en büyük Bitcoin yatırımcısı olan MicroStrategy şirketinin kripto paraların geleceğine yönelik olumlu görüşünü koruduğunu göstermesinin yanı sıra, kripto para piyasalarının geleceğiyle ilgili de pozitif bir hava oluşmasını sağladı.

Son satın alma sonrası MicroStrategy şirketi toplam 129,699 adet Bitcoin’e sahip bulunuyor. Bu durum şirketi Bitcoin’in en büyük kurumsal yatırımcısı ve sahibi konumuna yükseltiyor. Şirketin sahibi olduğu Bitcoin’lerin toplamı, Bitcoin’in şu anki fiyatı olan 20 bin dolar civarından hesaplanırsa kabaca 3,98 milyar doları buluyor.

MicroStrategy şirketi ortalama yaklaşık 20,817 dolar fiyatla 480 adet Bitcoin daha aldığını açıkladı.

Yatırımcılar nefes aldı

Şirketin bu tavrı, piyasalardaki aşırı oynaklık döneminden faydalanmak olarak değerlendiriliyor. Bitcoin’i adeta kepçeleyen MicroStrategy, FED kararları ve yüksek enflasyon sonrası piyasalarda yaşanan büyük düşüşle birlikte iflas dedikodularının merkezine oturmuştu. Şirketin CEO’su Saylor, marjin çağrısı olasılığının gerçekleşebilmesi için Bitcoin fiyatının 3 bin dolarlara kadar düşmesi gerektiğini belirtmiş ve yatırımcıları rahatlatmıştı.

1,4 milyar dolar zararda oturuyor

Yine de Bitcoin’in şu anki fiyatı olan 20 bin dolar seviyesi, şirketin ortalama satın alma fiyatı olan 30 bin dolar seviyesinin 10 bin Dolar altında. Bu durum şirketin yaklaşık olarak 1,4 milyar dolarlık henüz gerçekleşmemiş zararın üzerinde oturduğunu gösteriyor.

MicroStrategy CEO’su Saylor, Bitcoin’e yönelik uzun vadeli beklentiler noktasında olumlu tavrını sürdürüyor. Şirket, 2022 yılı ilk çeyreğinde 119,3 milyon dolar gelir bildirdi. Aynı çeyrek için şirketin brüt karı ise 93,6 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

MicroStrategy Bitcoin alımlarına devam ediyor

 

Bitcoin ile beraber MicroStrategy hisseleri de fırladı

 

Bitcoin son bir çöküşe mi hazırlanıyor?

 

Deutsche Bank'tan Bitcoin tahmini

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )30 Haziran 2022 13:12

    Ülke ekonomilerin usd karşısında çakıldığı bir dönemde. Global olarak devletlerin açılımları, açıklamaları, yaptırım ve baskılarıan rağman... Oldukça güçlü durdu. Durmayada devam edecektir. Sıfırlanmasını asla btc nin beklemıyorum. Koskoca kodak film bile nereden nerelere geldi dijital film makınaları yüzüne... bazı şeyler değişsede btc gelecek için önemli bir alanı dolduracak. Gelecek yazılım üzerine gerçekleşecek. global bir para köprü olarak hayatını yaşamını sürdürecek. geleceği inşa edenler programlarına btc yi aldığı sürece varlığı sürecektır.

  • baran30 Haziran 2022 11:43

    Doları korumak için oluşturulmuş bu jetonlar daha pek çok insanın canını yakacağa benzer!  Özellikle ergen ve ergen akıllı her şeyi bilip her konuda ahkam kesen hastalıklı marazi tipler kendilerini zor günlere hazırlasınlar.  Hayatında alın terinin ne demek olduğunu bir türlü anlamak istemeyen bu uzman ekonomist pozlarına yatıp hem kendilerine hem de başkalarına kötülük yapıyorlar.

  • Hilmi Yavuz30 Haziran 2022 10:52

    Ne yapsan boş içinden geçecekler bitcoinin çıktığı gibi gömülecek